Štvrtok27. marec 2025, meniny má Alena, zajtra Soňa

Maroš Molnár: Jasné, že neschudnete, ak robíte v stravovaní stále tie isté chyby

Maroš Molnár Zobraziť galériu (8)
Maroš Molnár (Zdroj: Ján Zemiar)

Kondičný tréner Maroš Molnár sa stal známym vďaka televíznej relácii, v ktorej ľudia s extrémnou obezitou pod dohľadom jeho a ďalších odborníkov výrazne chudnú. Maroš však na sebe makal roky predtým, zbieral vedomosti, skúsenosti a učil sa aj na vlastných chybách.

Aj preto dnes môže suverénne upozorniť na najväčšie chyby v stravovaní, ktoré bežne robíme. „Veľa ľudí robí to, že ak chcú dodržiavať nejakú diétu alebo stravu s určitým kalorickým príjmom, tak v reštaurácii či aj doma napríklad pri príprave šalátov veľakrát zabudnú na to, koľko kalórií má už napríklad iba obyčajný olej, ktorým ten šalát od oka polejú,‟ myslí si. Ako ďalšie menuje orechy, kešu, makadamové ap., ktoré sú síce zdravé, ale aj kaloricky veľmi bohaté. „Keď aj ľudia jedia zdravo, tak z nevedomosti si dajú síce zdravé jedlá, ale podcenia ich kalorickú hodnotu,‟ vysveľuje a podotýka, že keď si aj urobíme na tanieri zdravú zmes jedál, pri eliminácii väčšinou odoberáme z bielkovín (mäso), ale necháme si na tanieri viac sacharidov (prílohy). 

V rozhovore sa dozviete aj to, konzumácia ktorej potraviny na dennej báze nie je úplne v poriadku a vyjadruje sa tiež k tomu, či je potrebné pri chudnutí aj cvičenie alebo stačí zmeniť iba jedálniček. 

Maroš Molnár: Jasné, že neschudnete, ak robíte v stravovaní stále tie isté chyby (Zdroj: NaJa/Ján Zemiar)

Maroš Molnár nedávno predstavil rad alternatívnych produktov TOMU VER, pričom sa podieľal aj a varení pár špeciálít. Uvarte ti niečo z toho, čo je nielen zdravé, ale aj chutné.

Farebný cviklový hummus s marinovanou hruškou

Počet porcií: 4
Príprava: 45 – 60 minút

Chutný, zdravý a navyše bez lepku a laktózy – tento cviklový hummus je ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú ľahkú a zároveň lahodnú pochúťku. Ak očakávate návštevu a chcete prekvapiť niečím originálnejším než tradičnými chlebíčkami, stavte na tento recept od kuchára Dávida Géczyho, ktorý poteší aj ľudí s rôznymi potravinovými intoleranciami.

 

Ingrediencie:
ryžové krekry TOMU VER
250 g červenej repy
300 g predvareného cíceru aj so šťavou 
3 lyžice tahini pasty
2 lyžice citrónovej šťavy
olivový olej podľa potreby
3 väčšie hrušky
1 dcl jablčného octu
1 zväzok čerstvého mladého tymianu
1 balenie píniových orieškov
soľ, čierne korenie, cukor, voda

Postup:

- Rúru predhrejte na 200 °C. Červenú repu osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom, zabaľte do alobalu a pečte približne 40 minút, kým nezmäkne.
- Medzitým si v hrnci zmiešajte jablčný ocot, vodu a cukor, priveďte do varu a pridajte na plátky nakrájané hrušky. Varte do mäkka a nechajte vychladnúť.
- Píniové oriešky opražte nasucho na panvici.
- Upečenú cviklu nechajte vychladnúť, ošúpte a spolu s cícerom rozmixujte dohladka. Pridajte citrónovú šťavu, tahini, soľ a postupne prilievajte olivový olej, aby ste dosiahli krémovú konzistenciu.
- Hummus servírujte na chrumkavých ryžových krekroch TOMU VER, doplňte marinovanými hruškami, píniovými orieškami a čerstvým tymianom. Výsledkom je harmonická kombinácia sladkej, kyslej a orieškovej chuti, ktorú si zamilujete! 
- Prípravou netradičného občerstvenia z kvalitných surovín značky TOMU VER,
ktoré nájdete v predajniach COOP Jednota, potešíte každú návštevu, nielen ľudí s intoleranciami.

Viac o téme: CvičenieStravovanieChudnutieJedálničekMaroš MolnárChyby v stravovaní
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu

Lifestyle

Článkov: 9