VIDEO z nemocničnej čakárne vyvolalo pohoršenie: Útrpné čakanie pacienta v bolestiach

Foto: Video/Facebook/Nekŕmte nás odpadom
Zdroj: Video: Facebook/Nekŕmte nás odpadom
2019-06-06 12:00:00

Pacientka zachytila na video scénu ako z hororu. V skalickej nemocnici sa objavil pacient s údajným akútnym zápalom slepého čreva, ktorého na chodbe pred chirurgiou nechal personál zvíjať sa od bolesti. Zo situácie boli zhrození aj ostatní pacienti v čakárni. Zisťovali sme, čo hrozilo mužovi s urgentným zdravotným problémom.

 

„Už mi tŕpnu aj pery... nevládzem,“ sťažoval sa pacient sediaci na invalidnom vozíku, ktorého priviezol do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Skalici (FNsP Skalica) niekto z jeho najbližších. Muž, ktorý ho sprevádzal, zúfalo klopal na dvere ambulancie, aby urgentne ošetrili kolabujúceho muža. Dostalo sa mu však odpovede, že „mal prísť skôr“. On im na to odvetil, že sanitky nechodia, preto pacienta doviezol sám.

Čítajte viac: Slovák (†51) dostal v nemocnici nesprávnu krv: Odborník vysvetlil, prečo o pár týždňov zomrel

Muž mal podľa jeho slov akútny zápal slepého čreva a poslali ho na operáciu. „To je starostlivosť v skalickej nemocnici,“ dušovala sa pacientka, ktorá bola svedkyňou prípadu. Video bolo zverejnené na facebookovej stránke „Nekŕmte nás odpadom“.

K prípadu sa pre Topky.sk vyjadrila aj skalická nemocnica, ktorá však podľa Daniela Vidoviča, námestníka pre LPS, zatiaľ nedostala oficiálny podnet: „Predmetné video sme zaregistrovali. Avšak pre nedostatočné množstvo informácii o prípade, ochranu zdravotnej dokumentácie a osobných údajov nie je možné prípad jednoznačne identifikovať. V prípade oficiálneho podnetu sa prípadom budeme náležite zaoberať.“

Vyjadrenie odborníka

Podľa slov hlavného odborníka Ministerstva zdravotníctva SR pre urgentnú medicínu Marcela Brennera spočívajú riziká z omeškania operácie zápalu červovitého prívesku slepého čreva najmä vo vzniku a prestupu infekcie do dutiny brušnej a poruchy funkcií postihnutých orgánov. „Pri prejavoch závažných, neznesiteľných a neustupujúcich bolestí v oblasti brucha je prvou pomocou ponechanie osoby nalačno, úľavová poloha a neodkladné vyhľadanie lekárskej pomoci. Načasovanie prípadnej operácie by malo byť bez zbytočného odkladu po nevyhnutnej príprave pacienta,“ doplnil pre Vyšetrenie špecialista.

Upozornenie: Video nie je vhodné pre neplnoletých a osoby s citlivou povahou.

 


Tagy:
skalická nemocnica akútny zápal slepého čreva

2019-06-06 12:00:00  |  Foto: Video: Facebook/Nekŕmte nás odpadom  |  Autor: © Zoznam/zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia