PREKONALI ste Covid? Hrozivá ŠTATISTIKA upozorňuje, že NEMUSÍTE mať ešte VYHRATÉ

Zdroj: gettyimages.com
2021-01-21 06:00:00

Prekonanie ochorenia Covid-19 neznamená, že už vám nič nehrozí. Na tom, že zákerný vírus v mnohých prípadoch zanecháva poškodené orgány, sa odborníci zhodujú. No najnovšie zistenia idú ešte ďalej.

Takmer tretina vyliečených pacientov sa  do piatich mesiacov opäť dostane do nemocnice s veľkými zdravotnými ťažkosťami! 

Z Veľkej Británie neprichádzajú dobré správy. Výskum Leicesterskej univerzity so sídlom v East Midlande a Úradu pre národnú štatistiku (ONS) zistil, že zo 47 780 ľudí prepustených z nemocnice v prvej vlne pandémie sa 29,4 percent vrátilo do nemocnice počas piatich mesiacov a 12,3 percent z nich zomrelo. Odborníci konštatujú, že ochoreniu podľahne každý ôsmy človek!

Čítajte tiež: CHYBA, ktorou sa PRIPRAVÍTE o ENERGIU už ráno: Bez TOHTO vaše telo i mozog nebude FUNGOVAŤ

U vyliečených vážna diagnóza

Ako informuje britský Dailymail, ukázalo sa, že dlhodobé príznaky Covidu spôsobujú u mnohých ľudí rozvoj srdcových problémov, cukrovky a chronických ochorení pečene a obličiek. Podľa jedného z autorov  štúdie, profesora z Leicesterkej univerzity Kamlesha Khuntiho, ide o „najväčšiu štúdiu ľudí prepustených z nemocnice po tom, čo boli prijatí s Covidom". Ako dodal pre denník Telegraph, „zdá sa, že ľudia, odchádzajúci domov, majú dlhodobé nepriaznivé zdravotné účinky, pre ktoré sa vracajú späť a umierajú. Vidíme, že takmer 30 percent z nich sa muselo vrátiť. A to je veľa ľudí. Čísla sú vysoké.“ Hrozivé štatistiky sú zatiaľ podložené len počiatočnými dátami.  

Profesora Khuntiho prekvapilo, že pacienti sa vracajú do nemocnice s inou diagnózou a u mnohých sa vyvinuli ďalšie komplikácie.

„Nevieme, či je to preto, že Covid zničil beta bunky, ktoré vytvárajú inzulín a spúšťajú diabetes 1. typu alebo či spôsobuje inzulínovú rezistenciu a u pacientov sa vyvinie diabetes 2. typu, ale sme svedkami týchto prekvapivých nových diagnóz,“ dodal.

Každý šiesty pacient sa infikoval v nemocnici

Jeden zo šiestich pacientov s ochorením Covid-19 v Anglicku sa infikoval v nemocnici. O tom, že situácia naozaj nie je dobrá, svedčia aj slová generálneho riaditeľa Národnej zdravotnej služby Spojeného kráľovstva (NHS) sira Simona Stevensa, podľa ktorého prijmú do niektorej z nemocníc v ich systéme pacienta nakazeného koronavírusom každých 30 sekúnd. Ako upozornil, skutočný počet obetí vírusu môže byť oproti v súčasnosti udávaným číslam omnoho vyšší.

Britská vláda v súčasnosti registruje úmrtia súvisiace s Covidom, ak pacient zomrie až 28 dní po pozitívnom teste. V decembri ONS odhadovala, že jeden z 10 ľudí, ktorí ochoreli na Covid, mal príznaky trvajúce tri a viac mesiacov. Medzi bežné príznaky dlhotrvajúceho Covidu patrí extrémna únava, dýchavičnosť a problémy s pamäťou a koncentráciou.

Fotogaléria


Tagy:
koronavírus Covid-19

2021-01-21 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia