Je ľahké podľahnúť nezdravému pokušeniu: Takto to zachránite!

V obchode môžete kúpiť aj kvalitné výrobky za dobrú cenu.
Zdroj: thinkstock.com
2014-04-15 15:40:00

Sedíte pred televízorom, pozeráte zaujato film a zrazu reklama… Nič nové pod slnkom. Toto je už bežná rutina každodenného vysielania v našich TV prijímačoch.

Čas pre reklamu sa dá využiť rôzne, ale občas nemáte potrebu ísť niekam a tak si pozriete, aké novinky vo svete pre Vás opäť pripravili a čo určite a bezpodmienečne musíte kúpiť a vyskúšať alebo ochutnať.

Ba dokonca sú niektoré reklamy aj vtipné a to je celkom príjemný bonus navyše.

Nedávno som sa rozhodol, že si tiež pozriem nejaký film. Počas reklám ma hneď prebralo z polospánku, pretože jedna z nich bola reklama na margarín s maslom. Pomer margarínu 75% a živočíšnych tukov 25%. To je, ako keď v rovnakom pomere primiešame do “bryndze” z kravského mlieka pravú májovú bryndzu z ovčieho mlieka a budeme sa tváriť, že chutí oveľa lepšie. Ani keď do bielej farby primiešame čiernu farbu v pomere 75% a 25% z celkového objemu, tak nám biela farba „nezčernie“. Po toľkých rokoch, čo nám tu ponúkajú rôzne spoločnosti, už by sme mohli prestať veriť takýmto pokusom.

Je pravda, že nám chýba pohyb?

Štatisticky je dokázané, že na obezitu a nadváhu ročne zomrie viac ľudí, ako na podvýživu. Naša spoločnosť tento fakt ospravedlňuje tým, že vo vyspelejších krajinách ľudia majú sedavé zamestnanie, chýba im pohyb. Ale keď sa pozriete na zamestnancov, napr. robotníkov, ktorí ťažko pracujú, sú neustále v pohybe minimálne 9 hodín vkuse a trpia nadváhou, tak potom tu niečo nesedí.

Nedávno som bol v autoservise a počas opravy nášho rodinného auta sa ma môj kamarát opýtal, či viem, koľko zhruba kilometrov nabehajú pracovníci autoservisu počas pracovnej doby od 8:00 do 13:00 hod. Netrúfol som si tipnúť a tak mi prezradil, že v priemere je to okolo 10-11 kilometrov denne. Je pravda, že krokomer, aj keď kvalitnejšej výroby, nemusí byť úplne presný, ale keby bola jeho odchýlka napr. 2 km, tak je to úctyhodný výsledok. Na takýto výkon by mohol byť pyšný aj sám olympijsky víťaz v Soule Jožko Pribilinec.

Berte ohľad na zloženie potravín

Ja tiež cvičím každé ráno vo fitness centre minimálne štyrikrát týždenne a poviem Vám, je to drina. Je omnoho jednoduchšie odoprieť si niektoré veci, ktoré tak strašne lákajú a to hlavne večer. No na druhej strane, keď už by sme tomuto pokušeniu podľahli, treba aspoň brat ohľad na ich zloženie. Je možné kúpiť si kvalitnejšie produkty aj za relatívne dobrú cenu.

V dnešnej dobe je veľký konkurenčný boj maloobchodných reťazcov a ponuky sa hrnú zo všetkých strán, takže výhovorky typu “v našom obchode sa nič kvalitnejšie kúpiť nedá” je iba slabá výhovorka, pretože o pár ulíc ďalej je ďalší supermarket.

Alebo nemáme čas? Ak máme čas byť na sociálnej sieti niekoľko hodín, máme dostatok času na všetko. S pozdravom, Peter Gabriel.

2014-04-15 15:40:00  |  Text: Janka   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: Peter Gabriel

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia