Časti TELA, ktoré odhalia INTELIGENCIU: Napovedajú, či je človek OBDARENÝ múdrosťou!

Zdroj: gettyimages.com
2021-04-09 12:00:00

Ak chcete vedieť, či je niekto šikovný a inteligentný, stačí sa mu pozrieť do očí. Aspoň podľa vedcov. Joanna Rowelová z University of Louisville tvrdí, že zistila, čo majú spoločné najinteligentnejší ľudia na svete vrátane Stephena Hawkinga, Marie Curie a Stephen Frya. Sú to modré oči.

Tí s tmavými očami však nemusia zúfať. Sú lepší zase v pohybových aktivitách. 

Vedci sa domnievajú, že existuje veľa spôsobov, ako odhaliť charakteristiku určitého človeka. Prezradí to tvar čela, ale i dĺžka prsta, ako sa uvádza na mirror.co.uk. Pozrite sa, ako podľa jednotlivých častí tela odhalíte inteligenciu!

Čítajte tiež: Jeden z NAJPOUŽÍVANEJŠÍCH liekov ako OMYL? Jeho ÚČINOK je takmer ROVNAKÝ ako PLACEBO

Hlava 

Ak chcete vedieť, či je niekto inteligentný, pozrite sa na veľkosť jeho hlavy. Tím psychológov z University of Western Ontario v Kanade prišiel na to, že väčšia šírka, dĺžka a obvod naznačujú vyššiu inteligenciu. 

Oči 

Podľa odborníkov z Číny, ktorí vedia vyčítať z tváre nejaké charakteristiky o človeku, sa veľké oči všeobecne považujú za lepšie. Sú spojené s inteligenciou a chytrosťou.

Nos 

Žena so zahnutým nosom podľa starodávnej štúdie o fyziognómii naznačuje dobré vlastnosti, je šikovná a ide celkovo o dobrácky typ človeka. Rovný nos normálnej dĺžky robí ženu zase krásnou, múdrou, vtipnou a usilovnou. O žene s malým nosom sa hovorí, že je prefíkaná, bystrá, šibalská a žiadostivá.

Prsty 

Podľa prieskumu na univerzite v Bathe dĺžka ukazováka a prstenníka predpovedá, aký je človek múdry. Muži s kratšími ukazovákmi vynikajú v matematike, zatiaľ čo dievčatá s rovnako dlhými ukazovákmi a prstenníkmi mali tiež lepšie zmýšľanie. 

Ochlpenie

Podľa Dr. Aikarakudyho Aliasa je zvýšené ochlpenie na tele prejavom inteligencie u mužov. Zistil, že 50% mužov s vysokým IQ je chlpatých.

Palec na nohe

Grécke a rímske sochy majú v klasickej tradícii často krátke palce na nohách. Považovalo sa to za znak zvýšenej inteligencie v mnohých kultúrach.

Čelo

Ak má niekto čelo široké, bude to osoba štedrá, inteligentná a múdra. A keď menšie, znamená to, že bude chudobná a pravdepodobne zomrie v mladom veku. Samozrejme, treba toto tvrdenie brať s rezervou. Zakrivené čelo znamená, že človek môže byť bohatý a duchovný.

Ušný lalôčik 

Veľké a hrubé ušné lalôčky sú znakom inteligencie a sú spojené s bohatstvom a dlhým životom, podľa čínskeho čítania tváre Siang Mien. Tí, ktorí majú hranaté uši, sú chytrejší a temperamentnejší.

Pery 

Muži s úzkymi perami sú podľa jednej astrologickej webovej stránky inteligentnejší. Ženy by si mali dávať pozor. Ak má muž veľkú spodnú peru, môže byť náchylný k nevere.

Prsia

Čím väčšie, tým lepšie? Štúdia 1 200 žien v Chicagu zistila, že veľké prsia znamenajú veľký mozog. 

Prsnaté ženy mali v priemere o 10 IQ bodov viac ako menej obdarené dámy,“ uviedla doktorka Rossdaleová.

Žalúdok 

Je tu dobrá správa, ak ste vegetarián. Dodržiavaním vegetariánskej stravy bude vaše IQ zhruba o päť bodov vyššie ako u tých, ktorí pravidelne konzumujú mäso, tvrdí výskum University of Southampton.

Výška

Podľa vedcov z Princetonskej univerzity v New Jersey vyšší ľudia zárobajú v priemere viac peňazí ako ich menší kolegovia. Vysoké deti dosahovali lepšie výsledky v testoch. Stanfordská univerzita zistila v štúdii na 14 000 deťoch súvislosť medzi výškou a IQ.

Fotogaléria


Tagy:
zdravie inteligencia časti tela

2021-04-09 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia