Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Túto CHYBU už radšej nerobte: Desať potravín, ktoré do alobalu nikdy nepatria!

Ilustračné foto: Gettyimages.com Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto: Gettyimages.com (Zdroj: gettyimages.com)

Balenie potravín do alobalu je síce veľmi populárne, no má svoje riziká. Do hliníkovej fólie neraz dávame šunku alebo v nej grilujeme. Viete, za akých okolností by alobal nemal dôjsť do styku s jedlom?

Podľa nemeckého portálu Stern.de by ste mali byť opatrní najmä pri rajčinách, rebarbore, slaných rybách, feta syre, citrónoch, jablkovom pyré, nakladaných uhorkách, šalátoch, ananáse a šunke!

Čítajte viac: Je varenie na pare preceňované? Spraví pravý opak, ako si mnohí myslia!

Možno je použitie hliníkovej fólie praktické, ale podľa odborníkov nemusí byť najzdravšou voľbou. Hrozí totiž uvoľňovanie hliníka do potravín. V zásade platí, že by ste do nej nemali baliť nič slané či kyslé. Čím dlhšie je takéto jedlo v kontakte s hliníkovou fóliou, tým je riziko väčšie.

Foto: Gettyimages.com
Zobraziť galériu (2)
Foto: Gettyimages.com  (Zdroj: gettyimages.com)

Hoci by sa mal nadbytočný hliník u zdravých ľudí z tela prirodzene vylúčiť, časť sa môže usadiť vo vnútorných orgánoch a kostiach. Preto je opatrnosť namieste a potraviny by ste v alobale mali skladovať len výnimočne. Nevhodné je tiež použitie alobalu pri grilovaní, pečení alebo na prikrývanie potravín. Hliník patrí medzi najzastúpenejšie kovy v zemskej kôre. Prirodzene sa vyskytuje vo vode, ale nájdeme ho aj v kozmetických produktoch, plechovkách či liekoch.

Viac o téme: AlobalHliníková fólia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9