Psychológovia odhalili SPRÁVANIE tela: Nenápadné SIGNÁLY, že muž je do vás zamilovaný

Zdroj: gettyimages.com
2020-12-21 11:00:00

Randíte s niekým, pri kom nemáte istotu, že to s vami myslí vážne? Možno len nevie ako to dať najavo, lebo patrí medzi plachejšie typy ľudí. Vo vás to však môže vzbudzovať pocit, že vás skutočne nemiluje. Nezabúdajte, že slová nie sú jediným spôsobom, ako prejaviť náklonnosť, často je rovnako alebo aj viac dôležité všímať si gestá.

O tom, že muž vo vás našiel spriaznenú dušu a chce s vami naozaj tráviť čas a zdieľať život, napovedá najmä šesť gest. Psychológovia vysvetľujú, čo znamenajú, ako sa píše na powerofpositivity.com.

​Čítajte tiež: Kedy sa v noci prebúdzate? Podľa hodiny odhalíte, ktorý telesný orgán trpí!

1. Má záujem riešiť problémy

V každom vzťahu sa vyskytnú problémy vo forme konfliktov či nepríjemných životných udalostí.  Zvládnuť ich je niekedy veľmi ťažké a vyžaduje si to veľa síl. Ak je ten druhý ochotný sa o to snažiť, je to pravdepodobne preto, že mu na vás záleží a miluje vás. Tu je niekoľko znakov:

Je ochotný robiť kompromisy

Kompromis je jednou z najdôležitejších zložiek pozitívneho vzťahu. Človek, ktorý sa zúčastňuje na dávaní, prijíma a snaží sa nájsť schodné riešenie, a to aj na úkor toho, čo je preňho výhodné, je ten, kto vás miluje. Chce, aby to s vami fungovalo a chce, aby ste boli s výsledkom čo najspokojnejšia.

Diskutuje o vašom vzťahu

Bez komunikácie sú vzťahy smrťou. Muž, ktorý chce s vami zostať dlhý čas, je ochotný diskutovať o problémoch. Je otvorený tomu počúvať o vašich pocitoch, nevyhýba sa rozhovorom a snaží sa pochopiť váš pohľad na vec. 

Nechce od vás, aby ste boli dokonalá

Priznajme si to. Nikto nie je dokonalý. Ak vás muž miluje, nikdy vaše slabosti proti vám nezneužíva. Povie vám, čo si myslí. Ale tieto veci proti vám nevyužije. Povie vám, čo si o veci myslí a nechá na vašom rozhodnutí podniknúť kroky na zlepšenie. Miluje vás takú, aká ste – s tým dobrým, aj s tým zlým.

Nevyťahuje staré problémy

Máte vo svojej skrini nejakých kostlivcov? Je mu to jedno. Počúva, snaží sa porozumieť a rešpektuje vašu minulosť. Toto gesto znamená, že vás miluje, a to, čo je pre neho najdôležitejšie, je tu a teraz.

2. To, čo cíti, dáva najavo jazykom tela

Niektorí muži nie sú veľmi verbálne zdatní. Preto je neverbálna komunikácia pri získaní presnejšej predstavy o pocitoch druhého človeka rovnako dôležitá. Toto je niekoľko znakov, ktoré by ste si mali všímať:

Zdvihnuté obočie

Toto gesto, keď dvihne a zase spustí obočie, je neuvedomelé a človek ho urobí vtedy, keď vidí alebo počuje niečo príjemné.

„Zízanie“

Zachytili ste moment, keď sa na vás pozeral zamilovaným pohľadom, keď si myslel, že to nevidíte? Ak to muž urobí, znamená to, že je pravdepodobne zamilovaný.

Očný kontakt

Muž, ktorý vám pozerá do očí, sa môže pokúšať s vami flirtovať alebo byť hlboko ponorený do toho, čo hovoríte. Tak či onak,  je to dobré znamenie!

Zväčšené zreničky

Ak sa pozriete do jeho očí a všimnete si, že jeho zreničky sú veľké a rozšírené, znamená to, že ho priťahujete. Je to spôsobené tým, že dopamín, ktorý je spájaný s príjemnými pocitmi, ovplyvňuje veľkosť dúhovky. To isté robí oxytocín, tzv. hormón lásky!

Veľké úsmevy

Muž, ktorý je zamilovaný, sa omnoho viac usmieva a to aj vtedy, keď mu práve nehovoríte vtip. Obrovský úsmev od ucha k uchu, keď vás zbadá, naznačuje, že padá z vás na zadok.

Zrkadlenie

Zrkadlenie je rozšírená forma reči tela, ktorou sa prejavuje záujem. Keď je niekto do niekoho pobláznený, jeho podvedomie sa zmocní objektu svojej náklonnosti a spôsobuje to napodobňovanie jeho pohybov.

Nakláňanie sa

Keď rozprávate a muž sa k vám nakloní, hovorí to o podvedomej túžbe byť k vám bližšie. Dokazuje to, že má 100% záujem o to, čo hovoríte.

3. Hľadá si zámienky, ako sa vás dotknúť

Dotyk je rozšírený spôsob, ktorým muži dávajú najavo svoju náklonnosť.. Ak teda (s rešpektom) nájde spôsob, ako sa vás dotknúť, ale nenápadne a jemne, mohlo by o znamenať, že je do vás zaľúbený. Môže o tom napovedať týchto pár gest:

Hra s vlasmi

Muž, ktorý sa začne hrať s vašimi vlasmi vám dáva otvorene najavo, že má o vás záujem. Toto už nie je diskrétna hra, je to otvorené flirtovanie.

Diskrétne dotyky

Keď sa muž pri komunikácii s vami zľahka dotkne vašej ruky, pleca alebo sa obtrie rukou o vašu nohu, je to jasné! Muži robia tieto gestá často, snažia sa nimi povzbudiť objekt svojho záujmu. Dávajú tak najavo, že môžete urobiť to isté – alebo aj viac. 

Hra s rukami

Keď sa vyberiete spolu von a svojou rukou sa často dotkne vašej ruky, či už úmyselne alebo preto, lebo kráčate príliš blízko pri sebe, je to pre vás dobré znamenie.

Keď vás otvorene chytí za ruku, i keď akoby to bolo mimovoľné, hrá sa s vašimi prstami alebo hľadá zámienky, aby vás mohol často držať za ruku, je to viac ako jasné! Jeho srdce je pre vás otvorené! 

Snaha o blízkosť

Ak muž využije akúkoľvek príležitosť priblížiť sa k vám, sadne si blízko vás, nenápadne sa vás dotýka alebo sa natiahne, aby sa vás mohol dotknúť, ide mu jasne o nadviazanie bližšieho vzťahu. Ak ste sa tam ešte nedopracovali, ste na najlepšej ceste.

4. Otvorí sa vám

Je to síce trochu stereotyp, ale veľa mužov má problém prejaviť navonok svoje emócie. Navyše vzťah automaticky zvyšuje zraniteľnosť oboch strán. Takže, ak sa vám otvorí aj napriek možnému odmietnutiu, riskuje, aby zistil, či ho milujete.

Okrem toho, ak vidí budúcnosť pri vás, dokáže otvorenejšie hovoriť o svojich problémoch, pocitoch a najskrytejších myšlienkach. Chce, aby ste vedeli, kto je a tiež chce vedieť čo najviac o vás.

5. Robí mnohé veci len pre vás

Nemyslieť len na seba a snažiť sa urobiť pre niekoho všetko, čo mu na očiach vidí, znamená skutočný záujem. Ak vás muž prekvapuje pozornosťami a robí pre vás veci, ktoré nie sú samozrejmosťou, považuje vás za dôležitejšiu ako všetko ostatné v jeho živote.

Toto gesto znamená, že vás nevníma ako bremeno. Pomôže vám s radosťou. Nenechá vás samu s vašimi ťažkosťami, ale povzbudzuje vás. Je to preto, lebo do vás investuje. Robí to pre vás úprimne a nezištne, lebo mu záleží na tom, aby ste boli šťastná. Toto je niekoľko príkladov, čo zamilovaný muž pre ženu svojho života urobí:

-     keď to potrebujete, okamžite sa za vami ponáhľa

-     ste v jeho živote prioritou

-     berie na vedomie to, čo sa vám páči a snaží sa vám to dopriať

-     opustí svoju komfortnú zónu len preto, aby vás urobil šťastnou

-     venuje pozornosť detailom a robí malé, milé gestá

-     uprednostní vás pred inými povinnosťami, najmä ak o to ani nepožiadate

-     snaží sa robiť aj veci, ktoré on páve „nemusí“, ale vie, že vám áno

6. Zahŕňa vás do svojho života

Ak muž nemá záujem stráviť s vami budúcnosť, nebude sa obťažovať tým, aby vás zasvätil do svojho života. V momente, keď vás doňho akýmkoľvek spôsobom zaangažuje, vedzte, že je to vážne a je zamilovaný. Ako sa to prejavuje?

Predstaví vás priateľom

Muž vás nezoberie do svojej partie, ak vás vníma iba ako náhodnú alebo dočasnú známosť. Ak vás však svojim kamarátom predstaví, potom je to naozaj dobré znamenie. Zaujíma ho, ako vás budú vnímať, čo budú hovoriť na vaše myšlienky a názory a či si budete s nimi vychádzať.

Predstaví vás rodine

Stretnutie s rodinou je vážna vec. Pre väčšinu mužov je to obrovský míľnik. Takže, ak vás vezme domov, aby vás zoznámil so svojou rodinou, v tom momente je to vážne. Koniec koncov, tento typ stretnutia môže byť veľmi stresujúci. Prečo by do toho išiel, pokiaľ by si nemyslel, že z vášho vzťahu môže vzísť niečo viac?

Hovorí o vás ostatným

Tento muž je na vás hrdý. Hovorí o vás všetkým, aj keď len tým, že vás spomenie v rozhovore. Ak stretnete niekoho, koho poznáte aj vy, aj on a povie vám, že už o vás toho veľa počul, je viac než isté, že muž má s vami vážne úmysly. 

Trávite spolu veľa času

Stretávate sa často niekde vonku, telefonujete si, píšete si alebo navštevujete spolu najrôznejšie akcie? I keď to nevnímate ako vzťah, stali ste sa súčasťou života jeden druhého. Ak by sa to tomu druhému nepáčilo, vašu spoločnosť by nevyhľadával. Ak však chce s vami tráviť čas, je pravdepodobne zamilovaný, aj keď mu to ešte nemuselo „docvaknúť“.

Ste súčasťou jeho plánov

Keď hovorí o svojej budúcnosti, zdá sa, že ste v nich zahrnutá aj vy. Na to nemusí hovoriť o svadbe a deťoch. Už len zmienka o tom, čo bude o pár mesiacov a nejakým spôsobom ste tam zapojená aj vy, jasne ukazuje, že má záujem. 

Na záver...

Neverbálne prejavy lásky sú neuveriteľne dôležité. Mnohí z nás redukujú myšlienku lásky na veľkolepé výroky meniace život a vášnivé vyhlásenia o nehynúcej láske. Láska však nie je v tom, čo niekto hovorí, ale v tom, čo ten druhý robí. Koniec koncov, všetci predsa vieme, že činy sú viac ako slová...

Fotogaléria


Tagy:
láska telo vzťahy zamilovanosť

2020-12-21 11:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia