Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Dezinfekcia, ktorá udrží vírusy od tela: RECEPT na vlastný antibakteriálny gél!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Regály v obchodom zívajú prázdnotou a antibakteriálny gél zohnať v tomto období je priam nadľudský výkon. Čo robiť, ak neviete zohnať prípravok proti vírusom, ktorý by si vedel poradiť aj s novým koronavírusom? Skúste si ho vyrobiť doma!

Jedným z najefektívnejších spôsobov, ako sa chrániť pred novým koronavírusom je dôkladné umývanie rúk mydlom a vodou po dobu minimálne 20 sekúnd. 

Infekciu nesú naše ruky a končeky prstov, takže ak použijeme dezinfekčný prostriedok na ruky, ochránime sa pred chorobou,“ povedal Dr. Sanjay Maggirwar, profesor mikrobiológie z George Washington University.

Čítajte tiež: Jedinečný trik ako odstrániť povlak a zubný kameň: Táto RASTLINA sa postará o ústne zdravie!

Čo by mal obsahovať antibakteriálny gél? 

Odporúča sa taktiež používať dezinfekčné prípravky na báze alkoholu. Izopropylalkohol, ktorý obsahuje najmenej 60 % alkoholu je rovnako účinný ako akýkoľvek iný produkt na dezinfekciu rúk, ako sa uvádza na cbsnews.com. Môže byť zmiešaný s inými zložkami, ako je napríklad aloe vera pre svoje upokojujúce vlastnosti a éterické oleje na maskovanie vône alkoholu. 

Treba však v správnom pomere zmiešať všetky zložky. Použitie čistého gélu z aloe vera môže zmes zriediť tak, že nakoniec bude výsledkom gél s obsahom menšieho množstva alkoholu. Vlastnoručne vyrobený prípravok nemusí byť taký účinný. Poradíme vám, ako si vyrobíte účinný antibakteriálny gél. 

Ako na to? 

O sile dezinfekčných prípravkov v tomto období vedia takmer všetci, o čom svedčia prázdne regály v obchodoch s týmito produktami, ktoré obchody nestíhajú dodávať. Ľudia sú v panickom režime a robia si doma zásoby potravín i alkoholu a čistiacich či dezinfekčných prípravkov. 

Ak zoženiete všetky nasledujúce produkty, môžete si vyrobiť vlastný dezinfekčný prostriedok na ruky, ktorý bude slúžiť ako účinná prevencia pred vírusmi, vrátane nového koronavírusu!

KORONAVÍRUS Dezinfekcia, ktorá udrží
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Potrebujete:

  • 2/3 šálky alkoholu (minimálny obsah alkoholu má byť 60%)
  • 1/3 šálky čistej aloe vera
  • 5-10 kvapiek éterického oleja (voliteľné)
  • Misu na miešanie
  • Lyžicu
  • Lievik
  • Menšiu prázdnu fľašku s rozprašovacím aplikátorom alebo nádobu na tekuté mydlo

Postup: Zmiešajte všetky ingrediencie dokopy v miske. Výslednú zmes prelejte do malej fľašky a používajte podľa potreby. 

Je jedno, či si antibakteriálny gél kúpite alebo si ho vyrobíte doma. Použitie je rovnaké. Stačí jednu až dve pumpičku aplikovať na dlane a rozotrieť po celom povrchu rúk. Gél by mal zaschnúť do približne 30 sekúnd. Potom si už neumývajte ruky. 

Viac o téme: ZdravieVírusPrevenciaDezinfekciaChorobyKoronavírusAntibakteriálny gél
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9