Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ako pôsobí KORONAVÍRUS na životne dôležitý orgán? Takto vyzerajú PĽÚCA pacienta s nákazou!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Niektorí to neberú na ľahkú váhu a sú v strehu, no nájdu sa aj tí, ktorí si zo vzniknutej situácie nerobia ťažkú hlavu. Po vzhliadnutí nasledujúceho videa zrejme zmenia názor. Zistia, aký deštruktívny vplyv má nový koronavírus na jeden z najdôležitejších telesných orgánov! 

Koronavírus sprevádzajú rôzne príznaky, pričom niektorí o nákaze ani nemusia vedieť. Jedny sa trápia so stratou čuchu a chuti a tráviacimi problémami, iní bojujú s horúčkou a kašľom. Väčšina vážnejších prípadov Covid-19 je sprevádzaná zápalom pľúc. Pľúca sa naplnia zápalovými zhlukmi a nedokážu okysličovať krv. Telo má tak zníženú schopnosť prijímať kyslík a zbaviť sa oxidu uhličitého. Ide o častý dôvod, prečo pri ťažkej pneumónii pacienti zomierajú. 

Čítajte tiež: Rady priamo od ľudí s KORONAVÍRUSOM: 8 vecí, ktoré by sme podľa nich mali vedieť!

Ako vyzerajú poškodené pľúca? 

Výskumníci z Washingtonskej univerzitnej nemocnice zhotovili 3D simuláciu pľúc 59-ročného muža nakazeného novým koronavírusom, ako sa píše na futurism.com. Tým chcú odborníci upozorniť a varovať ľudí pred tým, ako vážne je toto ochorenie, ktoré by sa nemalo podceňovať. 

Hoci už čoraz viac ľudí si uvedomuje vážnosť koronavírusu, stále sa nájde veľa tých, ktorí nad ním len mávnu rukou. Hlavne pre tých je spomínaná 3D simulácia pľúc, kde možno vidieť zápaly spôsobené ochorením, ktoré sú znázornené žltou farbou. Zdravé pľúca by na simulácii nemali žiadne žlté miesta. 

Ako pôsobí KORONAVÍRUS na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: screenshot youtube.com/SurgicalTheater)

Ako pôsobí KORONAVÍRUS na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: screenshot youtube.com/SurgicalTheater)

Pozrite si video, ktoré ukazuje 3D simuláciu pľúc u muža, nakazeného novým koronavírusom: https://youtu.be/9rgJOBHwTkM.  

Muž bol úplne zdravý

Simulácia bola zhotovená v čase, keď pacient nevykazoval žiadne príznaky koronavírusu. Muž predtým nikdy nemal vážnejšie respiračné problémy a netrpel podobnými ochoreniami, ktoré by mohli mať na svedomí oslabenú imunitu. Ako informoval lekár Keith Mortman, išlo u muža vo veku 59 rokov, takže ešte nepatril do rizikovej skupiny, nebol diabetik a jediným zdravotným problémom bol uňho zvýšený krvný tlak. 

Momentálne sa 59-ročný muž nachádza v nemocnici a je napojený na pľúcny ventilátor a zariadenie, ktoré pomáha cirkulovať okysličenú krv v tele. Úplne zotavenie môže trvať ešte veľmi dlho, keďže poškodenia na pľúcach pacientov spôsobené vírusom môžu byť dlhodobé. Rozsiahlejším zápalom pľúc trpí približne 2 až 4 % pacientov

Viac o téme: ChorobaVírusPľúcaPrevenciaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9