Nahrávka, pri ktorej budete plakať od šťastia: Záchranár z linky 155 bábätku vrátil život

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-10-27 10:00:00

Na internete sa objavila autentická nahrávka telefonátu mladej mamičky na linku 155, ktorej 2-mesačné bábätko nečakane prestalo dýchať. Vypočujte si, ako dokázal záchranár aj na diaľku pomôcť vystrašenej mame a novorodencovi, ktorého život visel už len na vlásku.

 

„Malý nám prestal dýchať, malé 7-týždňové bábätko predčasne narodené v 32. týždni,“ telefonovala bezradná mama na linku 155. Jej synček mal fialové ústa a jeho telíčko bolo neprirodzene bledé. Keby zavolala o pár minút neskôr, rodinný príbeh by poznačila bolestná tragédia.

Čítajte viac: Viete poskytnúť prvú pomoc pri zástave srdca? VIDEO, ako by mala vyzerať resuscitácia!

„Položte ho na chrbátik a pod hlavičku mu dajte zloženú plienočku, budeme ho resuscitovať. Päťkrát doňho vdýchnite, ale tak, že naberiete vzduch len do úst, nie do pľúc... Obopnete vašimi ústami celý noštek aj ústa a fúknete doňho, ale len ten obsah, ktorý je v ústach,“ radil záchranár mamičke.

Pri chlapčekovi stáli všetci anjeli a v ozvene telefónu sa zrazu ozval detský krik. „Preberá sa!“ oznámila záchranárovi mladá žena. „Výborne, počujem ho plakať!“ potešil sa záchranár. Potom vyzval mamičku, aby dieťatko vzala do náručia a počkala, kým nepríde záchranka. Bábätko už nebolo v bezprostrednom ohrození života a nebezpečenstvo bolo zažehnané.

 


Tagy:
bábätko novorodenec záchranár prvá pomoc resuscitácia zástava dychu

2017-10-27 10:00:00  |  Foto: Thinkstock.com Video: Youtube/Denník Záchranara  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia