PRÍZNAK, ktorý UPOZORNÍ na novú mutáciu KORONAVÍRUSU: Zvláštna PREDPOVEĎ ochorenia!

Zdroj: gettyimages.com
2021-01-07 21:00:00

Vyzerá to tak, že predsa len sa nový kmeň Covid-19 odlišuje od pôvodného! Prejavuje sa určitou zvláštnosťou, s ktorou sa mnohí občas stretávajú po konzumácii jedla či pitia. Tentokrát by však mohlo ísť o príznak novej mutácie koronavírusu.

Aj keď sa predpokladá, že nový variant sa rýchlejšie prenáša, najmä medzi deťmi, čo sa týka príznakov, je veľmi podobný tomu pôvodnému, ako sa uvádza na express.co.uk. Vedúci lekár, profesor Chris Whitty, uviedol, že príznaky nového kmeňa sa nijako nelíšia od kmeňa, ktorý už cirkuluje. 

Čítajte tiež: TOP potravina, ktorá nakopne CHUDNUTIE: Zhodené KILOGRAMY a spálený TUK vďaka tomuto ČAJU!

Národná služba vo Veľkej Británii (NHS) uvádza tri hlavné príznaky koronavírusu: 

  • vysoká teplota
  • nový nepretržitý kašeľ - budete kašľať viac ako hodinu alebo 3 alebo viac záchvatov kašľa v priebehu 24 hodín (ak mávate kašeľ, môže to byť horšie ako zvyčajne) 
  • strata alebo zmena čuchu alebo chuti

Odhalený príznak

Viaceré prípadové štúdie naznačujú, že pretrvávajúce čkanie môže byť potenciálne zriedkavým a neobvyklým prejavom Covid-19! V nedávnej prípadovej štúdii z roku 2020 sa zistilo, že 64-ročný muž mal ako tento jediný príznak. Subjekt štúdie navštívil ambulanciu po 72 hodinách čkania. Uskutočnili sa krvné testy a vyšetrenie pľúc, aby sa odhalili dôkazy o infekcii pľúc a nízkom počte bielych krviniek. Subjekt mal pozitívny test na Covid-19. 

V ďalšej prípadovej štúdii z roku 2020 sa zistilo, že 62-ročný muž zažil čkanie ako príznak koronavírusu. Pociťoval ho po dobu štyroch dní, kým sa dostal do nemocnice. Po prijatí ďalších testov sa preukázali nálezy v pľúcach, ako aj nízky počet bielych krviniek a krvných doštičiek. Mal tiež pozitívny test na Covid-19. 

Kedy ide o vážny stav? 

Je však dôležité poznamenať, že čkanie je potenciálne zriedkavý vedľajší účinok Covid-19. Zvyčajne nejde o vážny stav, trvá pár minút a vyvolávajú ju určité veci, ako napríklad stres, silné emócie: napr. vzrušenie, určité jedlá a pitie. Odporúča sa navštíviť lekára vtedy, ak trvá dlhšie ako 48 hodín alebo sa veľmi často vracia a ovplyvňuje váš život. Lekár by mal zistiť, či nie je čkanie spôsobené zdravotným stavom alebo liekmi, ktoré užívate. Liečba stavu alebo zmena liekov by mali čkanie zastaviť. Ak neexistuje zjavná príčina, je možné, že vám lekár predpíše liek nazývaný chlórpromazín i keď nefunguje u každého. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie mutácia príznaky koronavírus Covid-19 nový kmeň

2021-01-07 21:00:00FOTO gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia