Ako ZISTIŤ jediným POHĽADOM, či je muž obdarený? Vedci upozorňujú, ako to SPOZNAŤ

Zdroj: gettyimages.com
2021-05-11 12:00:00

Tím vedcov študoval nosy a pohlavné orgány nedávno mŕtvych tiel, aby zistil, či je hypotéza „veľký nos, veľké prirodzenie“ pravdivá. Výsledok? Forenzní odborníci potvrdzujú, že to nie je výmysel! 

Spojitosť nosa s pohlavnými orgánmi mužov nie je nič nezvyčajné. V histórii sa tomu venovala celá rada lekárov a učencov. Dokonca už Aristoteles písal vo svojom spise o vzťahu veľkosti a tvaru nosu s penisom. Tvrdeniu "podľa nosa poznáš kosa" dnes väčšina ľudí skôr neverí a krútia nad ním len hlavou. O to viac prekvapí zistenie vedcov, že to nie je až taký nezmysel, ako sa na prvý pohľad zdá. 

Čítajte tiež: Stačí jedna ŠÁLKA tejto POTRAVINY a odrazí sa to na krvnom tlaku: Ochranný štít pred INFARKTOM!

Veľkosť mužskej pýchy podľa nosa

Vedci preskúmali stodvadsaťšesť mŕtvych tiel mužov, pričom išlo o súdne pitvy vykonané na univerzite Kyoto Perfecture University of Medicine v období od apríla 2015 do marca 2019, ako sa uvádza na iflscience.com. Všetky mŕtve telá boli vo veku 30 až 50 rokov a ich smrť nastala najneskôr 3 dni pred pitvou, takže ešte neboli vo väčšom rozklade. 

V štúdii publikovanej v časopise Basic and Clinical Andrology tím uskutočnil merania výšky, hmotnosti, dĺžky a obvodu tela i ochabnutého penisu a hmotnosti ich semenníkov. Samozrejme, nie je možné vyvolať erekciu mŕtveho tela, takže namiesto toho výskumníci ručne natiahli a zmerali mužské prirodzenie. Tak získali údaje o dĺžke, ktorá sa približovala dĺžke prirodzenia v vzpriamenom stave, ak by boli telá živé. Medzitým sa zmerala tiež dĺžka ich nosa. 

Tím zistil, že najviac korelujúcimi faktormi boli ochabnutá dĺžka penisu a natiahnutá dĺžka penisu. Žiadne prekvapenie. Ďalšia najväčšia korelácia však bola medzi veľkosťou nosa a predĺženou dĺžkou penisu. Čím je nos väčší, tým väčší je penis v vzpriamenom stave. Nezistilo sa vša , že by veľkosť nosa súvisela s ochabnutou dĺžkou mužskej pýchy. Skutočnosť, že veľkosť nosa súvisí s prirodzením v vzpriamenej veľkosti naznačuje, že dĺžka penisu nemusí byť určená vekom, výškou alebo telesnou hmotnosťou, ale bola daná už pred narodením.

Zaujímavé pre ďalší výskum

Uvedené zistenie je veľmi zaujímavé a mohlo by byť užitočné pri ďalšom výskume. 

„Aj keď sú naše výsledky pre forenzné účely zbytočné, pochopenie procesu rastu penisu alebo tvárových znakov môže byť veľmi dôležité napr. pre sledovanie mužských pohlavných funkcií,“ napísal tím vo svojom príspevku. „Táto štúdia je prvou, ktorá demonštruje vzťah medzi mužskou pýchou v vzpriamenom stave a veľkosťou nosa. Avšak, je obmedzená, keďže bola vykonaná len o na japonských mŕtvych telách a dôvod, prečo penis a veľkosť nosa súvisia, je stále nejasný. Preto ju odteraz považujeme za zaujímavý predmet, ktorý je potrebné sledovať.

Tím zistil iba slabú koreláciu medzi veľkosťou nosa a hmotnosťou semenníkov.

Fotogaléria


Tagy:
výskum prirodzenie veký nos

2021-05-11 12:00:00  |  Foto: profimedia.sk  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia