Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Tvrdý predvolebný boj: Biden si vystrelil z Trumpa! Pripomenul mu jeho smiešny výrok počas pandémie

Joe Biden a Donald Trump
Joe Biden a Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo, File)

WASHINGTON - Predvolebná kampaň v USA je v plnom prúde. Americký prezident Biden a jeho protikandidát Trump nemajú medzi sebou dobré vzťahy. Teraz úradujúci prezident zopakoval starú myšlienku svojho súpera.

Americký prezident Joe Biden sa vysmieval svojmu rivalovi Donaldovi Trumpovi a zosmiešňoval dnes už neslávne známy výrok jeho predchodcu o dezinfekčných prostriedkoch v boji proti koronavírusu. "Nikdy nezabudnem, ako klamal o pandémii a radil Američanom, aby si do kože vstrekli bielidlo," povedal Biden v utorok večer (miestneho času) počas prejavu na galavečere mimovládnej organizácie. "Som zvedavý, či to urobil. Veľa by to vysvetľovalo." Po tomto výroku osemdesiatjedenročného demokrata sa v hľadisku ozval smiech.

archívne video

Zuzana Čaputová po prílete z Poľska, kde sa stretla s Joeom Bidenom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na jar 2020 - krátko po začiatku pandémie - vtedajší americký prezident Trump využil komentáre vládneho experta ako príležitosť na vyjadrenie sa k dezinfekčným prostriedkom. Zamestnanec ministerstva vnútornej bezpečnosti vysvetlil, že bielidlá a dezinfekčné prostriedky rýchlo zabili patogén koronavírusu na suchých kovových povrchoch, ako je kľučka dverí. Trump potom nastolil otázku, či by v boji proti koronavírusu mohlo pomôcť injekčné podávanie dezinfekčných prostriedkov ľuďom. "Bolo by zaujímavé pozrieť sa na to," povedal vtedy na tlačovej konferencii. V konečnom dôsledku je to, samozrejme, na doktoroch, „ale mne to príde zaujímavé“. Vyhlásenie republikána vyvolalo medzinárodné pobúrenie. Trump neskôr nazval tento dezinfekčný nápad „sarkazmom“.

Prezidentské voľby v novembri vyústia do súboja medzi Bidenom a Trumpom. Demokrat vo svojom prejave v utorok opäť označil Trumpa za „porazeného“. Zdôraznil: "Sme krajinou čestnosti, slušnosti, viery a spravodlivosti." Biden opakovane verejne útočí na Trumpa a varuje, že 77-ročný muž je nebezpečenstvom pre demokraciu.

Viac o téme: Donald TrumpJoe BidenPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu