MUDr. Norbert Torma PhD. bol online: Pýtali ste sa na všetko o kŕčových žilách v lete!

MUDr. Norbert Torma PhD. má špecializáciu v odbore chirurgia prvého a druhého stupňa a špecializáciu v odbore cievna chirurgia.
Zdroj: red
2017-06-29 10:20:00

Trápia vás kŕčové žily? Chcete vedieť viac o unikátnej metóde liečby kŕčových žíl, ktorá sa dá vykonávať aj v lete? Cievny chirurg MUDr. Torma Norbert PhD. bude online vo štvrtok 29. júna 2017 od 10:00-12:00 v magazíne Vysetrenie.sk. Pýtajte sa!

Už aj na Slovensku je dostupná unikátna metóda liečby kŕčových žíl formou ich uzavretia špeciálnym adhezívom (lepidlom). Ide o tzv. metódu VenaSeal. Nebolí, je účinná, hneď po zákroku môžete ísť domov a nemusíte nosiť kompresné pančuchy. Ako jediná metóda sa môže vykonávať aj v lete.

Kŕčové žily môžu byť príznakom niečoho vážnejšieho – žilového refluxu. Ten vzniká, keď chlopne v žilách nohy prestanú správne pracovať a umožnia krvi prúdiť spätne (t.j. spôsobia reflux) a hromadiť sa v žilách spodnej časti nohy.  Problém však nie je len estetický. Ak sa žilový reflux nelieči, príznaky sa môžu časom zhoršovať.

Cieľom liečby je preto obmedziť alebo odstrániť spätný tok krvi. U niektorých ľudí môže cirkuláciu zlepšiť nosenie kompresných pančúch. U iných je potrebné uzavretie alebo odstránenie chorej žily.

O metóde VenaSeal

Ide o inovatívnu metódu, kedy sa pomocou systému VenaSeal zavedie do chorej žily cez miniatúrny 4-milimetrový vpich a pod ultrazvukovou kontrolou malé množstvo chirurgického adhezíva so špecifickým zložením. Adhezívum uzatvorí žilu, krv sa presmeruje do okolitých zdravých žíl a zlepší sa tak celková cirkulácia krvi. Zákrok sa robí pri plnom vedomí, je bezbolestný, účinný a časovo nenáročný. Ihneď po zákroku môžete šoférovať. Nie je potrebná hospitalizácia ani nosenie kompresných pančúch. Zákrok trvá necelú hodinu a je možné vykonať ho aj v lete.

Metóda VenaSeal TM je síce pomerne jednoduchá, no vyžaduje si ruky špeciálne vyškoleného operatéra. Zoznam centier, kde je terapia dostupná nájdete na stránke www.liecbakrcovychzil.sk

Animácia lepenia kŕčových žíl:

O lekárovi

MUDr. Norbert Torma  PhD. je chirurg, cievny chirurg, ktorý pracuje v Košiciach. Vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach. Má špecializáciu v odbore chirurgia prvého a druhého stupňa a špecializáciu v odbore cievna chirurgia. V súčasnosti pôsobí ako primár Cievnej kliniky – IMEA v Košiciach (www.cievnaklinika.sk)

Kŕčové žily na dovolenke? Už aj na Slovensku je dostupná unikátna metóda, vďaka ktorej vás zbavia kŕčových žíl bezbolestne, za jeden deň a aj v lete! Pýtajte sa na bližšie informácie chirurga MUDr. Norberta Torma  PhD, ktorý bude online vo štvrtok 29. júna 2017 od 10:00-12:00 v magazíne Vysetrenie.sk!


Online rozhovor

2017-06-29 09:57:08 - otázka od: Nora Dobrý deň, čo zapríčiňuje rozsiahlejšiu tvorbu tzv. metličiek na nohách a inde už počas dospievania? Môže to signalizovať nejaké skryté ochorenie, hoci ide len o estetický problém? Dobrý deň. najčastejšou príčinou rozsiahlejšej tvorby metličiek už počas dospievania je genetika- zdedené oslabenie žilnej steny po predkoch. Samozrejme množstvo ďalších faktorov /napr ženské pohlavie a vplyv hormónov/ môže byť príčinou tejto tvorby. U každého pacienta, aj s takýmito zmenami, by malo byť realizované ultrazvukové vyšetrenie žíl, ktoré môže zistiť reflux - nefunkčnosť chlopní v žilách a v týchto prípadoch sa nejedná len o estetický problém ale pacientovi je doporučený zákrok na týchto povrchových žilách- napr. aj Venasel

2017-06-29 10:01:02 - otázka od: Maria Bakšiová Asi mesiac ma bolia nohy obidve lýtka.Pocíťujem takú tupu bolesť.Čo môže byť príčinou?Mám 60 rokov.Neberiem žiadne lieky.Ďakujem.TK v poriadku krv dobrá bola som na vyšetrení krvi. Dobrý deň. Príčinou bolesti v lýtkach bývajú najčastejšie zmeny na chrbtici, kĺboch a na žilnom, alebo arteriálnom systéme. Pravdepodobne to súvisí s letom a vyššími teplotami, kedy môžu opúchať, alebo pobolievať končatiny a spôsobovať tupú bolesť, ale samozrejme bolo by vhodné zrealizovať vyšetrenia u špecialistov: cievny, neurológ a ortopéd. Z cievneho hľadiska - je nutné vyšetrenie žíl - ak sa ochorenie žíl potvrdí, tak následne podľa výsledku aj užívanie liekov na spevnenie žíl a nosenie kompresie, pančuchy – ako prevenciu opuchov a rozširovania žíl.

2017-06-29 10:01:44 - otázka od: Alena Francisciova Je liečba krčových žíl pomocou metódy VenaSeal hradená poisťovňou? Dobrý deň Nie - výkon je plne hradený pacientom

2017-06-29 10:07:25 - otázka od: Erika Dobry den prajem, chcela by som sa opytat na krcove zily, ktore su tenke, vlasocnicove. Uz niekolko rokov mam akoby modriny na stehnach, tenke krcove zily a v poslednom obdobi sa ich pocet zdvojnasobil. Myslite si, ze aj kremy a podobne pripravky by mohli byt ucinne ako liecba? Aky pripravok by ste odporucili. Dakujem za odpoved. Dobrý deň. Aj v tomto prípade by malo ako prvé byť zrealizované ultrazvukové vyšetrenie u cievného špecialistu s ďalším navrhnutím liečby. Časom, vplyvom genetiky, našho životného štýlu a ďalších faktorov sa budú žily stále viac objavovať. Tieto drobné žilky sú len prejavom (povrchovým- na koži) oslabenia žilného sytému. Krémy možu žily zakryť, "stiahnuť" a spôsobiť lokálnu úľavu ťažkosti, ale všeobecne sa doporučuje aj na tento stupeň ochorenia liečba liekmi- tzv. venotonika- lieky posilńujúce žily- učinkujúce v celom tele (nie len lokálne ako krém) a kompresia- bandáž (pančuchy). Malé žilky je možné odstrániť pomocou skleroterapie , radiofrekvencie, alebo laseroterapie – v prípade, že je ale prítomný reflux v hlavných žilách- tak tento musí byť riešený ako prvý. A ke´d chcete aj nejaký krém- treba vyskúšať - každý má trocha iné zloženie a každý pacient má aj iné ťažkosti so žíl- a uvidíte , ktorý je pre Vás najvhodnejší.

2017-06-29 10:14:08 - otázka od: Marcela Dobrý deň, mám 42 rokov, pred rokom som absolvovala laserovú operáciu kŕčových žíl na ľavej nohe a tohto roku plánujem aj na pravej nohe, na ktorej už mám tmavšie fľaky. Len stále ma trápia metličky, ktoré mám na zadnej časti nohy pod kolenom. Dá sa to odstrániť? A je pre každého táto nová unikátna metóda, keby som ju chcela urobiť na pravej nohe a či je potrebné absolvovať po nej kontrolné vyšetrenia? Ďakujem Marcela Dobrý deň. Metličky je možné odstrániť pomocou skleroterapie, mikroradiofrekvencie, alebo laseroterapie, ke´dže ste na ľavej nohe už mala operáciu žíl, predpokladám, že na tejto nohe už nemáte reflux a vtedy je možne skúsiť jednú z týchto metód. Ak aj žila na pravej nohe spĺňa kritéria na endovenóznu (vnutrožilovú) liečbu, áno v tomto prípade je možná liečba aj Venasealom. U nás realizujeme kontrolné vyšetrenia u každého pacienta s vnutrožilovým zákrokom na venóznom systéme nasledujúci deń po výkone a po cca 2 mesiacoch, v prípade potreby pacient zavolá a príde na kontrolu aj mimo tychto termínov. Ale každý pacient je u nás sledovaný aj naďalej minimálne v pol ročnych intervaloch - a pri progresii ochorenia- ak najdeme zmeny na žilach o "X" rokov - je pacientovi navrhnuté riešenie. Žilné ochorenie nevieme liečiť, tak ako je to napr so zubným kazom... ale treba ťažkosti riešiť včas a predchádzať komplikáciám.

2017-06-29 10:19:57 - otázka od: KATARINA GRZNAROVA DOBRY DEN POCHADZAM OD TOPOLCIAN KDE JE NAJBLIZSIE PRACOVISKO S TAKYMTO VYBAVENIM A MOZNOSTOU OPERACIE- LEPENIA ZIL A ODSTRANOVANIE ZILNYCH METLICIEK. ZA SKORU ODPOVED VAM DAKUJEM S POZDRAVOM GRZNAROVA KATARINA Dobrý deň na stranke - www.liecbakrcovychzil.sk. , sú certifikovaný špecialisti na liečbu Venasealu a u ních sa informujte aj na to, či realizujú odstraňovanie "metličiek"- ak nie , určite Vám doporučia pracovisko so špecializáciou na tento problémm. v blízkosti Topolčian sú pracoviska v : Bratislave a Trenčíne

2017-06-29 10:22:06 - otázka od: gabriela (50 r.) Dobrý deň, mám na oboch dolných končatinách popraskané žilky od stehien až po členky a oslabené cievne steny? Je táto metóda vhodná aj na takto rozsiahly nález a je hradená zdravotnou poisťovňou? Dobrý deň. popraskane žilky sú prejavom oslabenia žíl- žilnej steny. Je nutné ultrazvukové vyšetrenie- touto metódou sa "lepia" poškodené povrchové žilné kmene - nie popraskané žilky. V prípade, že mate poškodenú hlavné povrchové žily a tieto splňajú kritéria pre vnutrožilnú liečbu- tu je možné realizovať hore uvedený výkon. Samotné popraskané žilky sa ale riešia inými metódami- ako skleroterapia , mikro radiofrekvencia, alebo laser- ale v prípade poškodenia hlavných žíl, musia byť tieto ošetrené ako prvé. Liečba Venasealom- nie je hradená zdr. poisťovńou.

2017-06-29 10:25:41 - otázka od: SV Dobrý deň pán doktor, na RTG mi zistili žilové kamene (flebolity) v malej panve. Chcela by som sa opýtať, či to spadá pod žilové ochorenie, či je to nebezpečné a či môžem urobiť niečo preto, aby sa mi žilové kamene prestali tvoriť, príp. aby som ich z tela vyplavila. Som žena, mám 38 rokov. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Dobrý deň. Flebolit - je "kamienok" v žile. Je to stará krvná zrazenina, viditeľná pri RTG , lebo obsahuje veľa Vápnika. Sú pomerne časté v oblasti pánvy a u žien prítomné podľa určitých prameňov v takmer 50% , kde možu imitovať napr. močové kamienky. Vo včasnom veku môžu signalizovať prítomnosť žilnej anomálie , vo vážnejšíchh prípadoch aj nutnosť jej liečenia, ale vo vašom veku je to skôr náhodny nález - v tomto prípade to nie je nebezpečné . Aby sa viac netvorili- treba byť aktívny- zdravý životný štyl, nosiť voľné oblečenie- hlavne nesťahovať pas a veľa piť. Vyplaviť sa nedajú. Ak máte opakované zápaly žil napr. na nohách je namieste aj hematologické vyšetrenie a poprípade aj cievne vyšetrenie.

2017-06-29 10:32:42 - otázka od: ALJOSA Dobrý deň pán doktor, beriem už roky detralex na vnutorné krcove žily aj hemoroidy, rano 2 tabletky, som sledovana na angiologii. Je premňa riešenie bez tabletiek? Predsa len cena lieku vysoká a denne chémia :( Dakujem Dobrý deň. Hemoroidy sa daju riešiť- aj novými metodami (stapler, Laser....)- neviem ktorý stupeň ochorenia máte, či je to vôbec na riešenie. "Vnútorné žily" predpokladám oslabenie žil, alebo ste prekonala trombózu hlbokých žíl???- v týchto prípadoch je indikovaná konzervatívna liečba- venotonikami a bandážami- kompresiou. Existuje viacero liekov s rôznymi cenami- ale angiológ pre Vás určite vybral ten naj.... Chémie je všade vôkol nás plno, tento liek nemá takmer žiadne vedľajšie účinky a vo všetkých doporučeniach odborných spoločnosti je vždy doporučovaná aj medikamentózna terapia- lieky - ak je tento liek pre vás drahý, skúste iný- sú na voľný predaj v lekárňach ako výživové doplnky. alebo môžete skúsiť napr Pohanku a iné "prírodné" látky Riešenie bez tabletiek je buď za cenu zrychleného zhoršovania ochorenia, alebo zvýraznenia ťažkosti- ochorenie bude naďalej s liiekom aj bez neho progredovať. S liekom , ale bude progresia miernejšia ( a možno sa aj vyhnete napr. operácií hemoroidov - ak máte pokročilejší nález)

2017-06-29 10:34:03 - otázka od: Viera Dajú sa odstrániť aj metličky, ide úhrada cez zdravotnú poisťovňu, mám 25 všeobecnú. Ďakujem Dobrý deń Na liečbu metličiek sa úžíva skleroterapia, mikro radiofrekvencia, alebo laseroterapia Pokiaľ dobre viem, tak uvedené výkony nie sú hradené zo zdrav. poistenia - tieto výkony sú hlavne realizované v súkromných angio a estetických centrách.

2017-06-29 10:36:35 - otázka od: Darina Som 5rokov po laeserovom zakroku krč. žil a na tej istej nohe znova mam problemy v oblasti lýtka vydutinu ktora je viditelna aj volným okom ako dalej toto riešiť. dakujem. Dobrý deň. Pravdepodobne ste mala laserovu operáciu na jednej z 2 hlavných žil - predpokladám prednú hlavnu žilu- veľku safénu. Na lýtku ako príčinu vydutiny predpokladám poškodenú zadnú hlavnú žilu- malu safénu. V malom percente môže byť príčinou povrchova žila napojená na hlboku žilu/transfasciálna spojka/, alebo bočná žila /kolaterálna žila/ Dá sa to riešiť- je ale nutné ultrazvukové vyšetenie- a podľa toho vybrať najvhodnejšiiu metódu. Vy ste pekný príklad genetiky a progresie ochorenia- to čo máte neznamená, že bolo niečo zle urobené pred 5r.

2017-06-29 10:40:58 - otázka od: eleonora milkova Dobrý deň, je táto metóda vhodná pre každého, resp. sú nejaké príčiny kedy tento zákrok nie je ,možné vykonať? Môžete mi v BA odporučiť kliniku, kde takýto zákrok robia? Koľko stojí takéto ošetrenie? ďakujem Milková Dobrý deń. Metóda je vhodná pre každého , kto má indikáciu na liečbu varixov /nie je tam kontraindikácia napr. aktívny zápal, trombóza/ a splňa anatomické kritéria pre vnutrožilovu liečbu /aby sa dalo dostať katétrom až do najvyššieho miesta poškodenej žily/ a pacient nemá predchadzajúcu hypersenzitívnu reakciu na kyanoakrylát (lepidlo pre VENASEAL) - využíva sa aj na ine liečebné procedúry na iných miestach v tele- ale predpokladám, že ste s nim nebola nikdy v kontakte Kde je k dispozícií?- V Bratislave -www. liecbakrcovychzil.sk. - ošetrenie sa vykonáva na sukromných pracoviskách, nie je nutná hospitalizácia Cena záleží od pracoviska a rozsahu výkonu resp. ďalších pridružených výkonov- najlepšie sa je objednať na vyšetrenie a tam na základe výsledku vyšetrenia Vám povedia cenu

2017-06-29 10:43:17 - otázka od: Frantisek ...dobrý deň-našiel som vás na "IT". Prosím ako sa k vám dostať potrebujem doporučenie.Dá sa objednať a pod. Som z Humenného môžem isť domov po svojich...Čo to stoji uhrádza to poisťovňa- pekný deň a skorú odpoveď. Dobrý deń. Objednanie sa v Košiciach na telefón 055/321 51 10, www.cievnaklinika.sk V Humennom je možné sa objednať na vyšetrenie aj na tel. 0949 064 500, kde zvyknem takisto realizovať vyšetrenia. Po výkone VENASEAL-om nie je nutná hospitalizácia- idete hne´d po výkone domov. Poisťovňa výkon nehradí- platba záleží od druhu výkonu resp. pridružených výkonov

2017-06-29 10:45:14 - otázka od: Jaroslav Mám krčové žily ,kde by mi pomohli Vašou metodou tento problém odstrániť, prosím o radu ako postupovať a na koho sa mám obrátiť..ďakujem Dobrý deň. Neviem odkiaľ ste- pracoviska a lekári, kt. výkon realizujú a sú certifikovaná sú na stránke - www.liecbakrcovychzil.sk. Ak bývate blízko nás /Košice/, zrealizujeme vyšetrenie u nás a tu Vám doporučíme najvhodnejší typ liečby- až po ultrazvukovom vyšetrení vieme čo, kde a ako riešiť - www.cievnaklinika.sk- telefón 055/321 51 10

2017-06-29 10:49:35 - otázka od: zlata figelova Treba najprv objednat na vyšetrenie ?Alebo to urobi p.Doktor hned v ten den?metodou VenaSeal cena ?dakujem Dobrý deň. Najprv je nutné vyšetrenie- nie všetky problémy sa daju touto metódou vyliečiť Následne , ak je to možné liečiť touto metódou , vysvetenie ako prebieha výkon a až tak sa dohodneme na termíne výkonu. Výkon realizujeme na operačnom sále- za dodržania prísnych podmienok sterility - predsa vstupujeme do veľkej žily a nechceme zaniesť žiadnú infekciu Cena ako som už písal zaleží od viacerých faktorov.

2017-06-29 10:55:38 - otázka od: Candova Dobry deň. Pan doktor mam problem,ze pri chôdzi,niekedy aj v noci dostávam do ľavej hohy pri palcoch kŕče čo je veľmi bolestivé.Naviac sa mi začínajú na oboch nohách vytvárať krčove žily.Mám 63rokov chcem Vás poprosiť o vyšetrenie a liečbu.Ešte sa chcem opýtať koľko stoji liečba krčovych žíl.Bývam v Žiline. Ďakujem. Čandova Dobrý deń. Krče pri chôdzi môžu znamenať poškodenie artérií, ale aj chrbtice, alebo klbov, žíl. V prípade, že mate napr. cukrovku tak aj poškodenie nervov. Krčové žily treba vyšetriť u cievného špecialistu a ten Vám na základe výsledku ultrazvuku doporuči liečbu. Na vyšetrenie sa objednajte u nás na tel. č. 055/321 51 10, www.cievnaklinika.sk - budeme radi ak nás navštívite, alebo v Žiline sú takisto výborní cievny špecialisti- nech Vás na vyšetrenie odošle obv. lekár- ten má lepši prehľad o dostupnosti vyšetrenia v danom regióne. Cena ako som už písal závisí od viacerých faktorov... Vek nie je prekážou k výkonu...

2017-06-29 10:58:00 - otázka od: Janka Dobrý deň, mám 44 rokov a nemám diagnostikované kŕčové žily, ale už dlhší čas pociťujem výrazné bolesti v lýtkach od kolien až po päty na oboch nohách, ku ktorým sa pridáva akoby nedostatočné prekrvenie a veľmi studené až necitlivé chodidlá, kde mám možnosť dať si skontrolovať stav ciev, prípadne zistiť či tento problém spôsobuje cievny systém? Ďakujem za odpoveď. Dobrý deň. Vyšetrenie stavu ciev realizuje cievny špecialista - angiológ a angiochirurg Opuchanie nôh sa lieči bandážou- kompresiou a liekmi- venotonika napr detralex kt. užívate. Pravdepodobne Vám ešte treba k liečbe ešte pridať kompresiu- elastické pančuchy. Ak ste nemala cievne vyšetrenie- dajte sa vyšetriť s pomocou ultrazvuku- aj opuch môže mať ako príčinu poškodenie ciev liečitelné napr. VENASEALOM Inou príčinou opuchania môže byť lymfatický systém, kde môže pomôcť špeciálna masáž – lymfodrenáž Chlad nôh- ak budete mať dobré prekrvenie končatín bude mať inu príčinu- neurológ?, ortopéd?...

2017-06-29 10:59:55 - otázka od: Marika Dobrý deň, chcem sa spýtať, či sa dá nejako liečiť aj opuchanie nôh? Mám kŕčové žily, užívam Detralex a aj pomáha, takže mňa až tak nebolia. Ale opuchajú mi. Ráno ich mám odpuchnuté a chudé, ale už večer naliate. Ďakujem Dobrý deň. Ako som už písal- Opuchanie nôh sa lieči bandážou- kompresiou a liekmi- Pravdepodobne Vám ešte treba k liečbe ešte pridať kompresiu- elastické pančuchy. Ak ste nemala cievne vyšetrenie- dajte sa vyšetriť s pomocou ultrazvuku- aj opuch môže mať ako príčinu poškodenie ciev liečitelné napr. VENASEALOM Inou príčinou opuchania môže byť lymfatický systém, kde môže pomôcť špeciálna masáž – lymfodrenáž

2017-06-29 11:02:24 - otázka od: Eva Dobrý deň, treba zákrok opakovať, alebo stačí urobiť 1x a mám pokoj? Ďakujem. Eva Dobrý deń. Tak ako stárneme, hojíme (telo) si rôzne poranenia, meníme sa- tak isto aj žily a celý venózny systém je schopný sa prisposobovať rôznym situáciam a meniť sa. Keďže žilne ochorenie má viacero príčin /genetika, hormóny, životný štýl, stárnutie..../ tak vo vačšine prípadov sa budú aj do budúcna objavovať žilné problémy. To znamená, že možno bude nutný zákrok na inej žile a na inom mieste s odstupom času. Je ale aj mnoho pacientov ktorým postači za život len jeden zákrok. V prípade nutnosti ďalšieho zákroku, ale možno už nebudete chcieť ďalšiu liečbu, neprídete viac na cievne vyšetrenie a budete sa iečiť len tabletkami a bandažami a budete "ignorovať" Vaše ťažkosti zo žíl. Žila na ktorej sa zákrok zrealizuje - zanikne, takže na nej už žiaden další zákrok nebude nutný.

2017-06-29 11:03:37 - otázka od: jaroslav hurta prevádzate tento chirurgický zákrok aj v Bratislave? Poprosím o poskytnutie adresy, alebo tel. kontaktu. Dobrý deň Nie výkon prevádzame len v Košiciach V Bratislave sú certifikovaný špecialisti na túto liečbu - www.liecbakrcovychzil.sk.

2017-06-29 11:05:27 - otázka od: Mgr. Agata Furková Dobrý deň, mám operačne odstránené kŕčové žily na ľavej nohe cca pred 5 rokmi v Železničnej nemocnici v Košiciach. Znovu sa mi vytvorili na tej istej nohe /pravá je v poriadku/. Poprosím Vás o informáciu ceny tejto metódy. S pozdravom, Dobrý deň. Keďže už ste po operácií krčových žíl na nohe- predpokladám výkon na hlavnej žile. Ak je táto odstránená- nutné vyšetrenie ultrazvukom - tak Vám ponukneme iné možnosti terapie, ak nebola odstránená- tak Vám vieme zrealizovať aj Venaseal.. Neviem aké výkony boli realizované na nohách- pravdepodobne rozdielné. Prídte na vyšetrenie- www.cievnaklinika.sk. - tel. 055/321 51 10 a na mieste Vám vysvetlím a ukážem na ultrazvuku v čom je problém a ako ho riešiť. Cena ako som písal závisí od viacerých faktorov...

2017-06-29 11:07:51 - otázka od: PhDr. Viera Trancygierová, Martin Mám 68 rokov, 170 cm, 70 kg, denne nachodím minimálne 7000 krokov, stravujem sa relat. zdravo - napriek tomu mám vystúpené žily v oblasti členkov resp. lýtok. Nohy ma nebolia, ani nepuchnú, ale nevyzerá to pekne. Keby som si ich dala odstrániť touto metódou zrejme by som platila zákrok. Takže aká je cena? Napr. jednej žily. /aspoň orientačne/. Dobrý deń. Pravdepodobne máte len vystupené žily bez refluxu- poškodenia hlavných žíl a v tomto prípade by asi nebola indikovaná liečba hlavnej žily - metóda Venaseal sa užíva na poškodené hlavné žily, nie na bočné, tzv. kolaterálne žily. Na tieto žily máme iné spôsoby liečby. Cena VENASEALU- záleži od pracoviska a rozsahu výkonu a rieši sa len jedná končatina pri jednom výkone

2017-06-29 11:11:48 - otázka od: milan mikus Manzelka ma metlickove zilky.Pocul som masticke Sofia ruskej vyroby s exktraktom z pijavic.Da sa tomu verit? Dobrý deń. Ako som už písal- cievne ochorenie je ochorenie žíl komplexne. Mastička, krém može uľaviť, zmierniť ťažkosti-- ale učinkuje lokálne. na celkovú liečbu treba venotonika- lieky a bandáže - kompresia. A ak je prítomný reflux na povrchových žilách tak aj radikálne riešenie. Pijavice a rôzne extrakty z ních Vám môžu zmierniť ťažkosti (napr. pocit ťažkých nôh), neučinkujú ale na žilný systém- stenu žíl.

2017-06-29 11:15:07 - otázka od: marta dobrý deň, chcela by som poznať váš názor na liek Detralex, ktorý tak radi všetci predpisujú. myslíte, že je naozaj potrebný? v mojom prípade sú to opuchajúce členky počas dňa v sedavom zamestnaní. ďakujem za vašu odpoveď Dobrý deń. Účinnosť a efekt venotoník /lieky na posilnenie žíl/ a tým pádom aj Detralexu je jednoznačne potvrdená množstvom vedeckých štúdií a ich užívanie odporučené množstvom rôznych cievnych spoločnosti vo svete. V súčasnosti konzervatívna (nie operačná) liečba žilného ochorenia zahŕňa- lieky a bandáž (okrem iných- ako napr zdravý živ. štýl, ne obezita....) Už samotné sedavé zamestnanie a sedenie spomaľuje návrat krvi k srdcu a oslabuje žily. V prípade, že nemáte iné ochorenia, ktoré by mohli byť príčinou opuchov, a nemáte poškodené hlavne žily - nie ste adeptom na operáciu , je daný liek nápomocný proti opuchom a potrebný a samozrejme aj pančuchy (podkolienky)...

2017-06-29 11:16:23 - otázka od: Ingrid Vanerková Dobrý deň, mám 53 r. a za sebou sklerotizáciu žíl, ktorá mi na dlhú dobu spôsobila necitlivosť nôh, operáciu - trombóza, žily mám stále (faktor dedičnosti). Neriešim estetiku ale zníženie bolestivosti a opuchu. Je Vami ponúkané ošetrenie hradené zo zdravotného poistenia? Je toto ošetrenie vhodné pre každého a prístupné i v BA? Ďakujem za odpoveď Dobrý deň. Ošetrenie nie je hradené zo zdravotného poistenia Ošetrenie nie je vhodné pre každého-- sú určité kritéria odborné, ktoré musia byť splnené (vyššie spomenuté- nesmie byť napríklad zápal, zatvorená hlboká žila a samotná žila musí byť priechodná pre katéter + plus ďalšie) - to posúdi špecialista Prístupné v BA- www.liecbakrcovýchzil.sk.

2017-06-29 11:18:15 - otázka od: Ing. Jozef Čaučík Dobrý deň, pán doktor zaujala ma vaša metóda liečenia kŕčových žíl. Uprednostňujem nebolestivú rýchlu a účinnú metódu. Mám kŕčové žily na nohách,na pravej je to výraznejšie. Prosím je táto metóda bezpečná, aké sú objednávacie podmienky a aká je cena zákroku? Môže sa toto ochorenie na aplikovanej žile vrátiť? Ďakujem Jozef Dobrý deň. Metóda je bezpečná - lekári sú certifikovaný- viď stranku www.liecbakrcovychzil.sk - prešli skolením, majú skúsenosti s endovenóznou (vnutrožilnou ) liečbou Musíte mať cievne vyšetrenie- najlepšie u niektorého z lekárov, kt. zákrok vykonávajú a následne si Vás lekár objedná na výkon- ak ste vhodný kandidát Pri danej metóde ide skôr o "nevratnosť" procesu - čo sa raz zalepí - už sa nikdy nedá otvoriť- ale o to nám vlastne u žil ide. Časom žila aj s lepidlom aj tak zanikne- vstrebe sa.

2017-06-29 11:21:00 - otázka od: maria markova dobrý deň chcela by som sa opýtat ked beriem lieky na riedenie krvi warfarin či mozem niečo take podstupit už som mala 2 krat trombozu a niekedy ma bolia nohy hlavne v lete mam v rodenu zlu zražanlivost krvi. za odpoved dakujem marková Dobrý deň. Všetko záleži od hematologického vyšetrenia- aký typ poruchy zrážania máte. Ale vo vačšine prípadov je možný aj v takýchto prípadoch výkon - z hematologického hľadiska je nutné prevencia trombózy a embolie- - samozrejme, musia byť splnené anatomické a ďalšie kritéria- nesmie byť napr. zatvorená hlboka žila - ak ste mala trombózu tam. Bolesti nôh su veľkým problémom žilových ochorenía a ich intenzita vôbec nesúvisí s rozsahom a stupňom poškodenia žíl. Aj drobne žilky môžu byť sprevádzané obrovskými bolesťami. na bolesti spôsobené žilami môžete skúsiť venotonika- lieky posilńujúce tonus žíl.

2017-06-29 11:22:41 - otázka od: Katarina Dobrý deň, mám ozaj nepríjemné a neznesiteľné bolesti kŕčových žíl, preto sa chcem spýtať: je možné podstúpiť operáciu kŕčových žíl aj po prekonaní hĺbkovej trombózy v roku 2009. Je možné sa k vám objednať na konzultácie? Zákrok je platený zdravotnou poisťovňou, alebo si ju hradí sám pacient. Ďakujem za odpoveď. Dobrý deň. Pred eventuálnou operáciou je nutné vyšetrenie u špecialistu s ultrazvukovým vyšetrením, na zistenie či je vôbec daný výkon indikovaný. Nie všetci pacienti s krčovými žilami a bolesťami potrebujú zákrok. Po trombóze je možné riešenie- hlboký systém musí byť ale priechodný a na povrchovom systéme musí byť poškodená žila, ktorá vyžaduje liečbu. Na konzultácie sa môžete objednať na tel: 055/321 51 10, www.cievnaklinika.sk Zákrok nehradí zdravotná poisťovňa.

2017-06-29 11:23:50 - otázka od: Mária istenikova Teším sa z novej metódy, lebo cely život bojujem s týmto problémom. Chcem sa opýtať na cenu zákroku. Ďakujem a prajem veľa úspechov S prianím ešte príjemného dňa Mária istenikova Dobrý deň. Neviem odkiaľ ste Cenu zákroku sa dozviete po vyšetrení u certifikovaných špecialistov- závisi od pracoviska a rozsahu daného výkonu. www.liecbakrcovychzil.sk.

2017-06-29 11:25:33 - otázka od: Dagmar Lošonská Prosím Vás o radu krčové žily nemám ale také metličky a hlavne v noci mám bolesti pálenie lýtok a mravčenie. Prosím Vás o radu. Ďakujem lošonská Dobrý deň. Aj metličky sú tiež žilným ochorením a možu znamenať aj poškodenie vačších žíl, v prípade pozitívneho výsledku ultrazvukového vyšetrenia aj s nutnosťou vačšieho zákroku. Je nutné vyšetrenie cievným špecialistom s ultrazvukom a v prípade negatívneho výsledku možno aj vyšetrenie neurológom, alebo ortopédom. Požiadajte obv. lekára o odoslanie na vyšertrenie u špecialistov vo Vašom regióne

2017-06-29 11:27:28 - otázka od: Anna Čurmová Prajem pekný deň, chcem sa prosím opýtať.Mám veľa drobných žiliek tzv.metličiek .Mala som robenú sklerotizáciu ,ale po nej mi ostali v miestach vpichu modriny.Dá sa to prosím odstraniť natieraním nejakého krému? Ďakujem pekne. Dobrý deń. Neviem ako dlho ste po sklerotizáci. V krátkej dobe po výkone sú normálne modriny,, ako aj tzv. hyperpigmentáie- tmavohnedé škvrny. Tieto by mali časom miznúť, hoci u malého percenta pacientov môžu po výkone ostať aj natrvalo. Na modriny možno skúsiť masti (napr. Heparoid ung) , ktorých je v lekárniachh množstvo- ale u starších modrín a hematómov je ich efekt otázny Otázkou je či ide o modriny, alebo o zhluk drobných žiliek

2017-06-29 11:30:20 - otázka od: M.Vysočanska Mam po celych nohach rozvetvene male žilky.V zadnej časti nôh mam aj viditelne mierne pokrčene väčšie žily. V poslednom čase mam pocit že ma bolí žila ako keby vo vnutri nohy pretože ma bolí celá noha Obvodna lekarka ma poslala na sono žíl ,kde som dostala odpoved že je všetko v poriadku. Mam 65 rokov ale nohy mam take ze sa hanbim nosiť suknu Dobrý deň. Pravdepodobne nemáte nedomykavosť hlavných žil - insuficienciu - ale ochorenie žil je lokalizované len na bočné žily - tzv. kolaterály. V tomto prípade- podľa veľkosti a rozsahu žíl- je možné realizovať ich chirurgické odtránenie, alebo sklerotizáciu penou. Na dorobné žilky zaberá klasická skleroterapia,laser, alebo mikro radiofrekvencia Zatiaľ skúste lieky- venootnika a bandáže. Robili Vám sono žíl- ale robil ho cievny špecialista- ktorý vie najsť aj refluxné body? ....

2017-06-29 11:32:21 - otázka od: Anna Dobrý deň pán doktor,mám na Vás otázku. Bola som na vyšetrení kŕčových žíl a bola mi navrhnutá operacia,no rozmýšľala som aj nad novou metódou odstránenie lepidlom,ale zaujíma ma aká by bola cena na vašej klinike.Dakujem pekne za odpoveď. Dobrý deň. Cena závisí od rozshu výkonu- po vyšetrení u nás, posúdime, či je takáto liečba u Vás indikovaná. www.cievnaklinika.sk 055/321 51 10

2017-06-29 11:33:22 - otázka od: Titus61 krčovu žilu mam len na lavej nohe v oblasti lytka, prava je v poridku.ročne nabyciklujem okolo 3-tisic km,už nosim pre istotu pančuchu.Kde je problem.Bol som aj na zakroku u p.Vyrostka-z dvojcentimetrovej sa mu podarilo spravit na cele lytko,stratil dvoveru.čo my odporučate. Dobrý deň Dobrý deń. Prídte na vyšetrenie - 055/321 51 10, www.cievnaklinika.sk a pozrieme v čom je problém a navrhneme riešenie

2017-06-29 11:34:37 - otázka od: Marianna Hrešková Dobrý den, chcela by som sa informovat o liecbe krcovych zil touto novou metodou ... Je hradena poistovnou alebo sa musi platit ? Aka je pravdepodobnost ze sa krcove zily neurobia znova ? S pozdravom Hreskova Dobrý deň Výkon si plne hradí pacient. Žilové ochorenie je na genetickom podklade, takže časom sa môžu objaviť na iných miestách, alebo tom istom mieste iné žily. Žila , ktorá sa raz vyberie, spáli, zalepi sa časom vstrebe- zanikne. Dôležite je byť pod kontrolou špecialistu a v prípade zmien na žilách včas zasiahnuť, kedy je výkon rýchlejší, jednoduchší. V prípade , že sa výkon /ak je indikovaný/ nezrealizuje- do budúcna bude rozsah ochorenia a zmeny na žilách omnoho vačšie (aj včetne komplikácií- ako sú trombózy, alebo bercové vredy) ako v prípade, že boli včas odstránené poškodené žily- je to podobné ako so zubným kazom

2017-06-29 11:35:09 - otázka od: Erika Bittnerová Vážený pán MUDr. Norbert T o m a Som dôchodkyňa , v októbri budem mať 75 rokov. Je možné mi pomôcť radou či môžem byť aj v tomto veku operovaná, veľmi by mi to pomohlo, pretože mám na obidvoch nohách dosť zlé žily. Zároveň by som sa tiež opýtala aká je platba za zbavenia žíl či vlastná platba alebo nám to platí poisťovňa. Som dôchodkyňa a mám malý dôchodok. Veľmi pekne Vám ďakujem za radu a pomoc. S pozdravom Erika Bittnerová Dobrý deň. Pri týchto moderných metodách skoro neexistuje vekové obmedzenie (samozrejme ak pacient nemá závažné ochorenia napr. kardiovaskulárne - srdcové zlýhanie....) Platba závisí od typu výkonu , ktorý Vám po vyšetreni bude navrhnutý a ktorý si vyberiete - výkon VENASEAL nie je hradený zdravotnou poisťovňou

2017-06-29 11:38:01 - otázka od: estera Dobry den. Chcela by som sa spytat na krcove zíy v tehotenstve.je mozne ze zmiznu po porode alebo sa uz mozem hlasit na cievnom.gynekolog to neriesi.v noci mavam strasne krce. Nie je to nebezpecne takto v tehotenstve pri porode. Nemala by som mat nohy aspn elastickym obvazom osetrene.dakujem Dobrý deň. Áno je možné , že po pôrode žily úplne zmiznú. Nič nepokazíte ak sa objednáte na cievne vyšetrenie- samozrejme žiadné výkony na riešenie krčových žíl sa v tehotenstve nerobia. Cez deń by ste mala mať a nosiť elastickú bandáž-pančuchy- predpis cievny špecialista Počas pôrodu je takisto nutná bandáž Po pôrode a šestonedelí sa musí zrealizovať nové vyšetrenie a až na základe tohto vyšetrenia sa môže indikovať zákrok ak by bol potrebný.

2017-06-29 11:40:01 - otázka od: Alena Dobrý deň, v roku 1986 som bola na operácii kŕčových žíl ako 24 ročná na oboch končatinách /dedičstvo po predkoch :-D /, cievny chirurg zvažuje opäť operáciu /klasickú/. Kompresné pančuchy nenosím z dôvodu neuveriteľného podráždenia, svrbenia pokožky. Rada by som sa objednala k Vám na konzultáciu a prípadnú operáciu najmä na ľavej nohe, kde mám výraznejšie problémy - opuchy a fľaky, podráždenú pokožku. Užívam teraz v letnom období Detralex, poprípade Lioton gel. Moja otázka - mávam neprekrvené končatiny už teraz /studené nohy/ - zlepší sa cirkulácia krvi aj keď mám obmedzený "počet" žíl? A aká je vlastne cena zákroku? Ďakujem, prajem veľa úspechov.Alena Dobrý de´n Konzultácia objednanie na tel: 055/321 51 10, www.cievnaklinika.sk Operáciu posudime až po vyšetreni- aký typ výkonu- od toho závisí aj cena výkonu. Operáciu zvažuje chirurg. na hlavných žilách?, bočných ?, spojkách?.... Studené nohy nemusia automatický znamenať zle prekrvenie nôh - ste mladá- príčina bude skôr inde. Po operácií sa zlepší cirkulácia v žilnom systéme, krv nebude stagnovať v rozšírených žilách- varixoch. Žil máme dostatok- ani opakované operácie a výkony na varixoch nespôsobia nedostatok žil.

2017-06-29 11:41:57 - otázka od: Zlata Prosím Vás, manžel ma na ľavej nohe pri členku, čiže nad členkom až po chodidlo skoro čiernu nohu. To ma už dávno od vojenčiny. Ale teraz po pädesiatke ho už bolia nohy. Ta druha nie je až tak na tom zle. No nechce isť k lekárovi, lebo sa boji.Boji sa operácii a celkovo doktorov. Ako by sa to dalo liečiť? Ďakujem. Dobrý den. Pravdepodobne má už pokročilé žilné ochorenie- ale to treba zistiť vyšetrením u cievneho špecialistu. Manžel sa nemusí bať vyšetrenia- toto vyšetrenie vôbec nebolí , ani nie je nepríjemné. A liečba bude závisieť od výsledku vyšetrenia....ale tmavé škvrny už nezmiznú- naopak môže mu hroziť otvorenie bercového vredu a ďalšie komplikácie Alebo tmavé škvrny sú len zhlukom drobných žiliek? - treba vidieť.

2017-06-29 11:43:56 - otázka od: R. Daubnerová Dobrý deň. Je takáto terapia vhodná pre pacientku vo veku 78 rokov, Resp. čo by ste doporučili? Ďakujem. Daubnerová Dobrý deň. Áno, liečba je možná aj v tomto veku - ak pacient nemá nejaké iné závažné ochoreia a sú splnené kritétria na túto liečbu. Doporučujem vyšetrenie u cievneho špecialistu, alebo u nás - 055/321 51 10, www.cievnaklinika.sk - od toho sa bude odvííjť aj liečba. P.S. Riešime aj pacientov vo vyššiom veku

2017-06-29 11:44:53 - otázka od: Hox Zdravím dotóre , Viete mi tým prístrojom alebo Vašimi rukami vyliečiť aj zlatú žilu ? Dobrý deň. Nie- týmto spôsobom sa nelieči zlatá žila. Liečba zlatej žily- aj keď je to ochorenie žíl- patrí do náplne chirurga- ale aj tu sú možnosti minimálne invazívnych výkonov napr. Laser, stapler...

2017-06-29 11:46:05 - otázka od: Dovičovičová Marta dobrý deň, chcela by som sa opýtať či sa takáto operácia robí aj v Nitre a meno lekára ktorý ju vykonáva a či ju hradí nemocenská poisťovňa ,alebo si ju hradí pacient sám , dakujem . Dobrý deń. V súčasnosti sa výkon realizuje na 4 pracoviskách- na Slovensku- www.liecbakrcovychzil.sk. Pacient si ju plne hradí sám

2017-06-29 11:46:58 - otázka od: Eva Pojezdalova Dobry den, v poslednej dobe mam trhania v zilach, najradsej by som si ich vytrhla. Najma teraz v lete, su trhania velmi intenzivne. V zime pozorujem trhania okolo splnu. Uzivam volnopredajny liek MOBIVENAL, magnézium, bicyklujem, chodim vela pesi. Som z Bratislavy. Vseobecna zdravotna poistovna preplaca tento zakrok u Vas? Co by som potrebovala, aby som mohlo tento zakrok u Vas podstupit. Vdaka za Vasu informaciu. S pozdravom Eva Pojezdalova Dobrý deń. V prvom rade treba vyšetrenie u cievného špecialistu, či vôbec tento zákrok potrebujete. Ak ste indikovaná na výkon a rozhodnete sa pre neho, tak sa objednáte na výkon Všeobecná zdravotná poisťovňa a ani ostatné zdravotné poisťovne tento zákrok nepreplácajú

2017-06-29 11:48:10 - otázka od: Ondrej Dobrý deň prajem! Mám 71 rokov.Na pravom lýtku viditeľne zdurené krčové žily, bol som na ultrazvukovom vyšetrení. Poľa vyjadrenia lekára je to v poriadku, žily mám priechodné.. Užívam Enelbin, ale napriek tomu sa objavuje v lýtku na oboch nohách náhla sekavá, pálivá bolesť, ktorá len veľmi ťažko ustupuje a nedá sa mi ani poriadne stúpiť na nohu Takisto mávam aj kŕče na oboch nohách. Dobry deň neviem kto Vám robil ultrazvukové vyšetrenie- žily máte priechodné, ale nie je jasné, či tam nie je reflux- nedomykavosť chlopní. Treba vyšetriť aj refluxné body- ak sú prítomné- a podľa toho navrhnúť liečbu žíl. Pravdepodobne máte aj poškodenie artérií (Enelbin) čo môže zhoršovať priebeh ochorenia Krče a bolesť môžu byť aj pri ochorení iných systémov /nie len pri cievnom/. Neviem či už nie ste liečený aj neurológom, alebo ortopédom. Pravdepodobne Vám ťažkosti vznikajú kombináciou ochorenia viacerých systémov- žily, artérie, chrbtica, klb....

2017-06-29 11:49:22 - otázka od: Zuzana Uhrinčaťová dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadne cien za zákrok VenaSeal. Objednajte sa na vyšetrenie u cievného špecialistu - www.liecbakrcovychzil.sk.- a ten vás bude informovať ohľadom ceny zákroku Cena závisí od viacerých faktorov- pracovisko, rozsah, pridružený výkon...

2017-06-29 11:50:23 - otázka od: Renata SObolíková Dobry den, chcela by som sa informovat kde v BA a okoli sa robi spominany zakrok. Taktiez by ma zaujimala cena. Dakujem a zostavam s pozdravom. Sobolikova Dobrý deń. V Bratislave máte špecialistov na túto techniku a oni Vás budu inforovať a cene zákroku na ich pracoviskách www.liecbakrcovychzil.sk

2017-06-29 11:53:06 - otázka od: Peter Vysnovsky Prosím vás ako prebieha operácia kŕčových žíl čo je potrebné pred operáciou absolvovať.ultrazvukove vyšetrenie už mám.ako dlho musím ostať v nemocnici,budem aj naďalej nosiť elastické puncochy a užívať detralex a anopirin? ďakujem. Dobrý deń. postup u nás: Príchod- prezlečenie- poučenie pacienta ohľadom výkonu a podpis súhlasu- Op sál- dezinfekcia nohy a zaruškovanie- výkon- pacient vstáva po výkone a ide do šatne- odchádza domov (cca 1 hod.) Cievny špecialista si aj napriek tomu, že už máte USG vyšertenie, zrealizuje USG vyšetrenie sám- minim. na posudenie, či ste vhodný na tento typ výkonu Výkon sa nerealizuje v Nemocnici- nie je nutná hospitalizácia Po výkone Venaseal nie je nutné nosiť elast. pančuchy ( v prípade vynmky vás bude o tom špecialista informovať) Do budúcna vzhľadom na genetiku ochorenia sa doporučuje konzervatívna terapia- lieky a bandáže- aj ako prevencia recidívy ochorenia Tymto výkonom riešime poškodenu žilu a do budúcna sa môže poškodiť iná - ako som už spomínal je to ako so zubným kazom

2017-06-29 11:54:00 - otázka od: Vlasta Haplová Máme dedičnú dispozíciu. Bola som operovaná 6 x na obidve nohy. Stav nie je dobrý ľavá noha začína černieť. Myslíte si, že by táto nová metóda pomohla aj mne.Mám obavu, že časom sa noha otvorí. Tiež by som chcela vedieť či je to platená operácia alebo bezplatná? Veľmi pekne ďakujem Haplová Bratislava Dobrý deň. Či je výkon vhodný aj u Vás posúdi cievny špecialista- ale pravdepodobne po toľkých operáciách asi nie- ak boli operované hlavné žilne kmene. Výkon VENASEAL- neplatí zdrv. poisťovňa pri vyšetrení žil sa zistí príčina a doporučí výkon na prevenciu vzniku rany- ale tmavé sfarbenie už nezmizne

2017-06-29 11:55:21 - otázka od: Julia Barlikova Prajem pekný deň .Moja otázka - je potrebné vyšetrenie na alergickú reakciu ak je tam použitá látka ako lepidlo? Ďakujem za odpoveď. Dobrý deň. Nie- pacienti nie sú testovaný na látku- používa sa tám kyanoakrylát- ktorý sa používa už dlhodobo na iných miestach v ľudskom tele. Pred a pri týchto zákrokoch takisto pacienti neprechádzajú testovaním...

2017-06-29 11:57:18 - otázka od: Helena Dobrý večer pán primár. Môj problém sú vonkajšie kŕčové žily. Som alergická na lieky konkrétne na Detralex a tiež aj na mechanický tlak, takže nemôžem nosiť ani pančuchy, nakoľko mám urticu s opuchom na koži. Prosím Vás poraďte mi, či by som mohla túto metódu VENA SEAL absolvovať,alebo mi prosím Vás poraďte, čo môžem užívať, nakoľko tie žily sú veľmi viditeľné. Teraz užívam Venoruton Forte 2 krát denne. No nevidím žiadnu zmenu. Ďakujem Helena Dobrý deń. U Vás je nutné vyšetrenie žíl- v prípade , že máte reflux v hlavnej povrchovej žile a táto splńa kritéria na tuto liečbu, tak je možné u vás realizovať Venaseal. Vonkajšie, trčiace žily je nutné , ako doplnkovy výkon k Venasealu, buď chirurgický odstrániť, alebo zalepiť- penová skleroterapia- t záleži od toho, aké veľké tieto žily sú. Liekov na žily je množstvo- všetky sú v lekárňach na volný predaj a k hlavnej účinnej látke majú ešte ine látky , ktoré Vám možu ťažkosti zmierniť. Ale tieto lieky Vám spevnia žilu, ale nedokážu Vám ju odstrániť, resp. zneviditelnieť. Náhrada za pančuchu, resp. bandáž neexistuje - bude možno treba hladať také pančuchy, s takým zložením, ktoré Vám vyhovuje. Pri liekoch - venootnikach vy nemusíte vidieť zmenu, ale pri porovnani žily,, kde bol užívaný liek oproti žile bez lieku je rozdiel. Konzervatívna liečba zahŕňa kompresiu a lieky...

2017-06-29 12:00:01 - otázka od: Matej Dobry den, Ako prosim vas viem ci je tato liecba vhodna pre mna? Ja mam jednu krcovu zilu dost velku, bol som s tym aj na estetickej chirurgii ale tam odporucili klasicku operaciu. Je jedno kolko ma clovek krcovych zil na jednej nohe, vzdy je cena 1650Eur? Vdaka. Matej Dobrý deň. Touto technikou sa lieči poškodená hlavna žila, ak žilu vidíte pravdepodobne je to len odbočka z hlavnej a u tejto žily možno bude nutná iná terapia - prvotné je ale vyriešiť reflux hlavnej žily- a na to je Venaseal Či je to vhodné pre Vás to Vam poviem po vyšetrení- tel: 055/321 51 10, www.cievnaklinika.sk

2017-06-29 12:02:15 - otázka od: Jozef Pán doktor, je to lepenie kŕčových žíl podobný proces ako doteraz používaná tzv. nekrotizácia varixov? A cena je podobná? Dobrý deń. Rozdieľ je obrovský- neda sa to porovnať- úplne iná technika- spôsob, látka a hlavne - čo raz Venaseal zalepí, sa nikdy!!!!nedá otvoriť. samozrejme a cena je rozdiená www.cievnaklinika.sk, tel: 055/321 51 10

2017-06-29 12:03:51 - otázka od: Székely Mário Dobrý deň. Trápia ma krčové žily, mám 44 rokov a bol som už dva krát na ne operovaný. Pred mesiacom som bol na cievnom vyšetrení v Trenčíne a bola mi odporučená operácia skleroterizáciou. Vzhľadom na rozsah mi bolo povedané že odstranenie krčových žíl na jednej by trvalo približne 3 týždne. Chcel by som sa spýtať aj na iné možnosti operáci, ktore by neboli tak časovo naročné a pripadali by do uvahy vzhľadom k ich rozsahu. Dobrý deň. na posúdenie iných technik Vás musím vyšerňtriť Tie techniky si pozrite na www.cievnaklinika.sk a ak sa rozhodnete prídte na vyšertenie tel: 055/321 51 10

2017-06-29 12:04:51 - otázka od: Dana P. Dobrý deň, chcela som sa opýtať, či kŕče v nohách, ktoré bývajú také silné, že sa na ne v noci zobudím, alebo sa večer neviem uložiť v posteli, môžu mať niečo spoločné s kŕčovými žilami, pretože aj tie mám vyditeľné, ale zatiaľ som nebola na vyšetrení. Ďakujem za odpoveď Dobrý deń Áno môžu mať Vaše ťažkosti niečo so žilami- teba vyšertenie u cievneho špecialistu a potom asi aj u iných špecialistov /ortop., neurol./

2017-06-29 12:07:19 - otázka od: Tomáš Dobrý deň, mám na oboch nohách už niekoľko rokov kŕčové žily. Ide o hrubšie poskrúcané žily vystupujúce výrazne nad povrch pokožky. Navštívil som už viacerých cievnych lekárov pričom každý mi povedal, že jediným riešením je vyoperovanie žíl klasickým spôsobom a bohužiaľ pre tento typ kŕčových žíl žiadna iná menej invazívna metóda nie je vhodná. Moja otázka je, či je novú metódu - VenaSeal možné aplikovať i na tento typ kŕčových žíl v pokročilom štádiu. Ďakujem. Dobrý deň. Venaseal je metóda na poškodené hlavne žily- viditelné žily sa riešia inými spôsobmi Ale je možné oba, alebo viac metód nakombinovať v jedom sedení- napr. hlavna žila- Venaseal, bočna žila- chirurgia, mala žila - skleroterapia - urobí sa naraz. Musím vás vidieť,, vyšetriť a vysvetlím www.cievnaklinika.sk tel: 055/321 51 10

Fotogaléria

2017-06-29 10:20:00  |  Foto: red  |  Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia