Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Krúpy vo veľkosti pingpongovej loptičky! Nad Francúzskom sa prehnali silné búrky: Zničili aj časť viníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Búrky, ktoré v stredu zasiahli severovýchod Francúzska a vyžiadali si najmenej jednu obeť, spôsobili značné škody v tamojších vinohradoch, informovala vo štvrtok agentúra Reuters.

V Burgundsku podľa očitých svedkov padali krúpy vo veľkosti pingpongovej loptičky. Vinári v oblasti mesta Chablis pre Reuters uviedli, že ich vinič je zničený, pričom to ohrozí úrodu aj v ďalších rokoch. Zasiahnutých bolo najmenej 60 percent viníc, spresnil jeden z pestovateľov.

archívne video

Nočné búrky dali Bratislavčanom poriadne zabrať: Blesky každú sekundu a silný lejak! (Zdroj: Tip čitateľa)

Varovanie pred búrkami na stredu večer a noc na štvrtok vydali meteorológovia pre 19 departementov v strednej a severovýchodnej časti Francúzska. Výčiny počasia následne výrazne zasiahli najmä oblasť Île-de-France, kde si vynútili uzavretie dvoch parížskych letísk - Orly a Roissy-Charles-de-Gaulle, kde došlo k zaplaveniu terminálu 2. Odklonené lety presmerovali na iné letiská. Komplikovaná bola aj situácia v cestnej doprave, pretože na mnohých miestach boli zaplavené cesty. Na sociálnych sieťach sa šíri fotografia i videozáznam zásahu Eiffelovej veže v Paríži bleskom počas stredajšej nočnej búrky.

Viac o téme: BúrkyViniceFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu