Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neskutočné, čo žene vyrástlo na nose: Kedysi pomýšľala na smrť, dnes je všetko úplne inak!

Bree Towner si musela prejsť niekoľkými operáciami, kým mohla opäť plnohodnotne žiť. Zobraziť galériu (2)
Bree Towner si musela prejsť niekoľkými operáciami, kým mohla opäť plnohodnotne žiť. (Zdroj: profimedia.sk)

Na prvý pohľad sa vám bude zdať, že Bree Towner má na nose iba malú ranku. Prekvapí vás, čo jej však na nose vyrástlo predtým. Strastiplná cesta od diagnostikovania rakoviny po dnešnú podobu má príchuť šikany, nakoniec, sami sa dozviete prečo.

Tento rok sa zmenil život mladej Bree Towner naruby. Diagnostilovali jej bazalióm – zhubný nádor kože. Ten sa jej objavil na neobvyklom mieste, na jej nose.

Najskôr vyrážka, potom rakovina

Najskôr si Bree myslela, že vyrážka na jej nose nie je nič, čo predtým nezažila.

„Vyzeralo to ako bežný pupienok, ktorý som mávala predtým. Po niekoľkých dňoch ani týždňoch sa mi to nezahojilo. Prinášalo to stále viac nových chrást,“ povedala pani Townerová.

Svoj stav neriešila približne dva roky, hoci chcela navštíviť dermatológa oveľa skôr. Keď sa chrasty začali zväčšovať usúdila, že by predsa len za lekárom mala zájsť.

Stalo sa tak začiatkom tohto roka, kedy sa „pupienok“ začal zväčšovať a jej sa to akosi nepozdávalo. Lekár ju poslal na biopsiu. Nič vážne sa nepreukázalo, preto ju domov poslali s mastičkami.

Rakovina nabrala rýchly spád

Koncom januára sa Bree dozvedela zdrvujúcu správu – má zhubný nádor – bazilióm.

Bree podstúpila niekoľko operácií, najdrastickejšia bola tá, kde jej museli odstrániť koniec jej nosa. Nezaobišlo sa to bez jaziev, ktoré boli na viditeľných miestach. To v nej vyvolávalo najrôznejšie pocity, dokonca si chcela siahnuť aj na život.

„Najťažším aspektom choroby bola škoda spôsobená na mojej sebaúcte. Trápilo ma sebavedomie, depresia, úzkosť, pociťovala som stres zo života,“ otvorila sa Bree Townerová.

Najviac jej podkopával sebavedomie fakt, že si koniec nosa musela počas určitej doby holiť.

S týmto na tvári musela Bree počas pár mesiacov žiť (zdroj: profimedia.sk)
Zobraziť galériu (2)
S týmto na tvári musela Bree počas pár mesiacov žiť (zdroj: profimedia.sk)  (Zdroj: profimedia.sk)

Zvedavé pohľady okoloidúcich

Pravdou je, že ak máte viditeľné jazvy na tvári, stretávate dva typy ľudí. Tí prví sa tvária, akoby im vôbec nevadilo, že jazvu máte, hoci na nich vidno, žeby sa na ne radi opýtali. Tí druhí sa bez okolkov pristavia a spýtajú sa, čo sa deje.

S podobnými názormi sa stretávala aj Bree. Ľudia sa na ňu dívali buď so záujmom, alebo s pohŕdaním. To jej egu nerobilo vôbec dobre.

Tri hlavné operácie a niekoľko menších však zmenili vzhľad jej tváre na nepoznanie.

Ako sa to mohlo stať práve mne?

Pacienti s akoukoľvek diagnózou si túto otázku kladú počas celej liečby. Bazilióm je rakovina kože, ktorú vyvoláva väčšinou dlhší pobyt na slnku či nadmerné slnenie. V prípade Bree je to viac menej isté. Napokon, podľa jej vlastných slov presťahovanie sa na Floridu a neustále slnenie sa pri bazéne je dostatočnou príčinou, prečo sa rakovina prejavila práve u nej.

Čo bude ďalej?

Odstránenie nádoru však nie je jediná komplikácia, ktorou musela 28 ročná trénerka prejsť. Musia jej upraviť nos do podoby, aby bol funkčný, na druhej strane jej musia zmenšiť jazvu, ktorú má nad obočím.

Horšou správou však je, že má viac ako 40% šancu, že sa jej rakovina vráti. Aj napriek tomu, že teraz sú jej výsledky negatívne a rakoviny by mala byť aspoň nateraz nadobro zbavená.

Spokojná je teraz aj v súkromnom živote. Chodí s mužom, ktorý ju poznal aj pred operáciou, takže si vie predstaviť, čím všetkým prešla. Aspoň takto sa jej hoja nie len jazvy po operácii ale aj naštrbené sebavedomia a úcta, ktoré v procese liečby dostali značné rany. 

Čítajte tiež: Odhaľte skutočnú príčinu priberania: Ktorý typ nadváhy trápi práve vás?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9