Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fitnesska (30) urobila obrovskú chybu: Schudla príliš rýchlo, telo sa jej kruto pomstilo

Terri Keithová
Terri Keithová (Zdroj: Facebook/Terri Keith)

Terri Keithová (30) z Belfastu roky trpela nadváhou. V snahe o krajšiu a súmernejšiu postavu bola ochotná zájsť až za hranice možností svojho tela. V priebehu roka dokázala zhodiť takmer 40 kíl, čo sa jej vypomstilo nezvyčajnými zdravotnými problémami.

 

Terri svoje telo nešetrila. V priebehu roka sa zbavila 40 kíl nadváhy, čo sprvu pre mnohých znelo neuveriteľne. Čoskoro však okolie pochopilo, že superštíhlej Terrri nie je čo závidieť. Pre jej telo bol dramatický úbytok hmotnosti taký stresujúci, že spustilo obrannú šokovú reakciu. Ako sa Britka dozvedela od lekárov, drina v posilňovni nemala len pozitívny efekt v podobe vyšportovanej postavy – Terri zrazu prestala rozprávať.

Čítajte viac: Fitnesska vysvetlila, prečo diéty nefungujú: Kým schudla 44 kíl, musela pochopiť jednu vec

Fitnesska skončila v nemocnici Royal Victoria hospital v Belfaste, kam ju prijali v dôsledku podvýživy. Svoje telo doviedla až na pokraj fyzického zúfalstva a desať najbližších mesiacov nedokázala slovne komunikovať, čo lekári pripísali nadmernej záťaži, ktorú svojmu organizmu naordinovala.

Prestala rozprávať

„Moje telo sa začalo vypínať,“ povedala britským médiám. „Jedného rána som sa prebudila a nebola som schopná vydať zo seba hlásku,“ opísala. Zaujímavé bolo, že lekári nedokázali vypátrať žiadnu príčinu Terrinej straty hlasu. Niekoľko ďalších mesiacov musela navštevovať logopéda a dorozumievať sa iba prostredníctvom písomnej komunikácie.

Ako sa Terri priznala, pri pokuse o chudnutie ju nadchlo cvičenie v posilňovni a za účelom zhodenia váhy si najala súkromného trénera. Výsledky boli najprv skvelé, fitnesska jedla vďaka tvrdým tréningom oveľa menej a tešila sa, ako idú kilá na váhe dole. Neskôr si však všimla aj to, že jej oveľa intenzívnejšie padajú vlasy. Správe o podvýžive najskôr nemohla a nechcela uveriť. Až neskôr si uvedomila, že sa snažila urýchliť proces, ktorý pri zdravom chudnutí trvá dlho.

Záhadné problémy s trávením

Okrem podvýživy sa objavili aj problémy s trávením. Terri trápili hnačky a nadúvanie, ktoré lekári najskôr pripísali syndrómu dráždivého čreva. Ale čím viac sa ponárala do osnov zdravej výživy a snažila sa dodržiavať prísny diétny plán, tým sa jej problémy ešte viac zhoršovali  - až do chvíle, kým si Terri neuvedomila, že niekde robí zásadnú chybu.

„Dnes trénujem dve hodiny denne, šesť dní v týždni, ale moje zdravie bude vždy na prvom mieste,“ dodáva žena, ktorá telu medzičasom dovolila pribrať a dokonca sa jej podarilo vyhrať trofej v kulturistickej súťaži, aj keď jej lekári neodporučili opäť vstupovať do posilňovne. Fittnesska sa však rozhodla riadiť novým životným pravidlom „všetko s mierou“ a zaprisahala sa, že to už s cvičením nikdy nebude preháňať.

 

 

Viac o téme: DiétaKulturistkaFitnesskaTerri KeithStrata reči
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9