Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Skutočný PRÍBEH pacientky s koronavírusom: Moje telo zažilo peklo!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Strach, panika, plač či smútok. Tieto slová hovoria za všetko! Svet je zužovaný vírusom Covid-19, vakcína neexistuje a ľudstvo sa začalo modliť.

Jedinú vakcínu, ktoré ľudstvo má, je dobrovoľná karanténa, disciplína, ohľaduplnosť a hygiena. Chorobu je však možné poraziť! Dôkazom je praktická lekárka z južného Londýna a bývalá predsedníčka Royal College of GP Clare Geralda, ktorá bola 16.3.2020 pozitívne testovaná na Covid-19, ako sa píše na dailymail.co.uk.

Čítajte tiež: Najlepšie NÁPOJE počas koronavírusu: Tieto tekutiny povzbudia imunitu

Podelila sa s nami o jej priebeh ochorenia a prezradila, ako sa jej podarilo sa vyliečiť: „V nedeľu som sa vrátila z konferencie, ktorá sa konala v New Yorku. Na druhý deň som ešte išla do práce. Cítila som sa trochu inak ako obvykle. Nevedela som prečo, ale myslela som si, že to určite kvôli posunu času. V utorok som bola dosť unavená a trochu ma bolelo hrdlo, no nebrala som to príliš vážne, niečo podobné som už po dlhšom lete lietadlom zažila. Zrazu ma hrdlo začalo naozaj veľmi bolieť. Bolo to, akoby ma tam rezali nožom. Neskôr som dostala veľmi vysokú horúčku a zimnice. Až vtedy mi napadlo, že by som mohla byť pozitívna na koronavírus," hovorí bývalá pacientka.

Nevedela ani jesť

Ako ďalej pokračuje, rozdýchala to a paniku nechala bokom. Do práce sa už nevrátila. Rozhodla sa, že kontaktuje telefonicky úrad verejného zdravotníctva a šla na špeciálne vyšetrovacie pracovisko, kde ju však odmietli otestovať. Podľa nich sa vrátila „iba“ z USA a ešte vtedy táto krajina nepatrila medzi ohrozené. Ona však na teste trvala. Vedela, že má koronavírus, pretože nezvykne byť takáto chorá a sezóna chrípky sa už predsa dávno skončila. Bolo jasné, že nešlo o obyčajné prechladnutie. Niekoľko hodín po objavení sa prvých príznakov už nevedela ani jesť.

Stratila chuť do jedla a v ústach cítila hroznú kovovú pachuť. Dva dni nejedla, ľahla si do postele. Kvôli horúčke dobre nespala, ale túžila len po spánku. Snažila sa veľa piť, najmä limonády - čaje jej nechutili. Uvažovala nad tým, že zanechá videozáznam pre rodinu, priateľov a známych, ale už len myšlienka na držanie telefónu bola neznesiteľne ťažká.

Skutočný PRÍBEH pacientky s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Každých 8 hodín som si dala dva paraleny. Bolo to to najhoršie, čo som kedy zažila. V piatok konečne prišli výsledky testu. Naozaj som mala koronavírus. Dovtedy sa mi už trochu uľavilo. Horúčka klesla, už som nekašľala, nepotrebovala som ani lieky na zmiernenie bolesti. Opäť som dokázala jesť, hoci nie veľa. Jedla som najmä kuracie polievky, ktoré mi nosili susedia, za čo som im naozaj vďačná. Môj manžel Simon spal v inej izbe, dodržiavali sme potrebnú vzdialenosť a používali vlastné uteráky. Nášho psa venčil sused, aby sme vonku niekoho nenakazili. Zatiaľ nikto, s kým som bola v kontakte, neochorel,“ opisuje .

Koronavírus je desivejší ako iné choroby

Chorobu úspešne prekonala. Vylieči sa z nej väčšina ľudí, no záleží na organizme, ako sa s Covid-19 „pobije“. Je našou zodpovednosťou všetkých z nás, aby sme dodržiavali prijaté opatrenia. Mali by sme zostať doma, aby sme nikoho nenakazili, najmä nie ľudí, ktorí patria do rizikovej skupiny.

„Počas mojich 35 rokov lekárskej praxe som videla všelijaké desivé veci, vrátane prepuknutia meningitídy a prípadov SARS. Koronavírus je však desivejší."

Viac o téme: ChorobaVírusPacientPríbehKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9