FOTO kozmetickej vady, ktorú žena (40) dlho podceňovala: Maskovala sa ňou zdrvujúca choroba

Keely Jonesová
2017-11-30 05:55:00

Štyridsaťročná Američanka Keely Jonesová zo Severnej Karolíny si jedného dňa na tvári objavila stvrdnutú bodku. Najprv si myslela, že ide o nejakú kozmetickú vadu. To, čo ale spočiatku vyzeralo ako bezvýznamná začervenaná bodka, ju mohlo zabiť.

 

Červenkastá bodka v blízkosti pravého oka Keely Jonesovej sa objavila nečakane a ešte nečakanejšie bolo jej správanie. Dlhé mesiace nemizla, až kým u ženy nevzbudila podozrenie. Keby Keely nezašla k lekárovi, možno by sa o svojej rakovine kože dozvedela neskoro.

Čítajte viac: Skoncujte s alkoholom, ak si na koži nájdete zvláštne vyrážky!

Keď jej lekári povedali, že ide o rakovinu, neverila vlastným ušiam. Pleť si totiž vždy chránila pred slnkom. Odborníci jej vysvetlili, že ide o tzv. bazalióm – bazocelulárny karcinóm kože, ktorý patrí medzi časté a agresívne formy rakoviny. Najčastejšie sa vyskytuje v oblasti hlavy, resp. tváre, ale môže sa objaviť aj na iných častiach tela.

Po tomto šokujúcom oznámení sa Američanka rozhodla svoj príbeh zverejniť a upozorniť ľudí, aby zmeny na svojej pokožke nepodceňovali. Karcinóm na tvári sa chirurgom podarilo odstrániť, ale ostala po ňom nepekná jazva s ryhami po 20 stehoch. „Rakovina kože sa môže týkať každého. Zriedkakedy som navštívila solárium a slnečnému žiareniu som sa vyhýbala. Aj napriek tomu som dostala rakovinu,“ priznala Keely. Do solária občas zašla len v mladosti a neskôr vždy dbala o to, aby mala pokrývku hlavy a chránila si pleť pred priamym slnkom.

Napriek hrozivej diagnóze hovorí Keely o šťastí, pretože rakovina sa jej nerozšírila po celej tvári, ale zhmotnila sa v podobe hrudky pri oku. Podľa 40-ročnej ženy trvalo niekoľko mesiacov, kým s podozrivou bodkou na tvári konečne zašla dermatológovi. Karcinóm sa chirurgom, našťastie, podarilo úplne odstrániť a Keely dúfa, že už nebude potrebovať žiadnu ďalšiu operáciu. Bude však musieť chodiť na pravidelné preventívne prehliadky, pretože riziko, že sa rakovina znova objaví aj na inom mieste jej tela, je teraz vyššie. 

Fotogaléria


Tagy:
rakovina kože bazalióm Keely Jones bazocelulárny karcinóm kože

2017-11-30 05:55:00  |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia