Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Olympijský víťaz robí z melóna umenie

Oto začal vyrezávať svoje diela z ovocia a zeleniny pred štyrmi rokmi. Zobraziť galériu (6)
Oto začal vyrezávať svoje diela z ovocia a zeleniny pred štyrmi rokmi.

VINIČNÉ - Šikovný chlapík. Pod rukami šéfkuchára Ota Hvizdáka (27) sa ovocie a zelenina menia na umelecké diela. Radosť sa do nich zahryznúť - ale pohľadom!

Oto začal vyrezávať svoje diela z ovocia a zeleniny pred štyrmi rokmi. Inšpirovali ho poľskí kuchári. "Najradšej pracujem s melónom. Zo všetkých plodov vynikne najlepšie, lebo má tri farby - zelený povrch, bielu a červenú dužinu," povedal netradičný dekoratér. Svoju šikovnosť už neraz dokázal na súťažiach v Česku a Nemecku. Pri silnej medzinárodnej konkurencii nesklamal a patril k najlepším. Minulý rok si z "kuchárskej" olympiády v Nemecku odniesol zlatú medailu!

"Melón dekorujem dve až tri hodiny. Občas sa mi aj nejaké ovocie pod rukami rozsype. Závisí to od jeho kvality. Keď je plod prezretý, tak mi dlátko ujde a všetko sa pokazí," netají majster. Niektoré druhy ovocia sa ťažko zháňajú. Raz cestoval po fancúzske melóny bez jadierok až do Prahy. "Dekorovanie z ovocia a zeleniny u nás veľmi letí. Na rozličné oslavy si ma objednávajú politici, športovci, firmy aj inštitúcie," tvrdí olympijský víťaz, ktorý svoje umenie predstavil na veľkonočných inšpiráciách vo Viničnom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu