Pravdivý príbeh: Keď som zdvihla syna, v rukách mi ostala jeho noha!

Zdroj: profimedia.sk
2019-08-19 12:00:00

Takmer prišla o svojho jediného syna kvôli obyčajnej infekcii hrdla. Angličanka Abigail Wardleová vyšla s pravdou von, čo sa stalo jej dieťatku, aby tak upozornila ostatné matky. Otrava krvi totiž vie byť poriadne zákerná!

Chyba lekára

Malý Oliver mal iba sedem mesiacov, keď sa to všetko začalo. Dvadsaťtričná Abigail si všimla, že jej syn pôsobí unavene. Taktiež mal mäkké miesto nad čelom výrazne poklesnuté. Vyľakaná žena okamžite zobrala synčeka a išla s ním k lekárovi. Ten jej oznámil, že sa nemusí ničoho báť, keďže Oliver je iba dehydratovaný. Abigail odchádzala od lekára s predpísaným zvýšeným príjmom tekutín a paracetamolom pre deti. Na prvý pohľad by sa zdalo, že je všetko v poriadku. Opak bol však pravdou!

Čítajte tiež: Potraviny, ktoré podľa odborníčky urýchľujú metabolizmus: Tieto naštartujú chudnutie!

Detský lekár si nevšimol jednu podstatnú vec. Prepadnutie mäkkého miesta nad čelom, ktoré sa nazýva fontanela, je príznakom otravy krvi. Na druhý deň sa začala doslova nočná mora, ktorú by žiadna matka nechcela zažiť. Zdravotný stav Oliver sa začal prudko zhoršovať. Odmietal jesť a keď ho Abigail zobrala na ruky, plakal od bolesti. Nasledovala návšteva nemocnice, kde odpadol a stratil vedomie. Nakoniec ho museli priviezť do stavu umelej kómy. 

Nevedela som, čo sa s Oliverom deje. O to viac vtedy, keď som počula doktora, ako volá s iným a pýta sa ho, čo má robiť. Jeho končatiny zrazu začali fialovieť. Myslela som si, že mu je zima, tak som poprosila sestričku, nech mu dá ponožky,“ spomína so strachom mladá matka. 

Amputácia ako vykúpenie

Potom prišla správa od doktora a jej sa náhle zahmlelo pred očami. Oliver je na tom veľmi zle! Lekári prišli na to, že má infekciu hrtana, ktorá spôsobila otravu krvi, pričom príznaky sa zo začiatku takmer vôbec neprejavili. Hoci sa odborníkom podarilo chlapcov stav stabilizovať, Abigail oznámili, že môže kedykoľvek zomrieť. Končatiny mu začali odumierať a hrozilo, že mu ich budú musieť amputovať. Najskôr sa mu snažili zachrániť aspoň jednu nohu. Mladá mamička však žiadala o čo najskoršiu operáciu. 

Neskôr sa stalo niečo šokujúce, niečo, čo by nechcela zažiť žiadna matka. Ťažko to dokonca prirovnať čo i len k hororu! Pri prenose Olivera jej odumretá noha sama od seba odpadla a zostala v jej rukách. Končatina visela na kúsku kože, pričom telo sa jej chcelo zbaviť. Išlo o tzv. prirodzenú amputáciu, kedy sa do tela neuvoľňujú škodlivé látky. Pred šiestimi týždňami chlapcovi amputovali zvyšné končatiny. 

„Amputácia končatín bola preňho vykúpenie. Oliver odvtedy nabral chuť do života, bol šťastný. Nikdy v živote som sa tak strašne nebála. Bolo to príšerné obdobie. Hoci nás niektorí ľutujú, ja som tá najšťastnejšia mama na svete. Oliver je tu stále s nami, aj keď nemá ruky ani nohy. Je to statočný malý chlapček,“ hovorí Abigail. 

To, čo sa stalo mladej matke by sa nemalo stať žiadnej rodine. Abigail chce týmto upozorniť na otravu krvi, ktorá môže postihnúť kohokoľvek v akomkoľvek veku. Niekedy stačí len jediné. Nebyť ticho a opýtať sa lekára: „Nie je to otrava krvi?“

Fotogaléria


Tagy:
bábätko krv amputácia infekcia otrava krvi

2019-08-19 12:00:00  |  Foto: Profimedia.sk  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia