Takto hneď zistíte, že máte KORONAVÍRUS: Odhaľte RÝCHLEJŠIE vírus v tele!

Zdroj: gettyimages.com
2020-08-21 06:00:00

Bude diagnostika ochorenia u pacientov presnejšia a pohotovejšia? Vedci držia v rukách veľký triumf. Poznajú poradie prejavov, v ktorom sa ukáže nový koronavírus, prítomný v ľudskom tele.

Poznať poradie príznakov je dôležité

Čo najskôr identifikovať ochorenie. To je prvoradé počas pandémie ochorenia novým koronavírusom Covid-19. Ak sa správne a včas podchytí choroba u pacienta, tým skôr pôjde do izolácie a zachráni stovky ľudí, ktorých by mohol nakaziť. Potvrdzujú to aj vedci, podľa ktorých môže znalosť poradia symptómov COVID-19 pomôcť pacientom okamžite vyhľadať lekársku starostlivosť a zároveň pomôže lekárom vylúčiť iné choroby, ako sa uvádza na sciencedaily.com

Čítajte tiež: Sila tekutého zlata by sa nemala podceňovať: Potravina v špajzi prekonáva ANTIBIOTIKÁ!

Pri identifikovaní ochorenia teda pomôže vedomosť o poradí, v akom sa najčastejšie príznaky koronavírusu dostavujú. Spočiatku nereálne sa stalo skutočnosťou. Vedeckému tímu z Univerzity v Južnej Kalifornii (USC) sa to podarilo. Štúdiu viedol doktoranský kandidát Joseph Larsen a jeho kolegovia Peter Kuhn a James Hicks z USC. Zistenie bolo uverejnené v časopise Frontiers in Public Health

Skoršia identifikácia pacientov by mohla skrátiť dobu hospitalizácie,“ potvrdzuje hlavný autor štúdie Larsen. 

Odborníci sa pozreli na údaje z 55 924 prípadov ochorenia COVID-19 od Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a taktiež poskytla informácie Čína, konkrétne z obdobia medzi 16. až 24. februárom 2020. Súčasťou výskumu bolo aj 1100 ďalších prípadov z Číny z 11. decembra 2019 až 29. januára 2020. Vedci si nevšímali neurologické následky, ako je napr. strata čuchu, ale skôr objektívne príznaky u pacientov. 

V odbornom časopise Frontiers in Public Health sa uvádza, že u osoby, ktorá sa nakazí ochorením Covid-19, sa najpravdepodobnejšie objaviac symptómy v nasledujúcom poradí: horúčka, kašeľ, nevoľnosť/zvracanie a hnačka. Je menšia šanca, že by sa príznaky začali hnačkou a nevoľnosťou a potom nasleduje kašeľ a horúčka.

Záleží na poradí príznakov. Vedieť, že každá choroba postupuje inak, znamená, že lekári dokážu včas zistiť, či má niekto pravdepodobnú infekciu COVID-19 alebo inú chorobu, čo im môže pomôcť pri lepšom rozhodovaní o liečbe,“ uviedol Larsen. 

Ako rozoznať COVID-19 a chrípku? 

Vedci zároveň dodali, že je veľmi dôležité rozoznať, kedy ide o nový koronavírus alebo, či sa o slovo nehlási chrípka, ktorá sa taktiež často vyskytuje medzi ľuďmi. Ak má niekto chrípku, zvyčajne pociťuje spočiatku kašeľ, zatiaľ čo pri koronavíruse je prvotným príznakom najčastejšie horúčka. Treba si všímať načasovanie a samotné príznaky, prejavujúce sa v oblasti vrchného a spodného tráviaceho traktu.  

Fotogaléria


Tagy:
zdravie choroba vírus príznaky koronavírus

2020-08-21 06:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia