Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrôzostrašné VIDEO ukazuje, ako vyzerá zemetrasenie pod vodou: Ľudí vydesil najmä jeden detail

(Zdroj: Reddit/Literally_black1984)

USA – Snáď nikto by nechcel zažiť silné zemetrasenie, no mnohých fascinujú zábery, ktoré ukazujú, čo sa v takýchto chvíľach deje so zemským povrchom. Jeden z používateľov Redditu publikoval video, ktoré zachytáva, ako vyzerá zemetrasenie pod vodou.

Sopečné erupcie, tornáda, cunami, to všetko môže mať katastrofálne následky a vďaka internetu väčšina z nás dobre rozumie tomu, ako vyzerajú. Zatiaľ čo však mnohí videli zábery zemetrasení na súši, iba málokto videl tento úkaz pod vodou. Video, ktoré sa začalo šíriť po sociálnych sieťach, zachytáva skupinu potápačov, ktorí to zažili na vlastnej koži.

Zábery ukazujú, ako medzi koralovým útesom pláva viacero potápačov. Všetko vyzerá pokojne, no to sa razom zmení, keď začne zemetrasenie. Prach a špina z morského dna sa začne dvíhať ako strašidelná hmla. Potápači sa držia korálov, pretože voda sa začína pohybovať rýchlejšie. Podľa záberov bola magnitúda zemetrasenia 7,2. Nie je žiadnym prekvapením, že používateľov Redditu zábery znepokojili. „Do pekla! Myslel som si, že na zemi je to dosť zlé. Pod vodou to vyzerá úplne desivo,“ uviedol jeden z komentujúcich.

Niektorí používatelia však poznamenali, že by oveľa radšej zažili zemetrasenie pod vodou ako na súši. „Myslím, že je to v niektorých ohľadoch bezpečnejšie. Zhora na vás nič nespadne, však?“ napísal ďalší komentujúci. „Keď som bol mladý, povedali mi, že na otvorenom mori a pod vodou je to pravdepodobne najbezpečnejšie,“ uviedol tretí. Iní podotkli, že potápači pravdepodobne nemali chytať koraly, pretože sú ostré ako sklo, v dôsledku čoho si môžu ublížiť.

Viac o téme: PotápačiOceánZemetrasenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu