Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tento ranný RITUÁL nakopne imunitu v priebehu pár hodín: RECEPT na nápoj počas koronavírusu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Počas koronavírusu, ale i celkovo chrípkového obdobia chceme mať čo najviac posilnený imunitný systém, ktorý by odolával vírusom. Je tu jeden ranný rituál, ktorý, keď si osvojíte, svojmu telu dodáte množstvo zdraviu prospešných látok a vytvoríte si ochranný štít proti chorobám!

I keď nikto z nás nemá 100-percentnú istotu, že sa nenakazí novým koronavírusom Covid-19, predsa len môžeme pre seba niečo urobiť. Jedným z riešení je konzumovať viac potravín posilňujúcich prirodzenú obranyschopnosť organizmu. Odborníci odporúčajú zázvorovo-kurkumový nápoj!

Zázvor aj kurkuma posilňujú imunitu a majú protizápalové účinky, ako sa uvádza na livestrong.com. Po zmiešaní s mandarínkovou a mrkvovou šťavou sa tento koktejl stane priam vitamínovou bombou. Dôležitou súčasťou je aj štipka čierneho korenia, vďaka ktorému telo lepšie vstrebáva kurkumu. Nevynechajte ani jablčný ocot obsahujúci kyselinu octovú, ktorá zabíja baktérie.

Čítajte tiež: Najlepšie POTRAVINY, ktoré ochránia pľúca pred koronavírusom: Vďaka nim prekonajú aj infekcie

Tento posilňovač imunity obsahuje iba osem gramov prírodného cukru a 13 gramov uhľohydrátov a mal by sa stať minimálne počas zúriacej koronavírusovej pandémie súčasťou vášho ranného rituálu, po ktorom sa budete cítiť omnoho lepšie. 

Recept na zázvorovo-kurkumový nápoj

Ingrediencie na 4 porcie:  

  • 2 stredne veľké mandarínky
  • 1 lyžička čerstvého strúhaného koreňa kurkumy alebo štvrť lyžičky kurkumového prášku
  • 1 lyžička čerstvého strúhaného koreňa zázvoru alebo štvrť lyžičky zázvorového prášku
  • 4 stredne veľké surové mrkvy, štipka čierneho korenia
  • 4 lyžice jablčného octu

Postup:

Mandarínky a mrkvu ošúpte, vytlačte z nich šťavu. Ideálne je, ak ich predtým necháte v chladničke, aby šťava bola studená. Ak máte aj čerstvé korene kurkumy a zázvoru, odšťavte ich tiež. Ak ich máte vo forme prášku, vmiešajte ich k šťave v tejto podobe. Nakoniec pridajte čierne korenie a jablčný ocot. Poriadne premiešajte a šťavu vychlaďte. Plná vitamínov vydrží vo vzduchotesnej nádobe v chladničke 24 hodín.

Potraviny na podporu imunity

Ešte pred tým, než sa predávkujete vitamínom C v tabletkách, vyskúšajte radšej prírodné zdroje.

Kurkuma

Má protizápalové a antioxidačné účinky.  Zlepšuje trávenie a znižuje bolesť aj horúčku. Upokojuje bolesť v krku.

Tento ranný RITUÁL nakopne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zázvor

Je to prírodný protizápalový liek, ktorý pomáha zmierňovať bolesť hrdla aj celého tela. Zázvorový čaj s trochou medu si doprajte pravidelne.

Viete prečo je zázvor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vitamín D

Deficit vitamínu D je pomerne častý, aj keď má pri posilňovaní imunity nezastupiteľné miesto, ako sa píše na livestrong.com. I keď by sme v týchto dňoch nemali opúšťať príbytky, ak bývate v dome a máte záhradu, trávte v nej čo najviac času. Na vychádzky do prírody by nemali zabúdať ani ľudia bývajúci v bytoch. Vyhýbajte sa kontaktu s ostatnými, no určite sa dá nájsť miesto, kde môžete byť sami. Nezabúdajte na opatrnosť vo výťahu a po stláčaní tlačidiel v ňom si vydezinfikujte ruky. Vitamín D voláme slnečným vitamínom, preto je veľmi dôležité ísť na slnko.

Viac o téme: VírusNápojChorobyReceptKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9