KORONAVÍRUS sa môže objaviť aj na časti tváre, ktorá sa podceňuje: Pery ako signál ochorenia

Zdroj: gettyimages.com
2020-03-30 20:50:00

Horúčka s suchý kašeľ. Dva hlavné príznaky nového koronavírusu Covid-19, ktoré môžu upozorniť na chorobu. Každý máme iný organizmus, preto si treba všímať aj iné prejavy, vrátane straty čuchu a chuti alebo bolesti hlavy a kĺbov. Dokonca aj určitý znak na perách môže byť varovným signálom.

Podľa ibtimes.com sa koronavírus môže prejaviť aj na perách, podľa ktorých spoznáme, či je naše telo v poriadku. 

Prejavy sú u každého iné

Ide o zákernú chorobu. Nielenže sa prenáša veľmi rýchlo medzi ľuďmi a je nákazlivejšia ako chrípka, jej symptómy nemusia byť u každého úplne rovnaké. Zatiaľ čo u jedného ortuť na teplomery vyskočí na vyššie číslo a nepretržite začne kašľať, iný zatiaľ pociťuje stratu chuti alebo má dokonca asymptomatické príznaky. Jednoduchšie povedané, cíti sa dobre, pritom nemusí vedieť, že je pozitívny na koronavírus. Nevedomky tak môže prenášať chorobu na iných, u ktorých sa nákaza môže prejaviť. 

Čítajte tiež: Tento ranný RITUÁL nakopne imunitu v priebehu pár hodín: RECEPT na nápoj počas koronavírusu!

Všímajte si farbu pier

Existuje aj jedno znamenie koronavírusu, ktoré sa môže prejaviť na perách. Tie by mohli byť podceňované, vzhľadom na to, že si mnohí všímajú telesnú teplotu a kašeľ, ktoré sú primárnymi príznakmi. Pritom sú vizitkou každého z nás a signalizujú, či sa v našom tele deje niečo nezvyčajné. Čo presne na perách by mohlo naznačiť, že je najvyšší čas zavolať lekársku pomoc? 

Podľa Centier pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), ak na sebe spozorujete modrejúce pery, ide o výstražný signál. Samozrejme, za perami takéhoto sfarbenia môžu byť aj iné choroby či zdravotné stavy. Ak má niekto ťažkosti s dýchaním, lapá po dychu alebo sa dusí, pery sa vtedy sfarbia na modro. Samotné problémy s dýchaním patria taktiež medzi príznaky koronavírusu. Modrejúce pery taktiež môžu byť výstrahou pre pľúcnu hypertenziu alebo je za nimi slabý obeh kyslíka v krvi.

V každom prípade, ak vaše pery menia farbu, je tu problém, ktorý by ste si nemali nechať pre seba. 

Fotogaléria


Tagy:
choroba vírus pery prevencia príznaky koronavírus

2020-03-30 20:50:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia