Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

AstraZeneca prvýkrát pripustila vedľajšie účinky vakcíny proti covidu: Priznanie priamo pred súdom!

(Zdroj: Getty Images)

CAMBRIDGE – Britsko-švédska spoločnosť AstraZeneca prvýkrát pripustila, že jej vakcína proti Covidu 19 môže mať aj isté vedľajšie účinky. V týchto mesiacoch prebieha súdne pojednávanie v prípade hromadnej žaloby podanej rodinnými príslušníkmi údajných „obetí očkovania“ a farmaceutická spoločnosť sa musí brániť.

Priznanie spoločnosti o možných vedľajších účinkov vyvolalo rozruch na verejnosti. Podľa niektorých právnikov by spoločnosť mohla byť prinútená odškodniť obete až do výšky 25 miliónov dolárov, ak prehrá súd. V právnom dokumente, ktorý je súčasťou súdneho pojednávania a skupinovej žaloby v Británii je uvedené, že „vakcína môže vo veľmi zriedkavých prípadoch spôsobiť stav nazývaný trombóza s trombocytopenickým syndrómom“, informuje taliansky denník Leggo.it.

V Taliansku vyvolal diskusiu najmä prípad 18-ročnej Camilly Canepovej, ktorá zomrela v júni 2021 krátko po očkovaní vakcínou AstraZeneca. Prokuratúra z Janova na základe tohto prípadu uviedla, že Camilla mohla s „vysokou pravdepodobnosťou“ prežiť a preto vyšetrujú piatich lekárov z pohotovosti Lavagna, kde mladá žena prišla večer 3.júna s príznakmi, ktoré sa pravdepodobne zhodovali s nežiaducimi účinkami na vakcínu. Camilla zomrela na zriedkavú mozgovú trombózu spojenú s nízkou hladinou krvných doštičiek.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaCovidAstraZeneca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu