Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

TAJOMSTVO príťažlivosti odhalené: Tieto ženy sú pre mužov ATRAKTÍVNEJŠIE ako ostatné!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nielen krásna tvár, vlasy a sexi postava. Mužov priťahuje nežné pohlavie, ktoré má tiež hlboký hlas. Ženy s takzvaným chrapľákom sa podľa štúdie cítia viac sexi a aj častejšie vyhľadávajú ľúbostné romániky.

Aj na hlase záleží. Nielen pekné telo priťahuje jedno, či druhé pohlavie. U mužov je odpoveď jednoznačná. Čím hlbší hlas majú, tým sú pre ženy príťažlivejší. Súvisí to s vyššou hladinou testosterónu. Ten podľa vedcov podporuje sexuálnu túžbu a predstavuje tiež väčšiu fyzickú silu. Na druhej strane môže znamenať zvýšenú žiadostivosť a s tým spojenú promiskuitu.

Čítajte tiež: Oplatí sa prekonať odpor: SLIMÁKY sú nutričnou bombou, ktorá ZACHRÁNI pred zlyhaním orgánov!

Sú sebavedomejšie a rozhodnejšie

Hoci sa doteraz zdalo, že mužov priťahuje nežné pohlavie s vyššie položeným hlasom, ktorý evokuje, že žena je vysoká, štíhla a atraktívna, chrápľák je pre nich viac sexi. Podľa mužov im takýto ženský hlas znie príťažlivejšie, rozhodnejšie a aj dôveryhodnejšie, ako sa píše na thesun.co.uk.

Vedci analyzovali hlasové údaje 931 dospelých a pýtali sa ich, koľko partnerov mali a či boli verní. Výskumníci zistili, že čím nižší hlas mali, tým rástol počet partnerov aj milostných aférok. Jedna z opýtaných uviedla, že ich mala 31. 

„Ženy s hlbšími hlasmi sa cítia veľmi sebavedome a neboja sa riskovať,“ konštatoval psychoterapeut Phillip Hodson.

Keďže hlasivky sú sval, s ktorým sa dá pracovať a vytrénovať ich, je možné, že niektoré ženy úmyselne hovoria nižšie, aby upútali mužskú pozornosť. Ak chcú chlapa zviesť, ich reč je pomalšia chrapľavejšia. Keď záujem nemajú, alebo ide o bežnú konverzáciu, ich hlas je počuteľne vyšší.

TAJOMSTVO príťažlivosti odhalené: Tieto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Medzi hviezdy s chrapľavým hlasom patrí napr. herečka Scarlett Johansson a televízna moderátorka Mariella Frostrup. S chrapľákom sa môžete narodiť, alebo sa k nemu dopracovať fajčením. Ženy, ktoré fajčia, mužov ale nepriťahujú, neprídu im sexi. Pozor by ste si mali dať aj na alkohol, ktorý tiež dokáže meniť hlas.

Čo všetko môže byť za chrapľavým hlasom?

  • hormonálne zmeny
  • porucha štítnej žľazy
  • nádor
  • laryngitída
  • HPV vírus
  • príliš veľa alkoholu
  • fajčenie
Viac o téme: ChorobaŽenyHlas
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9