Šťastne, veselé a (bez)stresové? Strategický plán, ako zvládnuť vianočné nákupy s nadhľadom!

Robia vám predvianočné nákupy vrásky na čele? S týmito radami zvládnete celodenné nakupovanie ľavou zadnou!
Zdroj: thinkstock.com
2016-12-07 06:00:00

Hoci sú Vianoce časom pokoja a rodinnej pohody, s predvianočným časom prichádza aj stres. Musíte kúpiť darčeky, stromček, možno nové ozdoby. Musíte doma upratať, umyť okná, povysávať, vymeniť obrusy a prestieranie. A čo ešte len darčeky!

Niekto si stres nerobí a nakupuje online. Niekto si nákupy necháva na poslednú chvíľu a potrebuje si veci ísť do obchodu „omakať“. Ak vás čaká deň nákupov v nákupných centrách, pozrite si naše tipy, ako to zvládnuť ľavou zadnou.

  • Začnite cvičením

Prečo by ste mali cvičiť a potom ešte behať po obchodoch? Z jednoduchého dôvodu – predpripraví vás to na dlhé hodiny chodenia, vymýšľania, presúvania. Jóga vás napríklad pripraví duševne, stres vás bude obchádzať.

  • Doprajte si poriadne raňajky

Ak ste si na nákup vianočných darčekov vyhradili celý deň, poriadne sa na ne pripravte. Veľké a sýte raňajky sú základom, ktorý vás nabudí, dodá vám energiu. Nebudete sa musieť zastaviť v prvom obchode so sladkosťami a nezásobíte sa nezdravým jedlom, ktoré je koniec koncov iba kopec prázdnych kalórií. Ráno začnite omeletou, zeleninou, ak máte radi sladké tak ovsenou kašou.

  • Oblečte sa pohodlne

Nemyslíme teda, že by ste mali nakupovať v teplákoch. Mali by ste si ale vybrať niečo naozaj pohodlné – rifle, sveter, komfortné topánky.

  • Pripravte sa!

Možno to nebude rada nad zlato, ale kým začnete nakupovať, spravte si dve tri kolečká po nákupnom centre. Pár minút rýchlej chôdze zvýši tepovú frekvenciu a vám sa bude lepšie nakupovať. Budete proste „nabudení“. A nebudete musieť v plániku nákupného centra hľadať ten a ten obchod. 

  • Nezabúdajte na obed

Ak už prešlo pár hodín a vám ešte chýbajú nejaké drobnosti, predsa len si spravte prestávku a dajte si obed. Výhrou je šalát, polievka, nič ťažké, po čom by sa vám už nechcelo chodiť a bolo by vám zbytočne ťažko.

  • Olovrant treba tiež

Stane sa vám, že skutočne nakupujete celý deň. Preto je dobré mať po ruke kúsok čokolády, fit tyčinku, niečo čo vám dodá energiu a nakopne na posledné minúty strávené v obchodoch. Nápomocný bude aj čaj či voda, káva nie je zakázaná.

  • Buďte milí, hoci ste v strese

Predvianočný zhon nevplýva na zdravie v pozitívnom slova zmysle asi na nikoho. Sme v zhone, potrebujeme stihnúť všetko hneď. V týchto momentoch zabúdame, že okolo sú ľudia, ktorí to prežívajú rovnako.

Poďakujte tomu, kto vám pomohol – predavačovi, pánovi, ktorý vám podržal dvere, žene, ktorá vám pomohla pri výbere darčeku pre vašu ženu

Čítajte tiež: Zdravý Mikuláš bez cukríkov? Ani ovocie nemusí byť najvhodnejšia alternatíva!

2016-12-07 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: huffingtonpost.com, red, thedailycafe.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia