Správny je len jeden spôsob, ako „dolu“ použiť žiletku: Tieto dve CHYBY rozpútajú peklo!

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2019-05-17 06:00:00

Túžba po atraktívnejšom vzhľade si u žien pýta daň v podobe chúlostivého zdravotného problému. Ak si obliekate príliš tesné nohavice alebo si holíte ochlpenie v oblasti genitálií, týka sa zistenie vedcov z Bostonskej univerzity aj vás.

Vulvodýnia nie je nič príjemné. Počuli ste už o nej? Týmto termínom lekári označujú bolesti v oblasti vulvy, v okolí pošvy. Odhady naznačujú, že sa s týmto syndrómom počas života stretne až 16 percent žien.

Čítajte viac: Túto chybu robí KAŽDÝ DRUHÝ muž: Keď zistíte, čo vám hrozí, pobežíte do kúpeľne!

Podľa štúdie zverejnenej v magazíne Journal of Lower Genital Tract Disease by to mohlo byť spôsobené aj výberom nesprávneho druhu oblečenia. Výskumníci tvrdia, že dvojnásobné riziko vulvodýnie majú ženy, ktoré nosia tesné džínsy alebo nohavice štyri až viackrát týždenne alebo tie, ktoré si pravidelne holia pubické ochlpenie v blízkosti citlivých partií.

Holenie partií v okolí genitálií totiž zvyšuje riziko vzniku mikrotrhliniek, ktoré sú vstupnou bránou pre infekcie a následne ložiskom infekcií a zápalov. Rozvoju zápalov však podľa odborníkov podobne napomáhajú aj tesne priliehavé nohavice, pretože spoluvytvárajú prostredie, v ktorom sa baktériám lepšie darí, a to bez ohľadu na osobnú hygienu.

Experti z Bostonskej univerzity radia ženám, ktoré si ochlpenie okolo genitálií upravujú, aby sa holili len v oblasti bikín. Z výskumu na stovkách žien vo veku od 18 do 40 rokov totiž vyplynulo, že tie, ktoré sa holili menej ako raz mesačne a žiletkou sa citlivým partiám vyhýbali, mali o polovicu nižšie riziko, že ich bude trápiť vulvodýnia.

Fotogaléria


Tagy:
holenie tesné nohavice vulvodýnia

2019-05-17 06:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/zh

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia