Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Napätie pred eurovoľbami stúpa: Do Ódora sa kvôli kampani Progresívneho Slovenska pustil už aj Sulík!

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Voľby do Európskeho parlamentu sú za rohom a pochopiteľne sa tak stupňuje aj kampaň, ktorá im predchádza. Čoraz častejšie v nej pritom zrejme budeme svedkami osobných konfrontácii jednotlivých kandidátov. Názory si už na sociálnej sieti vymenili líderka kandidátky Smeru Monika Beňová a Ľudovít Ódor kandidujúci vo farbách Progresívneho Slovenska. Svoj pohľad na vec navyše pridal už aj Richard Sulík (SaS), ktorému sa taktiež nepozdáva kampaň strany PS.

Slovnú prestrelku odštartoval status, ktorý zverejnila Monika Beňová ešte v pondelok. "Nerada komentujem kampane iných strán a tak len skôr pre upresnenie dovoľte informácie k téme ´udržíme Slovensko v EÚ´. Chápem, že za PS kandidujú na popredných miestach ´nepolitici´, ale teda snáď aspoň niekto by tam mohol vedieť, že z EÚ nikoho vylúčiť nie je možné. Stačí si letmo pozrieť Lisabonskú zmluvu. Z EÚ sa dá len vystúpiť a taký návrh žiadna z relevantných strán nemá. Nerozumiem teda, aký programový či hodnotový cieľ mysleli tým ´udržaním´,“ uviedla Beňová.

Na jej slová zareagoval líder kandidátky PS do eurovolieb a bývalý premiér úradníckej vlády Ľudovít Ódor. "Za trestný zákon nás kritizuje Európska komisia, Európsky parlament aj Európska prokuratúra. Máme preto pozastavené platby z Plánu obnovy. Pozastavené sú aj spoločné rokovania s vládou Českej republiky. Naši partneri sa s nami boja zdieľať citlivé informácie. Ťaháte nás do izolácie, obrazne von z Európy,“ vymenoval.  "To, čo je dnes obrazné, zajtra môže byť reálne. Robert Fico dokonca vyriekol, že ak by nemalo v EÚ fungovať právo veta v otázkach zahraničnej politiky, tak to tam ani nemusíme byť. Takto to začína, pani Beňová,“ vytkol europoslankyni.

archívne video

Hnutie PS predstavuje kompletnú kandidátku do Európskeho parlamentu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)


Podľa Sulíka Ódor straší

Na kampaň Progresívneho Slovenska už zareagoval aj líder kandidátky SaS Richard Sulík. Ten v rozhovore pre Denník N pripomenul, že žiadna politická relevantná sila nechce z EÚ vystúpiť. „Ani Republika, ani Maďari, nikto nechce vystúpiť z EÚ, nikto. Ak by sme si mali vziať nejaké ponaučenie, tak napríklad to, že v eurovoľbách by sme nemuseli strašiť,“ povedal na adresu Ľudovíta Ódora.

archívne video

Strana SaS predstavuje program do eurovolieb (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Strašenie Pellegrinim a Korčokom v posledných prezidentských voľbách nás nikam neposunulo, neostal priestor na riešenia problémov. Len sa prehĺbila polarizácia spoločnosti.  A v týchto eurovoľbách to vidím rovnako. Strašenie z jednej aj z druhej strany bude mať za následok, že nebudeme mať priestor rozprávať sa o tom, čo je v EÚ dobré, čo je zlé, čo treba opraviť a aká je naša budúcnosť,“ zopakoval svoje stanovisko Sulík na sociálnej sieti Facebook.

Viac o téme: EurovoľbyKampaňRichard SulíkĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu