Žena (61) prehltla špáradlo, čoskoro prišli kruté následky: Dva mesiace trápenia!

Ilustračné foto: Gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2019-01-02 20:00:00

Prehltnúť rybiu kosť sa už podarilo nejednému z nás. Neopatrnosť pri jedení však môže vyústiť aj do oveľa kurióznejších prípadov. Šesťdesiatjedenročnej Libanončanke sa nechtiac podarilo prehltnúť špáradlo, ktoré nešťastne zasiahlo jeden z najdôležitejších vnútorných orgánov.

 

Kým lekári zistili, čo je príčinou záhadných zdravotných problémov 61-ročnej ženy z Bejrútu, ubehli dlhé dva mesiace. Ako o prípade informujú Clinical Case Reports, náhodne prehltnuté špáradlo zrejme preniklo cez ženin žalúdok a črevo až do pečene.

Čítajte viac: Hrozivé FOTO: Muž (†36) dostal záchvat kašľa, vyšlo z neho to najhoršie, čo si viete predstaviť

Libanončanka sa najprv sťažovala na silnú bolesť v bruchu, no zablúdený predmet neodhalil ani ultrazvuk. Nasledovali základné vyšetrenia, všetky však skončili s negatívnym výsledkom. Horúčky, nadmerná únava, nepríjemný pocit v bruchu a bolesť celého tela napokon vyústili do ženinej hospitalizácie.

Špáradlo s ostrým hrotom žene spôsobilo vnútorné zranenia, ktoré vyústili do zápalu. Lekári jej preto nasadili antibiotiká, no problémy pretrvávali aj naďalej. Úľava nastala až po operácii, keď žene špáradlo z pečene vybrali.

Problémy môžu spôsobiť aj rybie kosti

Prehltnutie cudzích predmetov nie je zriedkavým javom, uvádza odborný magazín Medicine. Najčastejšie ide o rybie kosti, no výnimkou nie sú ani špáradlá. Väčšinou prejdú tráviacim traktom bez väčších problémov, no nájdu sa aj komplikovanejšie prípady. Najhorším rizikom je perforácia čreva, zápal a hrozba infekcie, ktorá môže vyústiť až do úmrtia pacienta. Dôležitá je včasná diagnostika, ktorá môže vo väčšine prípadov predísť vážnejším zdravotným komplikáciám.

Fotogaléria


Tagy:
pečeň prehltnuté špáradlo

2019-01-02 20:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia