Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dôchodkyňa (70) si už roky potiera pleť močom: Dôvod ľudí šokuje a privádza do úžasu

Stella Ralfiniová
Stella Ralfiniová (Zdroj: Facebook/Stella Ralfini)

Stella Ralfiniová z Londýna už dávno nepatrí medzi mladice. Má však natoľko krásnu pleť, že jej ľudia tipujú o dvadsať rokov menej. Seniorka tvrdí, že za to môže moč, ktorým si už desaťročia potiera tvár. Podľa nej má omladzujúci účinok na pleť.

 

Keď sa povie ľudský moč, väčšina ľudí ohŕňa nos. Stella Ralfiniová však moč považuje za elixír mladosti. Každý jeden deň si ním potiera svoju pleť a tento zvyk si nevie vynachváliť. Tvrdí, že moč má množstvo pozitívnych účinok – a to najmä na pokožku!

Čítajte viac: Príbeh Maroša, ktorý sa vyliečil z rakoviny: Zvláštne príznaky ho upozornili na najhoršie

Dôchodkyňa vraví, že účinky bizarnej procedúry objavila ako 30-ročná, keď študovala medicínu v Indii. V tom čase sa jej na tvári vytvorila nepekná vyrážka a miestny lekár jej poradil, aby si ju potrela vlastným močom. V priebehu jediného týždňa vyrážka zmizla a Stella bola účinkami „močovej terapie“ natoľko uchvátená, že s procedúrou dodnes neprestala. To, že má už 70 rokov, jej sotvakto uverí. Ľudia sú v šoku, keď zistia, že dozrela do veku babičky.

Dôchodkyňa sľubuje výrazné zmeny

„Moč je jedným z najlepších liekov. Ľudia si myslia, že je to niečo nečisté, ale nie je to tak. To, čo ho robí takým silným, je vaša vlastná DNA,“ hovorí dôchodkyňa, ktorá zároveň prezrádza jednoduchý návod, ako si čistiť pleť: stačí zájsť na toaletu, vycikať sa do plastového pohára, a potom si močom vyčistiť pleť pomocou vaty. Vitálna žena sľubuje, že stačí terapiu aplikovať trikrát týždenne a výsledky sa čoskoro dostavia.

Londýnčanka, ktorá prekonala rakovinu kože, je presvedčená, že sa uzdravila aj vďaka nezvyčajnému kozmetickému návyku. Jej príbeh by mohol byť námetom pre nakrútenie filmu. Po úspešnej liečbe sa úplne zotavila a chytila druhý dych. Prostredníctvom internetovej zoznamky sa teraz pokúša stretnúť životnú lásku a odmieta sa kvôli veku vzdávať šancí na spokojný vzťah.

Ako píše portál Mirror, moč je sterilný a kvôli jeho antiseptickým vlastnostiam ho údajne používali na čistenie rán aj Aztékovia. Z 95 percent ho tvorí voda. Zvyšných 5 percent jeho obsahu tvoria živiny ako vápnik, železo, horčík a zinok. Podľa nutričnej špecialistky Shony Wilkinsonovej však neexistuje výskum, ktorý by preukázal, že má aplikácia moču alebo jeho konzumácia nejaké zdravotné benefity.

Viac o téme: PleťPokožkaMočStella Ralfini
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9