Žena vyskúšala brokolicovú OČISTU: Takto to dopadlo, ZMENY na tele, ktoré NEČAKALA!

Zdroj: gettyimages.com
2022-07-27 13:00:00

Na prvý pohľad to môže znieť divne, veď kto by si dal "za pohárik" brokolice namiesto nejakého drinku? Minimálne redaktorka, ktorá vyskúšala zvláštnu očistu na vlastnej koži. Účinky na seba nenechali dlho čakať!

Mladá žena vyskúšala 10-dňovú brokolicovú očistu, počas ktorej každý deň vypila shot brokolicových klíčkov, ako sa píše na eatthis.com.

''Po vyskúšaní musím povedať, že som milo prekvapená," neskrýva svoje nadšenie redaktorka. 

Čítajte tiež: Jennifer LOPEZ popiera zákony prírody: Takto vyzerá JEDÁLNIČEK 50-ročnej hviezdy!

O čo ide?

V malých pohárikoch mala žena práškové brokolicové výhonky. Prášok z brokolicových klíčkov použitý je koncentrovaným zdrojom brokolicových fytonutrientov, teda prírodných zlúčenín, nachádzajúcich sa v rastlinných potravinách. Tie nám poskytujú zdravotné benefity a najmä sulforafán. Ide o fytochemikáliu nachádzajúcu sa v krížovej zelenine, ako je spomínaná brokolica, ktorá sa spája s výhodami, vrátane zníženia rizika cukrovky a kardiovaskulárnych ochorení. 

Prášok z brokolicových klíčkov dodáva 50- až 100-krát viac sulforafánu ako ktorákoľvek iná zelenina. Navyše, každý shot je 100% prírodný, má iba 5 kalórií a poskytuje 15 miligramov sulforafánu, čo je ekvivalent okolo 4 kg surovej brokolice!

Tieto ''panáky'' sa pritom dodávajú v rôznych príchutiach. Osobným favoritom redaktorky bola kombinácia ananásu a mäty.

Výhody sulforafánu 

Už bolo spomenuté, že brokolica obsahuje sulforafán, čo je zlúčenina bohatá na síru. Jedna webová stránka uvádza uvádza, že podľa viacerých štúdií vám konzumácia sulforafánu môže poskytnúť mnoho druhov výhod. Tie zahŕňajú priaznivé účinky v boji proti starnutiu, zdravie pokožky, kognitívne funkcie, zdravie čriev a možnú imunita. 

''Cieľom tohto experimentu bolo zistiť, či po 10-dňovej konzumácii brokolicových panákov pocítim na svojom tele nejaký rozdiel. Mnoho ľudí sa priznalo, že pocítili výhody už za tri dni," dodala mladá žena. 

Ako sa používajú? 

''Dostala som 10 shotov, ktoré prišli v kartóne. Boli v elegantných zelených fľašiach (každá príchuť mala iný odtieň zelenej). Keď s ich chcete dať, jednoducho stačí stlačiť uzáver, až kým nebudete počuť cvaknutie. Tým sa prášok z brokolicových klíčkov uvoľní do vody, ktorá je na dne nádoby," opisuje žena. 

Práve takýto spôsob otvorenia zaručí, že budete mať k dispozícii čerstvo vyrobený nápoj. Enzýmovo aktívny prášok z brokolicových klíčkov nie je možné miešať, pretože sa vo vode rozpustí za 15 minút. Keď uvoľníte prášok, poriadne to pretrepte. 

''Rozhodla som sa pre túto rutinu každý deň po obede počas 10 dní. Shoty sa môžu uchovávať pri izbovej teplote alebo v chladničke. Čo sa týka izbovej teploty, po mojom prvom zážitku som si rýchlo uvedomila, že ich mám radšej chladené. Veľmi mi to uľahčilo pitie, aj keď dlhšie trvalo, kým som si zvykla na chuť brokolicových klíčkov," uvádza redaktorka.  

Výsledok očisty

''Ľudia zo spoločnosti, ktorá mi dodala shoty, naozaj nežartovali pri tvrdení, že prvé výsledky pocítim asi za 3 dni. Prvá vec, ktorú som si všimla, bol vplyv na zdravie mojich čriev. Počas dňa som sa cítila menej nafúknutá. A to pokračovalo aj krátko po tom, čo som vypila všetky ''panáky''. Hovorím tomu „očista“, pretože to bol skutočne skvelý detox pre moje telo. Už len kvôli týmto výsledkom by som urobila znovu 10-dňovú očistu," pochvaľuje si účinky brokolice redaktorka. 

Zaujme vás: ZLÁ správa pre MUŽOV: Pravý DÔVOD, prečo PRIBERAJÚ počas horúčav, ŽIEN sa to NETÝKA!

Ďalšiu výhodu, ktorú touto očistou získala, bola čistejšia pleť. 

"Bola som frustrovaná, keď som si všimla, že sa mi aj v dospelom veku robia na tvári vyrážky. Jasné, je to normálne, ale nerada by som to videla na svojej pleti zakaždým, keď sa dostanem do stresu, alebo, keď sa mi vymknú spody kontroly hormóny. Najlepšie na tom je, že moje pupienky zmizli, keď som brala tieto shoty. Dokonca som mala tvár pekne prirodzene lesklú," teší sa redaktorka. 

Na záver žena dodala, že účinky brokolicových shotov hodnotí na 10 bodov z 10! Celkovo je brokolica veľmi zdravá a ľudské telo si z tejto zeleniny odnesie len to najlepšie. Ak si ju doprajete každý deň, môžete si byť istí, že nielen vaše črevá pocítia priaznivé účinky!

Fotogaléria


Tagy:
zdravie prevencia brokolica

2022-07-27 13:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Linda Ľalíková

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia