KORONAVÍRUS prezradí aj tento varovný SIGNÁL: Príznak, ktorý si všimnete na ZÁCHODE!

Zdroj: gettyimages.com
2021-01-04 06:00:00

Pribúdajú odborné štúdie, ktoré potvrdzujú prítomnosť jedného príznaku, okrem iných, u pacientov s koronavírusom. Zatiaľ čo vírus možno pocítiť na pľúcach, v hrdle, či celkovom na oslabenom tele, problémy sa môžu ukázať aj v tráviacom systéme.

Denné prípady koronavírusu v mnohých krajinách prekračujú neúnosnú mieru. K tomu sa pridáva i zmutovaný kmeň vírusu, s ktorým bojujú ľudia hlavne vo Veľkej Británii. Príznaky sú takmer rovnaké, hoci sa objavili informácie, že symptómy u mutácii vírusu sú o niečo výraznejšie. Málokto však vie, že jeden varovný signál Covid-19 je viditeľný v konzistencii stolice, ako sa uvádza na medicalnewstoday.com!

Čítajte tiež: Naštartujte CHUDNUTIE ako po masle: Podľa ODBORNÍČKY je dôležité niečo, o čom mnohí NEVEDIA!

Vplyv na tráviaci systém

Jedným z miernejších, ale veľmi rozšíreným príznakom, sú gastrointestinálne prejavy, konkrétne hnačka. Vedci zo Stanfordskej univerzity zistili, že tretina pacientov, ktorá mala mierny prípad Covid-19, mala príznaky ovplyvňujúce tráviaci systém. Ďalšia štúdia publikovaná vedcami v Pekingu zase zistila, že u približne 3 až 79 percent ľudí s COVID-19 sa objavujú gastrointestinálne príznaky. 

Ďalej štúdia publikovaná v časopise American Journal of Gastroenterology skúmala 206 pacientov s miernym prípadom COVID-19. Odhalila, že 48 ľudí malo iba zažívacie príznaky a ďalších 69 malo zažívacie aj dýchacie príznaky. Z celkového počtu 117 ľudí so žalúdočnými ťažkosťami sa u 19,4 percenta vyskytla ako prvý príznak hnačka. A čo viac, analýza údajov z aplikácie COVID Symptom Study ju zahrnula do jedného z hlavných príznakov Covid-19 spolu s bolesťami hlavy, stratou čuchu, nechutenstvom, bolesťami hrdla a bolesťami na hrudníku. 

Ostatné varovné signály 

Spolu so stratou čuchu alebo chuti zaraďuje Národná zdravotná služba vo Veľkej Británii (NHS) medzi hlavné príznaky koronavírusu vysokú teplotu a nepretržitý kašeľ. Väčšina ľudí s koronavírusom má aspoň jeden z týchto príznakov. Hoci v súčasnosti neexistuje žiadna špecifická liečba vírusu, príznaky možno zmierniť v domácom prostredí. Podľa NHS, ak máte vysokú teplotu, môže pomôcť veľa odpočinku a pitie väčšieho množstva tekutín, aby ste predišli dehydratácii. Ak sa necítite dobre, pomôže paracetamol alebo ibuprofén. 

Existujú určité správy o protizápalových liekoch proti bolesti, ako je ibuprofén, ktoré koronavírus zhoršujú. Komisia pre humánne lieky však potvrdila, že neexistujú jasné dôkazy o tom, že použitie ibuprofénu na liečbu symptómov, ako je vysoká teplota, koronavírus zhoršuje.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie hnačka tráviace problémy príznaky koronavírus

2021-01-04 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia