Trápi vás prechladnutie? Zničte chorobu správnym jedlom!

Kuracia polievka je skvelá, ak bojujete s ochorením.
Zdroj: thinkstock.com
2016-10-16 18:20:00

Na nádchu či prechladnutie si každý automaticky „naordinuje“ čaj so zázvorom, veľa čerstvej šťavy z citróna, med a rôzne domáce recepty, ktoré sú osvedčené. Vedeli ste, že na nádchu existuje aj pár jedál, ktoré pomáhajú?

Silu prírody pozná každý, kto aspoň sem tam siahne po rôznych babských receptoch. Jednoznačne by sme mali vynechať alkohol. Hoci aj to sú tekutiny, nie sú vhodné pre stavy nádchy či horúčky. Alkohol totiž rozširuje drobné cievky a tým zabraňuje telu bojovať s infekciou rýchlo a promptne.

Chrípke dáte do nosa!

Iste sa vám nebude chcieť variť, vymýšľať zložité jedlá, preto každé jedno je jednoduché a možno ho máte už pripravené v chladničke.

  • Kuracia polievka

Snáď nie je nič lepšie ako domáci poctivý vývar. Kuracia polievka totiž obsahuje cysteín, zlúčeninu, ktorá pomáha uvoľniť hlien a podporiť priechodnosť dutín. Pomáha znižovať zápaly, napríklad aj ten v pľúcach. Preto ho odporúčajú aj lekári.

  • Jogurt

Krémový jogurt, ale aj ostatné mliečne produkty sú bohaté na zinok. Zinok podporuje najmä imunitný systém, čo je pri sychravom počasí veľmi dôležité.

  • Bobuľové ovocie

Tak ako citrusy, tak aj bobuľové ovocie je zdrojom vitamínu C, ktorý by sme telu mali dodať v čo najväčších dávkach. Citróny ale aj drobné ovocie ho má dostatok. Rýchlejšie sa dostanete do formy a k tomu má ovocie aj antihistamínový efekt, teda redukuje symptómy zapáleného nosa.


Vydávate na toalete zvuky? Chyba, ktorá vás pripraví o dôkladné vyprázdnenie!


  • Korenie

Tiež sa čudujete, prečo sem patrí práve korenie? Cesnak, kurkuma, chilli papričky ale aj ostatné silné príchute dokážu uvoľniť nos, ktorý máte počas choroby upchatý.

  • Červené mäso a ustrice

Hoci sme vám na začiatku sľúbili, že nebudete musieť vymýšľať zložité jedlá, musíme uznať že príprava červeného mäsa alebo ustríc nie je jednoduchá, no môžete tým poveriť niekoho z domácnosti. Oba tieto pokrmy sú zdrojom zinku, ktorý ako sme spomínali, udržiava v strehu náš imunitný systém.

  • Banány

Je jedno, či ich nakrájate, zjete ich v celku alebo roztlačené vidličkou, banány sú pre žalúdok priam vyslobodením. Ak vás trápia sprievodné príznaky ako hnačky či vracanie, naozaj nič lepšie pre vás nie je. Spolu s ryžou, suchým toastom vám budú banány od lekára odporučené a stojí za to ich vyskúšať.

  • Kamilkový čaj

Kamilkový čaj má veľkú silu. Podporuje obranyschopnosť organizmu a má silné antiseptické a antibiotické účinky. Odstraňuje zápaly zvonka aj zvnútra a eliminuje bolesti. Dajte kamilkovému čaju zelenú!

Čítajte tiež: Žena odhodila podprsenku: O niekoľko týždňov neskôr nastala veľká zmena!

2016-10-16 18:20:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: red, webmd.com, prevention.com, rd.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia