Tanečnica Ivana Gáborík (32) prezradila, čo ju robí fit: Tajomstvom krásy je základný element

Ivana Gáborík
Zdroj: Instagram/iversanns
2018-09-22 15:30:00

Tancuje od piatich rokov. Bola majsterkou Slovenska v 10 (v štandardných aj latinskoamerických) tancoch, dostala sa do štvrťfinále majstrovstiev sveta. Dnes sa tancu venuje už menej, ale aj popri modelingu, reklamách, blogovaní a vlastnom obchode so šperkami a doplnkami je pre ňu pohyb stále dôležitý. Po rokoch skúseností nedá dopustiť na pitný režim s prísunom minerálov.

 

„Som typ človeka, ktorý so sebou všade nosí fľašu s minerálnou vodou. Nestane sa mi, že by som sa zabudla napiť a takýmto spôsobom si to vždy pripomeniem,“ hovorí Ivana Gáborík, ktorá sa zdravému životnému štýlu venuje už veľmi dlho.

Pitný režim už od rána

Vody sa napije hneď po prebudení. „Myslím si, že to telo výborne pripraví na príjem potravy. Nehovoriac o tom, že to má množstvo ďalších priaznivých účinkov na náš organizmus,“ vysvetľuje.

Čítajte viac: Zabudnite na výťah: Športový lekár prezradil, ako na telo účinkuje chôdza po schodoch

Nie je však voda ako voda - dôležitý je aj obsah minerálov v nej. Keď som počas roka v Amerike, ponuka minerálnych vôd tam nie je najlepšia. Väčšina Američanov pije bezbublinkové vody, pretože bublinky vo vode vnímajú negatívne. Keď som chcela nájsť dobrú magnéziovú vodu, bol to problém,“ dodáva s tým, že si práve preto obľúbila minerálnu vodu s magnéziom zo Slovenska. Magnézium považuje za životne dôležitý minerál. „Viem, že prijaté magnézium neznamená aj vstrebané, ideálne je ho prijať práve z vody. Z vody sa vstrebe takmer 60 percent magnézia, pričom zo stravy len 30-40 percent. Mne veľmi pomáha bojovať s únavou a so stresom,“ vysvetľuje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K týmto poznatkom prišla pri študovaní významu výživy pre naše telo. „Myslím si, že vedieť, ako sa najlepšie vstrebávajú minerály do tela, čo podporí ich účinnosť a čomu sa radšej vyhnúť, je základ. Napríklad magnézium je vhodné kombinovať s vápnikom, ideálne v pomere 1:3.“

Aj pri športe

„Minerálnu vodu by som odporučila piť všetkým ženám, ktoré športujú. Aj malé nedostatky v príjme magnézia môžu spomaľovať športový výkon. Jeho deficit sa odzrkadlí na kŕčoch v stehenných a lýtkových svaloch či mravčením v končatinách,“ vysvetľuje s tým, že keď športuje, radšej sa napije vody až po športe, nie pred ním. Nedostatok magnézia spôsobuje problémy s koncentráciou, náladovosť, nervozitu, ale tiež únavu, úzkosť a poruchy spánku. A okrem ostatných benefitov, pitie magnéziovej vody navodzuje aj rovnováhu v organizme.

Obľubuje tiež jogu, pri ktorej je príjem minerálov tiež veľmi vhodný. „V joge som našla zvláštny druh energie, pomáha mi odbúrať stres, a dostane ma do úplnej rovnováhy. Počas jogovej hodiny sa neodporúča piť a ani to nerobím. Skôr po hodine.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns),

Žiadne sladené nápoje

Okrem minerálnych vôd pije len čaje - bylinkové zo záhrady. „Už dávno som dala stop všetkým sladeným nápojom, ktoré nemajú pre naše telo žiadnu pridanú hodnotu a sú len plné cukru. Samozrejme, nájdu sa na trhu aj zdravšie formy sladených nápojov, ale keď si už mám vybrať a prijať sacharidy, dám v tomto prípade prednosť čokoláde,“ dodáva manželka slovenského hokejistu Mariána Gáboríka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns),

 

A čo by poradila ľuďom, ktorí by chceli začať robiť niečo pre seba? „Dôležité je naštartovať telo - základom je strava, vynechať karbohydráty, zvýšiť príjem zeleniny, ovocia a proteínov. Ak sa človek začne cítiť lepšie, postupne pridať rýchlu chôdzu - je to ideálne aeróbne cvičenie pre ľudí, ktorí nikdy necvičili. A samozrejmosťou je pitný režim,“ uzatvára Ivana Gáborík.

Fotogaléria


Tagy:
voda pitný režim magnézium Ivana Gáborík

2018-09-22 15:30:00  |  Foto: Instagram/iversanns, Ján Zemiar  |  Zdroj: Tlačová správa

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia