Dievčatku takmer amputovali celý palec: Mama zažila šok, keď zistila, z čoho

Aria McCartsová
Zdroj: profimedia.sk
2017-08-11 16:00:00

Hra na prímorskej pláži mala pre 18-mesačné batoľa bolestivé následky. Palec na nohe mu nepekne opuchol a chirurgovia stáli pred vážnym rozhodnutím. Keď si mama dieťaťa vypočula, čo mohlo byť príčinou zdravotných problémov jej dcérky, zbledla ako stena.

Osemnásťmesačná Aria McCartová mala šťastie. Lekárom sa jej palček na nohe podarilo zachrániť. Podivné ale je, z čoho začal dievčatku prst opúchať. Podľa slov mamy sa komplikácie objavili po tom, ako sa hralo na škótskej pláži Ardrossan beach.

Čítajte viac: Češka ostrihala obľúbenú rastlinu, skončila v nemocnici: Podľa botanika urobila jednu chybu

Ariu museli v dôsledky vysokej horúčky a opuchu hospitalizovať a odoperovať jej časť infekciou napadnutého tkaniva z palca a nohy. Dvadsaťšesťročná Amy-Leigh Cavanaghová, mama Arie, nalieha, aby rodičia svoje deti nenechávali chodiť na plážach bosé na miestach, kde močia psy. Myslí si totiž, že sa jej dieťa záhadnou infekciou nakazilo práve zo psích výlučkov.

Čítajte viac: Máte doma dieťa s vysokým IQ? Odhalí to táto odporná vec!

Na pláž s dcérkou mama dorazila popoludní a odišla z nej okolo štvrtej hodiny. Dievčatko strávilo hrou v piesku veľa času. Asi dve hodiny po návrate domov začalo plakať a telíčko mu horelo vysokou teplotou.  „Pery je začali modrať... bola horúca a letargická,“ opísala mladá mama, ktorá si spočiatku myslela, že dieťa prechladlo.

Kontaminovaný piesok

O tri dni neskôr si matka všimla na ľavom palčeku dievčatka modrinu a sčervenalú kožu. Znepokojená žena teda batoľa vzala k lekárovi, ktorý mu predpísal antibiotiká s podozrením na infekciu. Tie však nezabrali a palček batoľaťu masívne navrel. Keď mal prst dvojnásobnú veľkosť, mama sa veľmi zľakla a bežala s dcérkou do nemocnice, kde jej prst museli operovať, aby jed nepostupoval ďalej.

Ako píšu britské médiá, mama bola šokovaná, keď jej lekári povedali, že opuch mohol byť dôsledkom nevinnej hry na piesočnej morskej pláži. Podľa odborníkov sa tam mohla Aria dostať do kontaktu s nejakou nebezpečnou chemikáliou. Neboli si na sto percent istí, či išlo o infekciu. V piesku mohlo byť podľa nich čokoľvek a opuch mohol zaviniť aj psí moč. Stačilo, aby malo dievčatko na nohe nepatrnú ranku. Hoci sa batoľa po operácii zotavilo, nemôže chodiť tak, ako predtým. Snaží sa čo najmenej stúpať na špičku nohy a ťažko sa mu obývajú topánky.

Fotogaléria


Tagy:
pláž opuch palec psí moč

2017-08-11 16:00:00  |  Foto: Profimedia.sk, Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia