Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Stačí tak málo: Ak robíte TOTO, máte menšie riziko nákazy!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Uprostred zúriaceho koronavírusu si ľudia často kladú otázky, či je v poriadku, že chodia von a športujú na čerstvom vzduchu. Názor odborníkov je jednotný!

Odporúčania a nariadenia hovoria jasne, počas pandémie COVID -19 by ste sa mali čo najviac zdržiavať doma. Von by ste mali vychádzať len v prípade návštevy lekára, nákupu, presunu do práce, alebo prechádzky na čerstvom vzduchu. Zákaz vychádzania zatiaľ neplatí, a tak môžete kľudne sadnúť na bicykel, alebo vybehnúť do prírody. 

Čítajte tiež: 17 POTRAVÍN, ktoré sú náhradou za čistice prostriedky: Vymeňte CHÉMIU za zdravie!

Cvičenie napokon pomáha udržiavať dobré fyzické a duševné zdravie, ktoré sú počas karantény nesmierne dôležité. Odborníci odporúčajú, aby ste nosili rúško a dodržiavali minimálne dvojmetrové odstupy od ľudí. Ako sa píše na medicaldaily.comcvičenie na čerstvom vzduchu v skutočnosti predstavuje menšie riziko nákazy, ako keby ste sa zdržiavali vo vnútri.

Prečo by ste mali cvičiť na čerstvom vzduchu?

„Vplyvom vetra a UV žiarenia, ktoré ničia väčšinu vírusov, je málo pravdepodobné, že v prírode prídete do kontaktu s vírusovými časticami," tvrdí profesor infekčných chorôb Kevin Winthrop.

KORONAVÍRUS Stačí tak málo:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Podľa neho, ak ľudia dodržiavajú odporúčanú dvojmetrovú vzdialenosť od ostatných, nosia rúška, môžu v prírode vykonávať akúkoľvek športovú činnosť. Winthrop zároveň apeluje na ľudí, aby pobyt na čerstvom vzduchu nebrali ako párty a príležitosť na stretnutie s priateľmi.

„Môžete chodiť von, no maximálne len som svojimi najbližšími, v žiadnom prípade sa nezgrupujte,“ radí. Ako dodal, v prípade, že nie ste vo svojej koži, cítite, že na vás niečo lezie, radšej ostaňte doma. Ochránite tak seba aj ostatných. „Ak sa potrebujete z nejakého dôvodu vysmrkať, odkašlať si, dať dole rúško a pohybujú sa okolo vás ľudia, nerobte to smerom k nim, otočte sa im chrbtom a urobte, čo potrebujete,“ konštatoval.

Keď máte pocit, že miesta, kde vykonávate športovú činnosť začínajú byť preplnené, zvážte, či sa nepresuniete do interiéru. Ak ste zvykli vonku cvičiť jogu, zacvičte si ju doma pri otvorenom okne.

Viac o téme: ZdravieCvičenieKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9