RECEPT na úžasný banánový chlieb bez múky a cukru: SLADKOSŤ, ktorá dodá energiu!

2020-05-14 12:00:00

Vláčny, štavnatý banánový chlieb bez múky, cukru a lepku patrí medzi moje najobľúbenejšie sladkosti. Skvelé aj pre deti s tým, že sa nebojte toho, že keď to je bez cukru, tak to nebude sladké.

Využite už zmäknutejšie banány a pripravte si rýchly chlieb, alebo koláč,  ktorý vám dodá tú správnu energiu! Najmä keď si na neho dáte ešte Powerlogy nugát, alebo kešu krém. 

Čas prípravy: 10 min

Čas pečenia: 20 min

Čítajte tiež: Výhoda CUKRU, ktorú mnohí nečakali: Prečo by sme ho nemali odmietať!

Ingrediencie

  • 2 väčšie zmäknuté/prezreté banány
  • kokosová múčka 4 PL
  • mleté mandle, alebo mandľová múka 4 PL
  • mleté vlašské orechy 4 PL
  • vajce 5 ks

Voliteľné:

  • med (1-2 PL)
  • hrozienka (za hrsť)
  • Powerlogy mandľové maslo, alebo kešu maslo, alebo nugát 

Postup

  1. Dám vyhriať rúru na 170 stupňov Celzia a podlhovastú formu na pečenie vymažeme pravým poctivým maslom.
  2. Banány popučím vidličkou na hladkú kašu a vmiešam do nej orechy a kokos múčku. 
  3. Oddelím žĺtka od bielkov, žĺtka pridám do banánovo-orechovej kaše a z bielkov vyšľahám tuhý sneh, ktorý tesne pred vložením do rúry zľahka vmiešam do masy.
  4. Pečiem cca 30 minút, resp. kým sa nám chlebík nesfarbí do zlato-hneda alebo kým zapichnuté špáradlo nevytiahneme čisté.

Tip: Konzumujeme len tak samotné alebo ideálne s orechovým maslom, či domácim čučoriedkovým džemom a poctivým jogurtom.

O odborníkovi

Podnikateľ, inovátor, biohacker a dobrodruh. Tak sa dá charakterizovať Dušan Plichta, ktorý svoju vášeň pre chutné jedlo a vylepšovanie životosprávy premenil do značky Powerlogy. Ide o koncept funkčných potravín čistej chuti, ktoré dodávajú kvalitnú energiu pre telo aj mozog. Vďaka inovatívnemu prístupu zlepšuje stravovacie návyky mnohým domácnostiam na Slovensku i v Českej republike. Viac sa o Dušanovi dočítate na www.dusanplichta.com

Fotogaléria


Tagy:
recept Dušan Plichta banánový chlieb

2020-05-14 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Zdroj: Dušan Plichta radí

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia