Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Amelia (24) zverejnila FOTO, ktoré majú ľuďom otvoriť oči: Hlúpy omyl ju mohol stáť život

Amelia Smithová Zobraziť galériu (3)
Amelia Smithová (Zdroj: Instagram/selfloveclubb)

Nielen fotografie, ale aj výraz tváre môže klamať. Ľudia často zabúdajú na to, že ľudská duša je neviditeľná práve tak, ako je nevyspytateľná. Angličanka Amelia Smithová zverejnila na Instagrame fotografie, ktorými ľuďom dovolila nazrieť do jej vnútra. Paradoxne, nič podozrivé si nevšimli.

 

Na jednej fotografii sa žiarivo usmieva, na ďalšej má smutné uplakané oči a zronený výraz, napriek tomu pri oboch myslela na to isté – na samovraždu. Amelia Smithová chcela spojením odlišných fotografií poukázať na to, že duševné zdravie nemá špecifický vzhľad, píše BBC.

Čítajte viac: Stresujúce životné udalosti môžu spustiť nebezpečnú chorobu: Už jedna vás priblíži k demencii

Amelia dodala, že okolie ani lekári si veľakrát nevšimli, že trpí depresiou len preto, ako vyzerala alebo ako sa správala. „Nevyzeráš samovražedne,“ to bolo mylné hodnotenie odborníka, ktorému sa so svojimi myšlienkami zdôverila. Aj preto sa rozhodla na sociálnej sieti zverejniť viac fotografií, ktoré dokumentujú, že vzhľad duševné chorého človeka nie je jednotvárny, ale môže mať viac podôb.

Amelia (24) zverejnila FOTO,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/selfloveclubb)

Mladá žena priznala, že ju neempatické hodnotenie okolia privádza do rozpakov. Stigmatizuje ju nevedomosť a mylný úsudok ľudí, ktorí hodnotia jej duševný stav len na základe vonkajších atribútov. Samovrah svoje úvahy nemusí prezrádzať okoliu, niekedy sa ich, naopak, môže snažiť utajiť.

Amelia (24) zverejnila FOTO,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/selfloveclubb)

Viac o téme: DepresiaSamovražda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9