Účinný TRIK, ako PREDÍSŤ všednému PROBLÉMU: Koniec otravným MUŠKÁM, ktoré sadajú na ovocie!

Zdroj: gettyimages.com
2021-04-04 14:00:00

Ak zvyknete mávať ovocie v miske vyložené na stole, pravdepodobne ste už niekoľkokrát bojovali s nepríjemným poletujúcim hmyzom. Pre mušky sú banány či jablká veľkým lákadlom. Ako sa ich zbaviť raz a navždy? 

Pre niektoré druhy ovocia je miestnosť s izbovou teplotou lepšie na uskladnenie ako chladnička. Alebo iní ľudia nemusia mať radi studené kúsky ovocia. Tak či tak, miska s ovocím položená na vzduchu je jednoduchý spôsob, ako mať poruke zdravé občerstvenie. O to viac však dokážu nahnevať otravné mušky, keď sa chcete zahryznúť do chutného jedla. Sociálnou sieťou koluje úžasný trik, ako dať zbohom poletovaniu ovocných mušiek!

Čítajte tiež: BURINA, ktorá je jednou z NAJLEPŠÍCH druhov zeleniny: Ani zďaleka nie je dobrá len pre zajace!

Ako to funguje? 

Nie je to nič zložité. Stačí len priložiť k ovociu korkové zátky od vína. Tie totiž pôsobia ako prirodzený repelent, ako sa uvádza na today.com. Na ovocné mušky pôsobí cukor a vlhkosť priam ako magnet. Korok dokáže vstrebať prebytočnú vlhkosť a ako sa ukázalo, muškám príliš nevonia. 

Someliér Ryan Watts vysvetlil, ako korok dokáže zázraky, pokiaľ ide o to, aby ovocie bolo zbavené ovocných múch: „Dve veci lákajú ovocné mušky: cukor a vlhkosť. To je dôvod, prečo ich najčastejšie nájdete okolo zrelého ovocia a v umývadlách a odtokoch, alebo okolo nich. Prírodný korok je dokonalým odstrašujúcim prostriedkom, pretože korkový materiál absorbuje vlhkosť zo zrejúceho ovocia a aktivuje vôňu z korku. Tú ovocné mušky nemajú moc v láske.“

Akonáhle je sladká vlhkosť odvrátená, ovocné mušky zachytia závan prírodnej korkovej vône a jednoducho sa rozhodnú nepristáť na čerstvom ovocí, ktoré zrazu nie je také chutné. Tento odstrašujúci prostriedok proti ovocným muškám je od jednej francúzskej babičky. Trik však skúsilo viac ľudí a tak sa dostal do väčšieho povedomia, keďže skutočne funguje. 

Pozor na tieto veci

Aby však trik fungoval, Watts uviedol, že je potrebné mať na pamäti niekoľko vecí. V prvom rade to musia byť prírodné korky, nie tie z kompozitného alebo syntetického materiálu - inak to nebude mať rovnaký efekt. Ak používate zátky zo zvyšných fliaš na víno, pred vložením do misky s akýmkoľvek ovocím ich dôkladne osušte. Korky s mokrým sladkým vínom prilákajú iba viac múch.

"Najlepšie funguje biele víno (nie sladké) a tiež korky sfarbené do červena od červeného vína. Vyhýbajte sa však akýmkoľvek korkom s nahromadeným sedimentom alebo vínanmi. Ak musíte použiť korok s usadeninami alebo vínanmi, odporúčam opatrne odstrániť poškvrnenú oblasť korku nožom,“ radí Watts. 

Hoci čisté zátky môžu zabrániť ovocným muškám v pristátí na ovocí, nezastavia už existujúce napadnutie ovocnými muškami v kuchyni. Ovocné mušky nakladú na ovocie v kuchyni naraz až 500 vajíčok. Oplatí sa tomu predísť pomocou tohto triku! 

Fotogaléria


Tagy:
korok hmyz ovocie trik ovocné mušky

2021-04-04 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia