Internet dojala FOTO českej záchranárky: Za slzami v očiach je tragický osud mladého muža

Záchranárku dojal smutný osud mladého muža.
Zdroj: Facebook/Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy
2017-11-24 11:30:00

Aj záchranári sú len ľudia. Dokumentuje to fotografia, ktorá sa objavila na Facebooku pražskej záchrannej služby. Tvár lekárky zaliali po komplikovanom oživovaní mladého muža slzy. Jeho život vyhasol po zásahu elektrickým prúdom.

 

„Príklad toho, ako môžu vyzerať emócie po odovzdaní pacienta v nemocnici. V tomto prípade išlo o náročnú resuscitáciu mladého muža po úraze elektrickým prúdom. Veľmi si vážime prácu, ktorú naši zamestnanci odvádzajú,“ napísala k fotografii na Facebooku Zdravotnícka záchranná služba hlavného mesta Prahy.

Čítajte viac: Viete poskytnúť prvú pomoc pri zástave srdca? VIDEO, ako by mala vyzerať resuscitácia!

Prúd podľa portálu Idnes.cz muža zasiahol počas práce na stavbe a kolegovia mu okamžite poskytli prvú pomoc. Napriek obrovskej snahe všetkých prítomných o jeho záchranu mladý muž vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe napokon zomrel.

Ako vysvetlila Jana Poštová, hovorkyňa pražskej záchrannej služby, aj na profesionálov občas doľahnú emócie, čo sa často stáva napríklad pri zachraňovaní detských pacientov. Resuscitácia mladíka trvala takmer hodinu, počas ktorej robili záchranári maximum, aby mu vrátili život.

Lekárka z fotografie pre TN.cz povedala, že pacienta po prevezení do nemocnice pripojili na mimotelový obeh, čo je pomerne raritný úkon. „Všetci, bohužiaľ, pracujeme s ľudskou tragédiou... Niekedy vyhrá smrť nad životom, ale tak to skrátka chodí, ľudia sú smrteľní,“ dodala. Zdôraznila však, že ľudia by nemali odmietať pomáhať ostatným a v núdzi by mali bez váhania volať na linku 155.


Tagy:
lekárka záchranárka plač slzy

2017-11-24 11:30:00  |  Foto: Facebook/Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia