Kristína (26) váži ako 4-ročné dieťa: VIDEO vychudnutej ženy, ktorú od smrti delí pár gramov

Foto: Instagram/marynova888
Zdroj: Instagram/marynova888
2018-09-20 18:00:00

Známa porucha zmenila vzhľad 26-ročnej Rusky Kristíny Karyaginaovej na nepoznanie. Jej výzor je natoľko desivý, že ju slovami útechy nešetril ani lekár. Kvôli mentálnej anorexii sa stala sa obeťou chorobného diétneho plánu, ktorý by nezasýtil ani mačku.

Lekár jej povedal, že by mohla hrať v hororovom filme žijúcu mŕtvolu, zdôverila sa Kristína trpiaca anorexiou zahraničným médiám. Dospelá žena totiž váži len 17 kilogramov a od fatálneho zlyhania orgánov ju každý deň oddeľuje len niekoľko gramov. Už roky dokáže denne skonzumovať iba zopár malých kúskov banánov a jabĺk. Ak v priebehu roka nezvýši svoj kalorický príjem, podľa lekárov nemôže prežiť.

Čítajte viac: Čo sa stane, ak prestaneme úplne jesť? Zmeny nastanú už po niekoľkých hodinách!

Dvadsaťšesťročná žena začala anorexiou trpieť už na strednej škole. Postupne svoje porcie jedla zmenšila natoľko, že váži ako 4-ročné dieťa. Má však šťastie. O jej záchranu sa totiž rozhodla zabojovať aj bývalá anorektička a ruská mediálna celebrita Mária Kokhnová. Podarilo sa jej rozbehnúť kampaň na pomoc Kristíne, ktorú podporilo množstvo fanúšikov.

 

Prežíva len zázrakom

Podľa expertov môžu Kristíne kedykoľvek zlyhať orgány, pretože je ľahšia než ľudia, ktorých zabila extrémna štíhlosť. Hmotnosť od 18 do 25 kilogramov je život ohrozujúca a Kristína váži ešte menej.

„Poznám, aké to je, keď niekto pred vás položí tanier s jedlom a vy nemôžete jesť. Hoci si uvedomujete, že zomierate, stále nemôžete,“ zdôverila sa Mária, ktorá sa mladej anorektičke snaží pomôcť. Aj jej život visel kedysi na vlásku, no napriek tomu je z nej dnes žena so zdravou hmotnosťou.

 

Malé pokroky

Dobrou správou je, že sa Kristíny ujal špecialista na poruchy príjmu potravy a podľa svedkov robí malé pokroky. Dokáže už zjesť aj niečo iné než len kúsky banánu a jablka. „Nemohla som uveriť vlastným očiam,“ potešila sa Katarínina mama, keď videla, ako jej dcéra konzumuje obilnú kašu.

Anorexia je vážne duševné ochorenie, pri ktorom sa jedlo stáva nástrojom kontroly nad vlastným telom. Často ho sprevádza chorobná túžba po dokonalosti alebo štíhlosti. Poruchu môžu sprevádzať depresívne a úzkostné stavy vrátane mnohých fyzických prejavov, medzi ktoré patrí zreteľná podvýživa (strata svalovej a kostnej hmoty), nadmerné padanie vlasov, zhoršená kvalita pleti, strata menštruácie, libida, anémia, osteoporóza až zlyhávanie orgánov.

 


Tagy:
anorexia Kristina Karyaginaova

2018-09-20 18:00:00Foto a Video: Instagram/marynova888  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia