Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ruské väzenie patrí medzi najbrutálnejšie na svete: Elektrický prúd do semenníkov, jediným východiskom je smrť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RUSKO – Federálna väzenská služba Ruska v Orenburgskej oblasti, bežne známa ako väznica Black Dolphin, teda Čierny delfín, je jedným z najbrutálnejších väzníc na svete. Hovorí sa napríklad, že väzenská stráž púšťa do semenníkov väzňov elektrický prúd.

V tejto ruskej väznici sú niektorí z najznámejších odsúdených páchateľov na svete. Hovorí sa, že jediným východiskom z tohto miesta smrť. Toto prísne strážené väzenie má vyškolených strážcov, ktorí väzňov nepretržite sledujú. Dozorcovia robia obchôdzky každých 15 minút. Ak musí väzeň opustiť svoju celu, musí sa zohnúť v páse a dať ruky za chrbát. Táto technika je považovaná za taktiku maximálnej kontroly, ktorá väzňa zbaví pohľadu na jeho bezprostredné okolie a zabráni mu v plánovaní úteku. Väzni nemajú k dispozícii žiadny dvor a cvičenie pozostáva z prechádzky tam a späť v inej cele, pričom počas tohto obdobia dozorcovia kontrolujú cely väzňov. Vo väzení nie je ani jedáleň – väzni jedia štyri jedlá denne vo svojich celách a jedlo pozostáva z polievky a chleba. Povolené sú len knihy, noviny a rádio, píše denník Mirror.

Ak premýšľate, nezvládnete to

Väzeň Nikolaj Astankov, ktorý si odpykáva doživotný trest za zabitie celej rodiny a spálenie ich tiel v lese, povedal, že príliš nepremýšľa o svojom osude. „Ak budete neustále premýšľať o tom, ako sa tu máte, čo vás čaká, že sa nikdy nedostanete na slobodu, že ste tu sami, jednoducho to nezvládnete,“ uviedol. Astankov a jeho spolubývajúci sa zobudia každé ráno o 6:00 a nasledujúcich 16 hodín nesmú sedieť na posteliach. „Vo svojej cele vás neustále natáčajú,“ povedal Astankov. „Sledujú vás 24 hodín denne. Sú tu detektory svetla a pohybu a navyše, každých 15 minút prechádza cez cely stráž, takže musíte byť neustále v pozore,“ dodal.

Ruské väzenie patrí medzi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Prúd do semenníkov či bitka

Hneď ako odsúdeného privedú do väzenia Black Dolphin, dozorcovia mu okamžite vysvetlia pravidlá. Ak zistia, že väzeň porušuje tieto pravidlá, čakajú ich hrôzostrašné tresty. Dozorcovia ich bijú po chodidlách, ale tiež im púšťajú elektrický prúd do semenníkov. Horších previnilcov stráž zatvára a núti ich predvádzať nebezpečné jogové pozície. Pri jednej z nich si väzni musia ľahnúť na brucho, zdvihnúť ruky za chrbát a zdvihnúť nohy.

Päť vrážd na jedného väzňa

Vo väzení je údajne 700 väzňov, ktorí spolu zabili asi 3 500 ľudí, čo je v priemere päť vrážd na jedného väzňa. Každý deň sú uväznení vo svojich celách, až kým nezomrú a doteraz sa ani jednému väzňovi nepodarilo uniknúť. Poručík Denis Avsyuk, ktorý dohliada na väznicu, uviedol, že hlavným zločinom, ktorý väzni spáchali, je vražda, no vo väzení sú aj maniaci, pedofili a teroristi. V rozhovore pre National Geographic Avsyuk podľa denník Mirror povedal: „Nazývať ich ľuďmi – prinúti vás to ohnúť jazyk dozadu, len aby ste to vyslovili.“ Väznica Black Dolphin má svoj názov podľa sochy delfína čiernej farby, ktorú postavili väzni.

Ďalší z väzňov, Vladimir Nikolajev, jeden z najznámejších ruských vrahov, bol odsúdený za kanibalizmus. V opitosti zabil muža počas bitky, potom ho odvliekol do kúpeľne a rozsekal. „Čo som mal robiť? Odtiahol som ho do kúpeľne, vyzliekol som ho a začal som ho rozrezávať. Odrezal som mu kúsok mäsa zo stehna a uvaril som ho. Skúsil som to a nechutilo mi to, tak som ho naporcoval a opražil na panvici,“ povedal Nikolajev. „Dal som nejaké mäso jednému kamarátovi, vzal ho domov a dal manželke. Robila z neho pirohy, sama si dala a kŕmila tým svoje deti. Povedal som, že to bol klokan, klokany tu v okolí nemáme. Nevedeli, čo to je,“ dodal Nikolajev.

Viac o téme: RuskoVäzenieBlack Dolphin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu