KORONAVÍRUS Nákup cestovín a ryže do zásoby vám nepomôže: Investujte do posilnenia IMUNITY

Zdroj: gettyimages.com
2020-03-10 12:30:00

Ľudia panikária a chcú sa zásobiť potravinami, ak by došlo k najhoršiemu. Nový koronavírus ukazuje svoju silu a bojuje s ním aj Slovensko. Podľa odborníka na Biohacking a funkčnú výživu Dušana Plichtu však netreba prepadať panike. Radšej sa treba venovať efektívnemu posilneniu imunitnému systému!

Namiesto toho, aby sa ľudia snažili zmeniť svoju stravu, investovali do vitamínov, minerálov a symbiotík, podliehajú strachu a chytajú sa skôr povrchových riešení, ako dodal odborník! Dušan Plichta prezradil niekoľko tipov, ako si posilniť imunitu a predísť šíriacej sa panike. Imunitu totiž máme vo vlastných rukách a záleží od nás, ako si ju posilníme.

Čítajte tiež: Jeden z TOP minerálov, ktorého nedostatok môže spôsobiť zástavu srdca: Najlepšie zdroje dôležitej látky!

  1. Odstráňte zo stravy spracované potraviny, cukor, sladkosti a podobné veci. Z tohto „bordelu“ žijú naše zlé baktérie a to priamo ovplyvňuje imunitu.
  2. Zabezpečte si vitamín D3/K2 ako silný faktor optimalizácie mikrobiómu a imunity.
  3. Na škodu nie je ani extra vitamín C z lokálnej stravy a iných zdrojov. Patrí sem napr. kyslá kapusta, zemiaky, zelenina, ovocie a pod.
  4. Gluthathion je antioxidant pre rýchle posilnenie mitochondrií. 
  5. Dôležitý je dostatočný spánok, regenerácia. 
  6. Eliminujte potraviny, na ktoré ste citliví. Lepok, kazeín, histamín a pod. Nemusíte mať alergiu, ale vybraná látka môže spúšťať reakcie imunity a falošne ju stimuluje.
  7. Symbiotiká ako kombinácia prebiotík a probiotiká ako výživa pre váš silný mikrobióm, ktorý si len tak nejaký vírus nepustí k telu. 

Samozrejmosťou by malo byť odstránenie fajčenia, konzumácie alkoholu, fastfoodu, streetfoodu, vyprážaných jedál a pod. 

Ako dodal odborník na záver: „Štatisticky to s tým vírusom vôbec nie je taká dráma. Natrime mu to našou silou baktérií, imunity a sebadôvery v svoje zdravé telo!"

O odborníkovi

Podnikateľ, inovátor, biohacker a dobrodruh. Tak sa dá charakterizovať Dušan Plichta, ktorý svoju vášeň pre chutné jedlo a vylepšovanie životosprávy premenil do značky Powerlogy. Ide o koncept funkčných potravín čistej chuti, ktoré dodávajú kvalitnú energiu pre telo aj mozog. Vďaka inovatívnemu prístupu zlepšuje stravovacie návyky mnohým domácnostiam na Slovensku i v Českej republike. Viac sa o Dušanovi dočítate na www.dusanplichta.com

Fotogaléria


Tagy:
stravovanie imunita koronavírus doplnky výživy

2020-03-10 12:30:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka  |  Zdroj: Dušan Plichta radí

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia