Tipy od odborníka ako nepribrať: Aj po vianočných jedlách štíhla postava

Zdroj: gettyimages.com
2019-12-24 06:00:00

Vianočný stôl sa prehýba od rôznych dobrôt, no vaše oči plačú. Viete, že ak si doprajete, utrpí vaša postava. Je však potrebné sa až tak týrať? Podľa výživového poradcu Dušana Plichtu exituje 5 šikovných trikov, ako si vychutnať ponuku vianočných stolov a nepribrať!

Kontrolujte si príjem vysoko koncentrovaných sacharidov

Cez sviatky si sledujeme a regulujeme najmä múčne jedlá, pečivo, zemiaky a sladkosti.

Ľahšie si kombinujte jedlá

Rýchle sacharidy (múku) kombinujte so zdravými tukmi (orechy), preto je pravý orechovník z masla alebo domáca štrúdľa so škoricou viacmenej v poriadku.

Čítajte tiež: Rozhoduje ročné obdobie o našom zdraví? Ak ste sa narodili v tomto mesiaci, pozor na srdce!

Využite čas na šport a aktívny pohyb

Pre správnu stimuláciu svalov a spustenie metabolizmu, ktorý páli tuky, stačí aj 20 minút. Prečo si však cez sviatky neužiť viac prírody a slnečného svetla (aj kvôli vitamínu D)?

Skúšajte špeciálne potraviny a rôzne stratégie

Ak domáce koláče ošetríte škoricou, pridáte semiačka a orechy, tak si len pomôžete. Rovnako ak do jedál pridáte čili, cesnak, zázvor alebo si vyprážané pokrmy ochutíte citrónom. Výbornou stratégiou je aj denné otužovanie, a tak neváhajte a dajte si každé ráno ľadovú minútku pre vaše zdravie. 

Aplikujte aj čiastočné hladovanie

Ráno a počas dňa znižujeme konzumáciu jedla, kladieme dôraz na zeleninu, polievky, tekutiny a čerstvé šťavy. Večer zase patrí sýtemu jedeniu založenému na kvalite a na správnej kombinácii vybraných pochúťok. 

Ako dodáva zakladateľ značky potravín Powerlogy Dušan Plichta, cez sviatky by sme mali mať pohodu. Myslieť pozitívne, dopriať si pohyb, hoci aj v kuchyni.

„Skúšali ste už pri varení robiť drepy alebo kliky? Dá sa tak efektívne stimulovať organizmus, pričom niekedy stačí aj 15 minút ako to poznáme v populárnej tabate,“ povedal odborník, podľa ktorého, keď raz pochopíme svoje telo, nemusíme sa až tak báť kila navyše. Ak viete, čo vášmu telu robí dobre, ono sa vám skôr či neskôr odmení.

O odborníkovi

Podnikateľ, inovátor, biohacker a dobrodruh. Tak sa dá charakterizovať Dušan Plichta, ktorý svoju vášeň pre chutné jedlo a vylepšovanie životosprávy premenil do značky Powerlogy. Ide o koncept funkčných potravín čistej chuti, ktoré dodávajú kvalitnú energiu pre telo aj mozog. Vďaka inovatívnemu prístupu zlepšuje stravovacie návyky mnohým domácnostiam na Slovensku i v Českej republike.

 

Fotogaléria


Tagy:
chudnutie Vianoce

2019-12-24 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka  |  Zdroj: Dušan Plichta radí

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia