Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Manželia vyskúšali známu omladzovaciu kúru: Následky budú znášať do konca života!

Ilustračné foto: Gettyimages.com Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto: Gettyimages.com (Zdroj: gettyimages.com)

Tešili sa, že budú krajší, ale daň, ktorú zaplatili za krásu, bola privysoká. Manželský pár, ktorý absolvoval populárnu „draculovskú terapiu“ v kozmetickom salóne, sa po jej absolvovaní dozvedel jednu z najhorších správ v živote.

Predstavitelia miestneho zdravotníctva uviedli, že začali vyšetrovanie v súvislosti s prípadom dvoch osôb, u ktorých bol diagnostikovaný vírus HIV po tom, ako minulý rok absolvovali tzv. draculovskú terapiu v kozmetickom salóne VIP Spa v americkom meste Albuquerque, informovala spravodajská televízna stanica Sky News.

Čítajte viac: Krémujete si pokožku každý deň? Ani len netušíte, aké to môže mať dôsledky!

Draculovská terapia - nazývaná aj PRP metóda - sa zakladá na injekčnej aplikácii obohatenej krvnej plazmy s cieľom stimulovať tvorbu nového tkaniva a podporovať vznik nových ciev v mieste podania. Salón, v ktorom malo k údajnému nakazeniu vírusom HIV dôjsť, bol zatvorený ešte minulý rok v septembri po tom, ako tam inšpekcia odhalila nebezpečné praktiky. Tie mohli podľa jej záverov spôsobiť infikovanie klientov nákazami prenášanými krvou.

Čítajte viac: Zlyhanie imunity, ktoré si odnesie koža: Seboroická dermatitída pripomína psoriázu

Miestne zdravotnícke zariadenia už v tejto súvislosti začali bývalým klientom predmetného zariadenia ponúkať bezplatné a dôverné HIV testy, ako aj testy na hepatitídu typov B a C.

Foto: Gettyimages.com
Zobraziť galériu (2)
Foto: Gettyimages.com  (Zdroj: gettyimages.com)

Vírus z krvnej plazmy

Ako zdôraznila stanica Sky News, pri Draculovskej terapii je zvyčajne aplikovaná plazma z krvi, ktorá bola predtým odobraná samotnému klientovi. Súčasťou procedúry je však aj jemné napichávanie kože, ktoré jej má umožniť lepšiu absorpciu aktívnych látok. K infikovaniu sa krvou prenášanými nákazami tak môže dôjsť v prípade, ak nebol nástroj určený na napichávanie kože dostatočne sterilizovaný, alebo ak bola použitá cudzia krv.

Viac o téme: Omladzovacia kúraHIVKrvná plazmaDrakuloterapia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9