Štvrtok27. marec 2025, meniny má Alena, zajtra Soňa

Maroš Molnár: Radšej si idem rýchlo ľahnúť a spať, ako sa najesť neskoro večer

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Ján Zemiar)

Tréner Maroš Molnár sa zaoberá nielen cvičením, ale aj zdravým stravovaním sa. Je prívržencom 16-hodinového pôstu, večer ide radšej spať, ako by mal jesť a dáva si záležať na tom, aké potraviny v obchode kupuje.

„Ja mám rád 16-8 pôst, mne to vyhovuje. Nedržím ho každý deň, niekedy ho mám v práci a v sobotu a nedeľu mám voľno,‟ prezradil o svojom stravovacom návyku tréner Maroš Molnár, ktorý sa stal ambasádorom novej značky produktovej línie TOMU VER, v ktorej nájdete alternatívne produkty, určené pre ľudí s intoleranciou na lepok a laktózu, ako aj pre všetkých, ktorí majú špeciálne preferencie.


„Treba sa vyhnúť veľkému množstvu všetkých polotovarov. Všetko, čo je vákuové a balené - tomu by sa mal človek vyhýbať. Nakupujme čerstvé potraviny s kratšou dobou spotreby,‟ vyzýva a dodáva, že človek tak zároveň menej plytvá potravinymi. „Je pravda, že takto je potrebné chodiť na nákup každý druhý či tretí deň, ale aj to sa dá zaradiť do rutiny každej domácnosti, ak človek chce,‟ dodal.

Maroš Molnár: Radšej si idem rýchlo ľahnúť a spať, ako sa najesť neskoro večer (Zdroj: NaJa/Ján Zemiar)

Ak máte aj vy chuť na niečo zdravé, pripravte si tento jednoduchý dezert, ktorý oporúča aj Maroš Molnár.

Chutný dezert bez kompromisov: Bezlaktózová panna cotta s ovocím

Počet porcií: 6
Príprava: 20 minút + tuhnutie

Rýchly lahodný dezert bez lepku a laktózy – recept Dávida Géczyho na panna cottu je správnou voľbou, ak očakávate návštevu a chcete mať istotu, že potešíte aj hostí s intoleranciami. Dezert si zamilujete pre jeho krémovú textúru a skvelú kombináciu chutí jemnej vanilky a výrazného sviežeho ovocia. 

Ingrediencie:
6 plátkov želatíny
750 ml smotany na šľahanie 30 % TOMU VER
80 g kryštálového cukru
1 lusk pravej vanilky
štipka nastrúhanej tonka fazuľky
700 g mrazených jahôd alebo iného ovocia
lístky medovky

Postup:

- Želatínu namočte do studenej vody a nechajte zmäknúť.
- Na miernom ohni povarte smotanu s cukrom, vanilkou a tonka fazuľkou. Dbajte na to, aby zmes nezovrela, pretože želatína by po pridaní mohla stratiť svoje schopnosti.
- Pridajte želatínu, jemne premiešajte, preceďte cez sitko a nalejte do pripravených pohárov alebo misiek.
- Keď panna cotta vychladne, dajte ju na niekoľko hodín alebo na noc stuhnúť do chladničky.
- Pred servírovaním zohrejte na panvici mrazené jahody alebo iné ovocie.
- Vychladnutú ovocnú zmes nalejte na stuhnutú panna cottu a dozdobte lístkami medovky.
Produktový rad TOMU VER nájdete v predajniach COOP Jednota.

Viac o téme: StravovaniePôstPolotovarMaroš Molnár
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9