Denne spravila neuveriteľných 20-tisíc krokov: Zmena prekvapila aj ju samú!

Do bežnej rutiny pridala niekoľko sto krokov a jej život sa od základu zmenil.
Zdroj: pixabay.com
2016-07-10 06:00:00

Dali ste si na začiatku roka záväzok, že budete viac chodiť, navštívite fitnescentrum aspoň raz do týždňa, budete viac času tráviť s rodinou? Každý sme si sľúbili niečo iné a či to dodržiavame, je už len na našom svedomí.

April Ruebová sa rozhodla, že denne prejde 20-tisíc krokov. Pre niekoho ako nezvládnuteľná misia, pre ňu výzva, ktorú chcela pokoriť. Nebolo to pre ňu až také ťažké, nakoľko rada chodí a denne prejde 10-tisíc krokov určite. Od svojej kancelárie žije niekoľko kilometrov, preto každý deň chodí okrem autobusu, metra aj pešo. Nemá auto, takže svoju cestu do a z práce kombinuje viacerými spôsobmi, nakoľko taxík by bol každý deň veľmi drahá záležitosť.

Keďže April bola na chodenie zvyknutá a išlo iba o to, aby zvýšila počet svojich krokov, nečakala až také zmeny. 

Viac aktivity – viac času

Hovorí sa, že čím viac sa hýbete, tým rýchlejšie sa unavíte a zaspíte ako bábätko. Na jednej strane je to pravda, na druhej po fyzicky náročnej práci časom nadobudnete pocit, že máte stále viac energie. Stíhate viac vecí v práci, doma toho spravíte viac. K tomuto poznaniu prišla aj April. Zrazu jej ubúdali pracovné povinnosti, ktoré mala v diári niekoľko mesiacov. Dokonca prečítala knihu za jeden deň! Nechcene, ale k jej zdraviu znížila počet šálok kávy, pretože kofeínu potrebovala stále menej a menej. Mala dosť energie nato, aby stíhala všetko potrebné aj bez povzbudzovača.

S fyzickou únavou prišiel aj kvalitnejší spánok

Hoci by sa zdalo, že prílev novej energie zhorší jej spánok, bolo to presne naopak. Hoci bola po celom dni a nachodených kilometroch unavená, bola „príjemne“ unavená,

Je to ten pocit vyčerpanosti, ktorý so sebou prináša pocit zadosťučinenia,“ spomína na svoju výzvu April Ruebová.

Spať šla skorej, ako bývala zvyknutá, fyzicky vyčerpaná ale na druhej strane šťastná.

Stane sa z vás ranný vtáčik

Ak neobľubujete skoré vstávanie, takáto zmena môže zmeniť aj túto rutinu.

„Nemala som problém so vstávaním počas tejto výzvy. Po prvýkrát vo svojom živote som vstala predtým, ako som mala podľa budíka,“ popisovala svoje pocity April.

Po dlhej dobe April videla východ slnka, pretože čím skôr vstala, tým skôr mohla niektoré úkony robiť. Ak totiž nie ste zvyknutí vstávať skoro a je len otázka času, kedy táto zmena príde, zrazu vám využitie času navyše príde ako dobrý nápad dorobiť veci, ktoré ste predtým nerobili.

Všetko to bolo jednoduchšie, ako si myslela

Ak sa púšťate do podobných záväzkov, niekedy do toho idete s miernou skepsou, s obavami, so strachom, či nezlyháte a či to zvládnete. Rovnaké pocity mala aj April. Preto bola šokovaná, ako dobre to zvládla a že to pre ňu nebol až taký problém.

Prekvapivo som nemusela obetovať takmer nič. Stále som mala čas navštevovať všetky udalosti, ostala som v práci dlhšie, ak to bolo potrebné, veľa som čítala a pritom som métu 20 tisíc krokov stále zvládala,“ vyznala sa zo svojich pocitov April.

Ako to robila?

Dosiahnuť denne 20 tisíc krokov nie je nič zložité. Len keď si vezmeme základné úkony ráno. Vstanete z postele, prejdete do kúpeľne a späť, do šatníka a späť, do kuchyne a kým vyjdete z dverí domu či bytu, máte niekoľko sto krokov odchodených.

Jediné, čo April prekážalo bol fakt, že svoje "neustále" pochodovanie musela vysvetlovať kolegom v práci či doma. Niekedy je ťažké ľudom objasniť, prečo niektoré veci robíte, lebo môžete naraziť na vlnu nepochopenia. Ale zvykla si na prekvapené pohľady spolupracovníkov, keď miesto prezerania si časopisu pri stole v kancelárii počas čakania na ohrievanie jedla radšej pochodovala do kruhu. Na zvedavé otázky ma totiž najlepšiu odpoveď! 

„Môj zdravotný stav mi bude vždy prednejší ako moja hrdosť,“ vysvetlila April.

Čítajte tiež: Úžasný nápoj, ktorý dá spaľovanie do pohybu: Zbohom brušný tuk!

2016-07-10 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Pixabay.com   |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia