Milióny dievčat by na jej mieste trpeli, ona to zvláda: Ak sa pozriete na jej nohy, hneď pochopíte, s čím musí žiť!

Isa-Bella si užíva život plnými dúčakmi i napriek nepríjemnej chorobe.
Zdroj: profimedia.sk
2015-07-14 11:30:00

Človek by povedal, že jej život je iný ako u ostatných dospievajúcich mladých dievčat. Opak je však pravdou! Kanaďanka Isa-Bella Leclairová sa na každého usmieva a užíva si život i napriek chorobe, ktorá sa jej nepríjemným spôsobom prejavila na nohe. Pohľady okoloidúcich jej pritom nevadia!


Prežívala ťažké chvíle

Devätnásťročná žena trpí zriedkavou genetickou chorobou. Kvôli vzácnemu syndrómu s názvom Parker-Weber jej opuchla celá pravá noha. Má ju až dvakrát väčšiu ako ľavú nohu a váži neuveriteľných 18 kg. Choroba jej narobila nemalé problémy, keď bola malá. Nemohla chodiť na telesnú výchovu a o športovaní len snívala. Mala problémy s vyberaním vhodného oblečenia, keďže sa za svoju veľkú nohu hanbila a snažila sa ju zakryť. Na tesné rifle musela zabudnúť. Zvedavé pohľady okolia jej neboli práve najpríjemnejšie...

Dnes plná sebavedomia!

V súčasnosti jej nerobí žiadny problém ukázať verejnosti svoje nohy! Bez problémov si dá kraťasy či bikiny a kašle na to, čo si ostatní o nej myslia. Je to vidieť už z fotiek, ktoré hrdo ukazuje celému svetu! Mladá Isa-bella si jednoducho užíva život plnými dúškami! Mohla by byť príkladom pre ostatných, že i napriek nepríjemnej chorobe by u človeka nemal chýbať optimizmus!

"Neexistuje žiaden dôvod, prečo by som mala prestať nosiť krásne plavky alebo šaty. Pre mňa je dôvera najdôležitejšia. Pretože, keď sa ľudia sami cítia dobre - dokonca so zdravotným postihnutím, aj navonok budú vyzerať dobre. Každý by mal mať zdravé sebavedomie a mal by sa prijať taký, aký je," vyhlásila mladá Isa-Bella.


Kruté bolesti jej nedali spávať: Keď sa žena dozvedela príčinu, takmer onemela!


Čo je to za chorobu?

Kanaďanka sa narodila s vzácnou mutáciou génu RASA-1, ktorý spôsobuje, že lymfatické uzliny v nohe vedú k poruche. Lymfatická tekutina sa v jej tele dostane do nohy a keďže systém nefunguje tak, ako by mal, teda neprúdi už naspäť, ostane na mieste a tak jej zväčší nohu. Parker-Weber syndróm tiež spôsobuje nadbytočnú krv kvôli väčšiemu počtu kapilár a artérií - čo znamená, že jej srdce pracuje viac ako srdce u ostatných ľudí.

Jej matka Joanne si uvedomila, že niečo je zle, akonáhle sa dcérka narodila. V nadchádzajúcich dňoch jej lekár oznámil, akou vzácnou poruchou trpí Isa-Belle. Dokonca ju upozornil na to, že keď vyrastie, nemusí chodiť normálne ako ostatné deti.

V súčasnosti navštevuje Isa-Belle fyzioterapeutka, ktorá jej robí špeciálne masáže, aby sa prebytočná tekutina v nohe vrátila späť do tela. O tom, že to nie je márne svedčí fakt, že za posledné týždne sa jej zmenšila noha o šesť centimetrov!

Isa-belle si teraz užíva život so všetkým, čo k tomu patrí, dokonca sa zúčastnila miestnej súťaže krásy a myslí na svoju budúcnosť!

Čítajte tiež: Zjedli ste ríbezle? Sledujte, ako zareagujú vo vašom tele!

Fotogaléria

2015-07-14 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: telegraph.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia